Kadınlar daha iyi bilir sonuçta onların alanı ama ben 18-19 yaşlarının makyaj için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Çok küçük yaşlarda da makyaj yapan kızları çevremizde çok görüyoruz, birilerine özenmek büyük gösterme çabası ve kabul görme isteği kızları erken yaşta makyaj yapmaya itiyor. Bence ebeveynler çocuklarına bu konuda göz kulak olmalı ve onunla konuşmalı. Uygun yaşa gelince isteğini yapmakta özgür olduğu anlatılmalı.
Makyaj yapmayı her kadın her yaş grubunda çok sever. Bu tutku taki çocukluktan başlayan bir evredir. En azından benim için öyle oldu. Annem hep süslü ve bakımlı makyaj yapmayı seven bir kadın oldu.Çocukluğumdan bu yana hep ona özendi. Ondan feyz alarak çok erken 12 yaşnda makyaja başladım. Her şey yaşında ve zamanında güzeldir. Makyaja başlamak için acele etmemek gerekli. Bunu geç anladım. Cildimize güzel bakmalıyız. Bu yüzden makyaja ufaktan 17 yaşlarında başlamak daha ideal olacaktır diye düşünüyorum.
15 yaşımdan 20 yaşıma kadar yaptım son 6 yıldır yapmıyorum arada sağlam fark oluşuyor. Gözeneklerimin ferahladığını hissediyorum. Bence gerekmedikçe yapılmamalı özellikle fondöten erken yaşta hiç kullanılmasa keşke.
Makyaj, "kusur kapatmak için" yapılan müdahaledir. O yüzden eğer illa yapılacaksa bir takım kusurlar oluşmaya, çıkmaya, görünmeye başladığı zamandan itibaren yapılabilir. Öncesinde asla gerek yoktur. Burada da yaş söylemek mümkün değil. Çünkü herkesin gelişim ve yaşlanma hızı, belirtilerin çıkma zamanı farklı.
Bence genç kızlara adım attığın zaman başlanmalı. 18 yaş ideal aslında makyaja başlamak için. Tabi öncesinde de heves edip daha erken yaşta başlayan insanlar var.
16 yaşına kadar hiçbir makyaj malzemesi kullanılmamalı, 18e kadar da hafif makyaj yapılmalı bence. Karşı komşumun kızı ortaokulda, öyle bir makyaj yapıyor ki benden büyük duruyor.
Youtube makyaj videolarında gördüğüm üzere ergenliğe giren her kız çocuğu makyaja özeniyor ve başlıyor. Annelerinin kız çocuklarını bilinçlendirmesi önem arz ediyor
ben 13 yaşında rimel sürmeye başlamıştım. çünkü bizim sınıfta bi kız vardı sürekli makyaj yapardı bende kıskanmıştım niye ben yapamıyorum diye. ama bence çok gereksiz ve cilde zararlı, o yüzden en erken lise 1 bence
Yani ben 13 yaşındayım farkındayım zararlımı vb. Fakat yaptığım makyaj şe ki sadec bir pot göz altımı kapatıyorum kaş kirpik dudak pudra azıcık bide azıcık allık bende gayet ok,👍
yaş sınırlaması konulmamalı bence ama 16 yaşındaki kızların da olgun kadın makyajı yapmasına anlam veremiyorum. güzel yüzlerini kendi kendilerine mahvediyorlar.
Kızım 3 yaşında ve kendi kendine süsleniyor büyüyünce nasıl durdurucam diye düşünüyorum çünkü cildine zarar vermesini istemiyorum ben sadece nikahımda makyaj yaptım.