Masallarda bile, iyiler güzel prenses, kötüler çirkin cadı olarak empoze ediliyor ama karakterin dış görünüşlü alakası yoktur.. Aslında bunun psikolojik bir nedeni var.. Sizi Halo Etkisi ile tanıştırıyorum Çoğu kişi bu etkiyi ilk kez duymuştur. Özetlersek; Halo etkisi fiziksel olarak çekici ve güzel kişilerin, başka olumlu ve ahlaken güzel özelliklere de sahip olduğunun düşünülmesi ve inanılmasıdır. Örnek verirsem; güzel bir kızın aynı zamanda merhametli, sevecen, bilgili olduğunun beklenmesidir. Kısaca zihnimizde birşey göze hitap ediyırsa kalan özellikleri de iyidir algılamamız
Bence tipin ya da dış güzelliğin karakterle bir alakası olduğunu düşünmüyorum Allah'ın yarattığı her kul güzeldir İyidir hoştur ama insanların bir güzellik görecesi var onun altındaki çoğu insan tanıdım Gerçekten iyi merhamet sahibi insanlar Bir de tipine baksan adam veya insan sayarsın Ama içinde o kadar kötülük barındıran insanlarda tanıdım
bunun dış görünüş ile alakası Olmaz olamaz insanın içinden gelen bir şeydir ya da çirkin bir insan kötüdür güzel bir insan İyidir demek hiç de mantıklı bir şey değil Evet bu şekilde empoze edildi bize Çirkin olan Cadılar kötü güzel olan prensesler iyi diye ama bunun masallardan ibaret olduğunu düşünüyorum gerçek hayata dönecek olursak bunun s*lak saçma bir düşünce olduğunu düşünüyorum.
Kendi adıma konuşmak istiyorum ve evet benim yüzüm gibi içimde güzel. Hatalarım oldu ve bazen insanları kırdığım zamanda oldu ama günün sonunda iyi bir insan olduğumu biliyorum. Aldığımdan fazla veriyorum ve en önemlisi içimi her zaman temiz tutuyorum ve herkese tertemiz bir şekilde yaklaşıyorum.
Benim etrafımda olan insanların benim hakkımda düşüncelerine dayanarak bunu söyledim. İlk sırada ben hep kendimi yargılarım ve güzelik her şey değildir ve hepimiz biliyoruz geçici bir şey ve yine günün sonunda bize tek şey kalıyor o da karekterimiz. Ben sonuna kadar iyi bir karektere sahip olduğuma Emin’im ve bunu söylerken içim çok rahat. Ben kendimden başkasını görmüyorum ve herkes kendinden sorumlu. Evet çok var güzel olan ama içi şeytan gibi olan ama sorsan umrumda mi? Hayır değil beni ilgilendirmiyor bile çünkü ben bu soruna dahil değilim bu bir ve benim sorunumda değil bu iki. Allah kötü insanlara yardım etsin ve doğru yolla yönlendirsin bunu söylemekten başka bana hiç bir şey düşmez.
çok sinirli çok ağresif deprasyon bunalım ya da küçük olarak başlayan herşey bir zamandan sonra yüzümüzdeki halini biz aynaya baktığımızda bile morali bozucu oluyor / kimi insan genetiği gereği ya da öyle alışmış işlmiyor ama insanların /80 den görülmüştür büyük oranda etkisi 50
İnsanın yüzü ruhunun aynasıdır, gönlü güzel olanın, yüzü güzel olur, fakat yüzü güzel bir insanı, karakteri güzeldir diye değerlendirmek doğru olmaz, kimsenin içini bilemeyiz, ancak güzel ahlâk sahibi, dürüst ve cömert insanlar karakteri bakımından güzeldir, sergilediği tavır ve davranışları ile, aklının prensiplerine uygun hareket eden, zahiri ve batini yani (içi ve dışı) bir olan ve yüreklerinde sevgi vede merhamet taşıyan insanlar ne güzeldir 🙂 Kucak dolusu Selâm olsun o güzel yürekli insanlara 🤗
Dış görünüş gerçekten çok önemli sert bir yüz ifadem olduğundan birde bakışlarımda sertmis herkes itici ve kötü biri olduğumu düşünüyordu ve cephe alıyordu okulda iki kelime konusmadigim insanlar kendi içlerinde baba dusman oluyordu çok tuhaf tanisalar kötülük dusunmeyecek kadar saf ve iyi niyetli olduğunu anlarlardi ama malesef insanlar hep ön yargılı 🤷
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Halo etkisini daha once ogrenmis ve cok ilgimi cekmisti. Sasirtmisti beni. Okulda hoca not verirken bile dis gorunusten etkilenir ve ona gore verir yani yuksek not verir ister istemez. Güdüsel olarak. Bu her alanda böyle. Olumlu etkisi cok fazla. O yüzden boşuna dış gorunus onemli demiyor millet. Sadece iliski, sevgili acisindan degil iş hayati, egitim hayatı gibi alanlarda da o kadar etkili ki. Guzel/yakisikli olarak gelenler her zaman 10-0 üstün zaten.
Esit olmali ama yapan cok var. Yasadim ve gordum bunlari. Lisede cok derse katilan bir ogrenci degildim ama dinlerdim. Yanimdaki yakin arkadasim ise bebek yuzlu, sempatik, ela gozlu bir kızdı. Birkac sinavdan ya ayni notu alirdik ya da 5-10 puan fark olurdu aramizda. Kelebek sisteminde sinavlara girerdik. Yani ayri siniflarda. O da cok derse katilmazdi, ogretmenlerle haşir neşir olan bir kiz degildi. Ama onun sozlu notlari bana gore hep daha yuksek olurdu. Yani hemen hemen ayni kulvarda yarışırdık ama yarışi o kazanirdi. Yuzu guzeldi, sempatikti, sarışın ela gözlüydü. Derslere katilmazdi ama hocalar ismini de bilirdi. Bunlar etki ediyor ister istemez gercek bu. Siz ayrim yapmiyorsaniz ne mutlu size ve sizle karsilasan ogrencilere. Yapan var ve yine dis gorunus ister istemez etki ediyor inkar edemeyiz bunu. Her yerde etki ediyor dedigim gibi. Keske olmasa ama var bircok noktada.
Günümüze bakarsak halo etkisi zayıfladı. Sosyal medyada çok güzel kadın gördüğümüzde ilk iş fake mi, filtre mi, makyajsız nasıl acaba demeyen pek yoktur. İç güzelliğine inene kadar dışında yanıp gidiyoruz
Degildir. Örneğin yüzümün çok temiz, baby face olduğunu söylerler. Ama beni tanıyanlar bana Melek yüzlü şeytan diyo, sen şeytanın ta kendisisin diyenler bile var. Yani dışı seni, içi beni yakar dediklerinin ta kendisiyim.😂
Pamuk prenses'de yakışıklı birini bulana kadar yedi cücelere ölü taklidi yapmış biriydi, karakter ve yüz birbirlerinden çok farklı konulardır. Güzel yüz her insana nasip oluyor, sağlam ve düzgün bir karakter her insana nasip olmuyor elbette :)
İlla karekteride iyi olcak diye bir şey olması mümkün değil. Hiç kimsenin güzelliğine aldanmamak lazım. Birde bakıyorsun sinsi vede yere bakan yürek yakan çıkabiliyor.
Gözleri temiz ve saf bakan kişilerin gönlü , ahlakı ve karakteri güzeldir. Gözden çıkan enerjiden bahsediyorum. Bünyesinde iyilik bulunmayan kişilerin gözlerinden zaten belli oluyor..
Türkiye'de abazan erkeklerin belden aşağı endeksli ilgi ve tacizleri nedeniyle aşırı şımaran ve egoistleşen güzel bir Türk kızının, iyi karaktere sahip olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Eğer varsa da bunlar muhtemelen çok azdır. Kendilerini "Dünya Mirası Listesi'ne" alabiliriz.
Bazılarının yüzünden pislik akıyor içinin pisliği yüzüne vurmuş dersin, bazılarının da içimin güzelliği yüzüne vuruyor. Yani genel de dışı güzelse içi de güzeldir, içi güzelse dışı da güzeldir. 🤷♀️
Güzellikten ne anladığımıza göre değişir. Ben kalbin güzelliğinin yüze yansıdığına inanıyorum. Güzel yüz hatları, renkli gözler değil kastım. Parlayan gözler ve samimi bir gülümseme
Bence ruhun dışa vurması doğru bir tabir ama mesela güzellik algısına çok uymasına rağmen bazen bazı insanlar sanki görünmez bir şekilde sizi iter ya işte yani öyle de bir gerçek var.
İlk intiba daima önemli içgüdü evrimin bize verdiği en iyi hediyelerden biridir işlerin iyi gitmediğini bir şekilde hissettirir sana kimisinin içindeki kötülük yüzüne yansır kimisi de bunu güzelliğinde gizler
Güzellik çirkinlik insanın karakteriyle doğru orantılı artar ya omdan. Sevdiğimiz insanlar sevgimizden dolayı hep olduğundan daha güzel gelir sevmediklerimi zil de hep çirkin gelir.
Sen şeytansın demedim ki senin güzel yüzlü olduğunu ve karekterinin de iyi olduğunu belirttim zaten geri kalan 72.9u şeytandır dedim 😂 belli ki uykun gelmiş senin 😀