Ben goril gibiyim. Suratımın üstünde de sakal bolca çıkıyor. Sakal üstü kılları diye tabir ettiğimiz bölgeyi cımbızla sürekli sürekli alarak bu bölge kıllarını seyreltebilir miyiz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Seyreltmez ne yazık ki, epilasyon yaptırır isen de kökünden kurtulamazsın. Sana tavsiyem deri altı işlemini yapıp kıl köklerini kökünden çıkarman yönünde olacaktır. Benim de yanaklarım da çıkıyor ve herhangi bir ağda, jilet, makine değdiği gibi yüzüm de sivilce çıkmaya başlıyor :)
06 Yorumla- +1 yıl
Kılları kökünden çıkarmıyorsun ama, yağ tabakasının altında belki binlerce kıl kökü vardır :)
- +1 yıl
Yağ tabakasının üstünde bulunan kıl köklerini alır sadece, yağ tabakasının altında kıl kökü her zaman vardır
- +1 yıl
Hayır seyreltmez :)
En İyi Cevaplar
Erkeğin makyajı sakalıdır sözü o kadar doğru ki. :D Sakalına bakmayan erkek evsiz gibi gözüküyor. Sakal bakımı önemli, düzgün tıraş önemli. Beyler, buraya yazdıklarımı iyice okuyun ve uygulayın bence. :)
Sakal Üstü Kılları Cımbızla Almak Seyreltir mi?
Sakal üstü kıllar aslıdan istenmeyen tüyler sınıfına giriyor. Onları almak, bakımlı görünüm için gerekli. Ancak bazı erkekler, sakallarına zarar verir diye bu kılları almıyorlar ve acayip bakımsız görünüyorlar. Yapmayın, etmeyin. :D
Eğer bu kılların yok olmasını istiyorsanız, ki isteyin :D sık sık bu kılları cımbızla alın, aldırın. Çünkü köklerden çekilen kıllar zamanla zayıflar ve azalma eğilimine girer. Ancak bu süreç, uzun bir zaman alabilir. Daha kısa ve kalıcı bir çözüm arıyorsan, lazer epilasyona başvurman gerekli.
En iyi şekilde sakal bakımı nasıl yapılır?
Sakal bakımı da ne demeyin. Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ! :D Sakalların da cildimiz gibi temizlenmeye ihtiyacı var. Bunun için sakal şampuanları bile var. Ilık suyla yıkayıp durulamak önemli.
Temizlik sonrası nemlendirmek şart. Bunun için sakal yağı, balsamı ya da kremi kullanabilirsin. Sakalları düzenli olarak taramak şekil verme açısından gerekli bir şey. Düzenli olarak kesim ve şekillendirme de bakımın bir parçası. Ayrıca yeterli protein, biotin, çinko ve B vitamini alımına özen göstermek sakalların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor.
Sakal bakımında yapılan hatalar neler?
En başta sakal için yanlış ürünler kullanmak var. Örneğin temizlik esnasında; saç şampuanı ya da vücut sabunu gibi ürünler sakalda kullanılmamalı. Çünkü bu ürünler sakal kıllarını kurutur ve ciltte tahrişe yol açar. Bir de sakalı her gün yıkamak, sakalın ve altındaki cildin doğal yağlarını alarak kuruluğa ve sertliğe yol açar.
Temizlik sonrası nemlendirici ürün kullanmamak sakalın sert ve kabarık görünmesine neden olur. Ayrıca sakal altındaki derinin de pul pul dökülmesine yol açar. Bakımını ihmal etmek, bir rutin haline getirmemek de sakal bakımını alt üst eden bir şey. Düzensiz beslenmek, az su tüketmek de sakal bakımında önemsiz olarak görülen kısımlar maalesef. Ama bunlar da en az taramak kadar önemli. :)
10 Yorumla
- +1 yıl
Her ne kadar cımbız kökünden alsada batık yapma olasılığı da var bu yüzden seyretmez ağda öneririm yüzünü gergiye getir artık ağdayı kim yapacaksa daha az acır ama alışırsın sıkıntı yok kolay gelsin goril bey
00 Yorumla
- 1 ay
Seyrelmez diyenler çok gördüm ki ben daha öncesinde sizinde yaptığınız gibi cımbızla çok aldım hem zahmetli oldu hemde acı verdi tek tek çekmez sonra agda yapmaya başladım ve gark ettim ki zamanla hem geç uzuyod hemde cansız uzuyordu baya seyreldi ama ağda da besleyici olduğu için aşırı bir performans beklemedim baya azaldıktan sonda cımbızla çekmeye başladım ve şu an sakal üstü istenmeyen kıllarım tüy gibi incecik ve az kaldı hani ise yarıyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
Sakal üstü kıllarını hiçbir şey azaltmıyor, epilasyon belki
00 Yorumla- 1 ay
Cımbızla seyrelmez. Ağda ya da lazerle iş görür.
00 Yorumla Hayır sadece kıl uçları daha ince çıkar azmış gibi görünür
00 YorumlaLazer ile yapılacak olan bir kaç seanstan sonra onlardan kurtulursun
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 3,2b cevap paylaştı. Seyreltmez tabi ki
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır seyretlmiyor
08 Yorumla- +1 yıl
Knk olmuyor anca lazer bendede var
- +1 yıl
Lazer işte abi herkeste çıkıyor bendede var
- +1 yıl
Abartma sjdjd
- +1 yıl