Kozmetik ve bakım ürünlerinde cruelty-free etiketi olanları kullanmaya dikkat eder misin? Dünya çapında ses getiren Tavşan Ralph videosundan sonra birçok kişinin bu konuda daha duyarlı olmasını dilerim.
Cruelty-free etiketinin bulunması demek, o ürünün üretim ve yapım aşamasında hayvanlar üzerinde hiçbir test uygulanmaması anlamına gelir.
Kozmetik ve bakım ürünlerinde cruelty-free etiketi olanları kullanmaya dikkat eder misin?
Evet elbette ediyorum, ve herkesin bu konuda hassas davranmasının şart olduğunu düşünüyorum.
Ve benim bilmiyorum belki çoğu kişiye ters gelecek bir fikrim var. Hayvanlar üzerinde deney yapmak yerine, tecavüzcüler, katiller, teröristler üzerinde deney yapılsa? Onlar her şeyi hak ediyor, en çokta ölmeyi!
Tavşan Ralph videosunu izleyince ilk işim dolabımda ki bütün kozmetik ve bakım ürünlerini kontrol ettim. Hayvanlar üzerinde deney yapan bakım ve kozmetik olanları çöpe attım. Aslında gerçekçi olur isem bazılarını çöpe atarken içim gitti taki o video gözümün önüne gelene kadar... Kesinlikle dikkat ediyorum. Hiç bir hayvan bizim güzellik uğruna feda edilmemeli...
Ekibime katılan çoğu insan da ilk bu soruyu sorup geliyor... insanlar o şekilde ürünleri alıp kullandıkça, bunu kimse durduramaz ! O ürünleri kullananlar da bunu yapanlar kadar suçludur net !
Biraz ters bir görüşüm var bu konuda, mesela pedofili, tecavüzcü, hayvanlara eziyet edenler terörist, kiralık katiller üzerinde denenmeli, çünkü zarar verdikleri kişi veya hayvanların nasıl hayatını özgürlüğünü sormadan gasp ettiler ise onlarada sorulmamalı
Hayvanlara eziyet edilmesin tamam ama insanlar üzerindemi denensin ürünler mevcburlar ayrıca sadece kozmetik denince neden kadınlar ön planda erkeklerin tıraş losyonları bile hayvanlar üzerinden deneniyor
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kimse üzerinde denenmesi gerekmiyor. İleri teknoloji sayesinde bunu farklı yöntemlerle test etmek mümkün, ama maliyetli olduğu için birçok marka ucuz yöntemi test aracı olarak kullanıyor.