Herkese merhaba arkadaşlar. 🙋🏻♀️ Biliyorsunuz “Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır.” diye alışagelmiş bir tabir vardır. 🤔 Siz buna katılıyor musunuz? Bakımlı olan her kadın veya erkek güzel midir sizce?
Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır. Bu deyim doğru neden derseniz güzellik göreceli bir kavramdırda ondan. Kimisine güzel gelen , kimisine göre öyle değildir. Ancak bakımlı olmak her kadın için şart ve güzellik şimdi ki zamanda belirli "kalıplara" göre belirlendirildiği için böyle sorular ortaya çıkıyor. Bence
Değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa bile bakım çok ayrı bir şey. Kendine bakınca sadece göze daha hoş geliyorsun ama bu durum yüzünü değiştirmiyor. Bakım zaten her insanda olması gereken bir şey, güzelliği etkilemez. Sadece nedir birazcık daha hoş görünüyorsun ama güzel olmuyorsun.
Katılıyorum. Ne yaparsan yap bence o güzelliği yakalayamıyorsun. Sadece bir aura ve özgüven geliyor insana. Bakımı geçtim, Estetiğin bile bence bazı insanları güzelleştirdiğini düşünmüyorum.
@Eylllshnnnnn bazı insanları güzelleştirdiğini dedim. Güzel olması muhtemel ama bazı insanlarda gercekten kurtarmayabiliyor. Ünlüler camiasında da var bunun örnekleri.
Evet. Bence güzeldir. Bakımlı insan kendine saygısı olan insandır. Kendine saygısı olan insanda başkalarına saygı gösterir. Başkalarına saygısı olan insanda güzeldir.
Bakım dediğimiz şey sadece makyaj değil tabiki. Makyaj dışında da tırnaklarımıza, ellerimize, saçlarımıza , ağız sağlığımıza dikkat ederekte bakımlı olabiliriz. Ben de öyle. Makyaj gerekli bir unsur ama fazlasına kaçmamak gerek. 😌
Bakimli olmak güzel demek degil Cirkin bir kadin vardir Ama cilt bakimina önem gösterir vücut bakimi sac kil alma diş koku giyim vs vs belki ufak bir makyj
Ama siz vücuda çalışıyorsunuz, biz kadınlar vücuda olduğu kadar yüze de calısıyoruz. Fakat şuna katılıyorum, bakım güzel hissettirmeyi, özgüveni, aurayı sağlar ama güzelleştirdiğini ben de düşünmüyorum.😌
Güzel vücut güzel beslenmekten kaynaklanıyor birazda.. güzelliğin varsa bu göz önüne ortaya çıkmış oluyor içi güzel olsun diyen yalan söyler. Bana göre tıp önemli bir de anlaşır isem mükemmel olur.:);)
Tabiki önemli. İlk başta kimsenin içini bilmiyoruz, her şeye dış görünüşe bakarak karar veriyoruz ama çokta önyargılı olmamak lazım, tanımakta lazım tabiki. :)
Kadın bakımlıysa ve güzel kokuyorsa zaten gözüme güzel gelir ben daha çok karakterlerine bakıyorum nerde ne konuştuğunu bilen kadınlara daha çok değer veriyorum