Kimsenin uzun saçlarına hayran olamıyorum ya postiş çıkıyor ya da kaynak yaptırmışlar. Farklı saç renkleriyle de saçlarındaki kusurları kapatıyorlar gelsin yapaylıkk! Böyle bakım olur mu sizce?
Yeni nesil saç bakımı artık boyadan, postişten mi ibaret?
Çok haklısınız. Maalesef günümüzde yirmili yaşlarda ki genç kızlarımızın saçlarını sırf özenti için boyatmalarına şahsen üzülüyorum ve anlam veremiyorum. O güzelim doğal saçlarını kimyasal içeriklerle genç yaşta mahvetmeye başladıklarının bilincinde olmadıklarını düşünüyorum. Boyaya bir kere alıştırılan saçlar daha sonra boyanmadan olmuyor, ya da ben öyle biliyorum. Kırklı yaşlardan itibaren belki anlaşılabilir saça düşen akları kapatmak vs. gibi sebeplerle. Ama bunun dışında heleki 20 li yaşlarda gereksiz bence. Toplumun genel yapısı itibari ile de çok hoş karşılanmayan bir davranış biçimi olması da ayrı bir konu.
Ben ilk 14 yaşımda bir hata yapıp saçımı boyamıştım turuncu olmuştu ondan sonra o rengi kapatmak için 18 yaşına kadar yine ara ara boyadım ama son 3 yıldır boya aktıkça boyamadım kestim sonra uzadı kendi doğal rengime döndü saçım doğallık bam başka o kötü renkten kurtuldum boya saçada hiç iyi gelmiyor zaten
Kaynak, çıt çıt, peruk postiş eskiden çok özel günlerde kullanılan, ulaşılması zor ithal ürünler olduğundan kullanımı yaygın değildi. Fakat şimdibu ürünler hem kolay ulaşılabilir, hem ucuz, hem de kullanımı pratik olduğundan sıklıkla kullanılmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da kendi saçlarımız zarar görmeye başladı. Bu uygulamalar gerçek saça ilave edildiğinden ya da kafa derisi ve saç tamamen kaplandığından oldukça zarar görmeye, saç dökülmeleri, kopmaları, kafa derisinde rahatsızlıklar baş göstermeye başladı.
Elidor by Elvin Levinler Serisi
Özel zamanlarda kullanımı çok şık olduğundan tercih edilebilir bence ama sürekli kullanım gerçekten saça çok zararlı olduğundan asla tavsiye etmiyorum. Bence var olan saçlarımıza doğru bakımlar uygulayıp güçlü ve parlak saçlara sahip olmak hem doğal, hem güzel, hem de faydalı. Uzun vadede de çok sağlıklı diye düşünüyorum. Saç boyasına karşı değilim, sahte bir sarışın olarak sadece saçlarıma özel ürünleri tercih ediyorum. Elidor'un Silikonsuz Elidor by Elvin Levinler Serisi ürünlerini tercih ediyorum. C vitamini ile saçlarım gün boyu hacimli ve güçlü.
Her boyalı saç bakımsız değildir. saçın doğal rengine yakın renk seçilirse saç yıpranmaz. saçalrını platine boyamış sarışın bir kız bu fotoğraftaki örnek koydum altta. ama siyah saçı bu renge boyayınca yanık yanık oluyor tabi. on ton bakım kurtarmaz o saçı. bak örnekle açıkladım
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca böyle bir şeyi savunup profiline saçları boyalı bir kızı koyman da ironik.
Çok anlamam bu işlerden ama görüşüne katılmıyorum. Saç bakımı için envayi çeşit ürün var ve hepsi de birileri tarafından kullanılıyor... Ayrıca saç boyası ve eklemeleri bakımdan ziyade kadınlar güzel görünmek için yaparlar... Bunu çoğu da başkası için değil kendi için yapar. Ben insanların toplum etik kurallarını bozmadıkları sürece istedikleri gibi giyinip görünmelerinin normal ve iyi olduğuna inanırım...
Bir kusuru eleştirecekseniz kendiniz yapmayın bari. Fotoğrafta ten rengini zor görüyorum efektten. Her neyse, saç boyamak yapaylık değildir. Pembe t-shirt giymek de, ruj sürmek de yapaylık değildir. Yapaylık bambaşka bir açı. Her boya yapan da bakım yapıyor anlamına da gelmez bu, karıştırmayalım.
Sahte şeylerden nefret ediyorum istediği kadar moda olsun ama hamd olsun bende fazlasıyla orjinali var saç kaş vs belki olmasa tercih edebilirdim bilemiyorum karşı kişi belki kendini eksik vs hissediyor dur ama bakıyorum herkes aynı tip gerçekten ve orjinal değilsem doğal halime döndüğumde sok yaşatmak istemem kimseye böyle takıntılarim var ondan neyse ona yakınımdir her an
herkesin kendi tercihi bir şey diyemem. ama eğer ki herkesin birbirinin kopyası olup benliğe dair bir şey kalmamasından şikayetçiysen o konuda katılıyorum. konuşma tarzları aynı düşünce yapıları aynı giyimler aynı
Boyalı, kaynaklı saç da bakımlı saçtır. Doğal saçından memnun olmayan yapaylığı tercih eder. Önemli olan nasıl iyi göründüğün/hissettiğin değil midir? Saç bakımı ayrı, saça güzellik katmak ayrı.
Şöyle, bu günümüzün gerçeği gibi bir şey. Parası olan düdüğü çalıyor. Ablam Türkiye'de ünlü bir kuaföre gelir her dört aya bir ve yaklaşık 3500 liraya mikro kaynak yaptırır. Çünkü saçları çok kötü durumdaydı ve böyle mutlu oluyor...
Bende hiç hoşlanmıyorum. Toplumun güzellik algısı yüzünden artık kızlar hep birbirine benziyor. Sarı saçlı ya da kaynak/postiş takmayan çok güzel kızlar tanıyorum. Artık sıktı şiş dudaklı, gözleri lens, postişli kadın görmek.
Türk kızları yapacak bir şey yok 5 tane Alman kızi takip ediyorum hepsi de birbirinden güzel ve bakimlılar ama özellikle 2 tane kiz apayri bir seyler saclarina cok iyi bakiyorlar bakım kremleri sprey vs herseyiyle iyi bakiyorlar kizlar yapay degil
Yapay ya da doğal nasıl mutluysam öyle yapıyorum açıkça ben yani benim için asıl önemli olan aynaya baktığımda mutlu olmak gerisi benim için önemli değil yeter ki duygularımız yapay olmasın
İsteyen istediğini yapsın vallahi Dönsün paşa gönlüne sorsun, ben saçıma ne yapmak istiyorum. Verdiği cevap neyse onu yapsın. Bize de halt yemek düşsün.
Profil fotoğrafı sana aitse ve saç rengin doğal ve hiç boya deydirilmemişse ve orijinal rengi buysa şaayet o zaman en orijinal ve en doğalı sensin derim ben vallahi.
Yapaylıkmış değilmiş gram umurumda değil, saçımı renkli boyuyorum çünkü hayata tutunmamın tek sebebi saçımın güzel olduğunu söyleyen küçük kız çocukları.
Şşt aloo bişi mi yaptı size bu kızlar. Ben de öyle değilim ama biraz insanlara saygı duyun. Herkes sizin belirlediğiniz algıda birleşmiyor diye insanlara karışmayın artık. Size hiçbir zararı yok insanların sırf dış görünüşü yüzünden mi bunlar deniliyor. @esmerpns öyle bir kız görsen bayılırsın burda tatava yapma. Kadını sadece dış görünüş ve ev işlerinden itibaren gören tiplere sövüyorum ben de o zaman.