20 yaş serum kullanmak için erken mi?

11-12 yaşından beri sivilceli , siyah noktalı bi cilde sahibim. O zamandan beri de bb krem, fondötenin envai çeşidini kullandım hatta ortaokul 7den lise sona dek herrr gün bunları sürüyordum (ekmek almaya giderken bile) sonra tabiki her şey daha da kötüleşti. Lekelerim, birkaç çukurum, yüzümün her tarafına yayılmış beyaz ve siyah noktalarım ve sivilcelerim vardı. Bi noktada pes edip her şeyi bıraktım, temizleme adımı dahil. Cildim baktım biraz daha iyi olmaya başladı en azından sivilcelerim eskisi kadar sık çıkmayı bırakınca araştırmaya daldım. Sonra da gaza gelip c vitamini, niacinamide, aha-bha serumları aldım. Mucizevi olduklarını okudum başta sonra da hayatın cilvesidir ya sürekli karşıma bunların cildi ne kadar yorduğuna yaşımın bunun için çok erken olduğuna dair şeylere rastlamaya başladım. Giden para çöp olsun istemiyorum, cildim daha kötüye gitsin istemiyorum... Yeni 20 yaşına girdim. Siz ne düşünüyorsunuz? Serumlar için erken mi? ya da bana ne önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden :)
20 yaş serum kullanmak için erken mi?