Merhaba arkadaşlar ben bir konudan çok müzdaribim cildim çok çok aşırı kuru ne kadar nelendirici de kullansam sık sık da sürsem cildim saniyesinde emip yine kupkuru oluyor ve sanki maske yapmışım gibi yüzüm geriliyor hareket ettirmekte zorlanıyorum neredeyse kaskatı kesiliyor yüzüm ellerimde öyle pul pul balık gibi deri döküyorum keyfim geliyor bir makyaj yapayım diyorum makyaj öncesi iki kere yüzümü nemledirip çekmesini bekliyorum makyaj başını boca ediyorum ama anında kuruyor yine ve makyaj yaptığımda fondatenim pul pul olup yüzümde çıkıntılar oluyor ve bütün keyfim kaçıyor asla yüzümü nemlendiremiyorum sürekli peeling yapıyorum pul pul olumunu engellemek için ama asla işe yaramıyor sadece anlık ne yapıcam ben?😔 CİLT NEDEN KURUR? KURU CİLDE NE İYİ GELİR?
Cildinizi kısa sürede nemlendirmek ve kaybettiği enerjiyi geri kazandırmak için nem maskelerinden yararlanabilirsiniz güçlü içerikleriyle dakikalar içerisinde nem seviyesini artırmayı hedefleyen maskelerle çok daha parlak aydınlık ve taze bir cilde sahip olduğunuzu görceksiniz aynı zamanda nemlendirici kremlerde kullanabilirsiniz
Kuru cildin neme ihtiyacı var sana önereceğim bir seri var kendisi farmasi markasının aynısefa yağlı kuru ciltlere özel serisi. Bu serinin içinde yüz kremi, maskesi ve yanlış hatırlamıyorsam yüz temizleme jeli vardı kullanacağın nemlendiricilerin su bazlı değil yağ bazlı olmasına özen göster ama gidip de vazelin sürme yüzüne. Bol nemlendirirsen bir sorun kalmaz. tatlış
Nemsizlikten ve şu an kış aylarında olduğumuz için daha da bu durumun artması normal. Bu yüzden bol bol su içmek lazım başta. Ve sonrası cildini sık sık nemlendir bebe yağlarindan faydalana bilirsin cildin ihtiyacı olan tek şey şu an nem ve bir süre sabun ya da yüz yıkama jeli kullanma
Serum üzeri nemlendirici krem sürmeyi de ihmal etmemen lazım. Benim cildim çok kuru değil. Ben genellikle güneş kremi ve nemlendirici sürsem bana yetiyor. Dışarı çıkmadan önce güneş kremi sürmekte her mevsim için geçerli olmakla birlikte çok önemli.
Ayrıca cildin pul pul oluyorsa ölü deriyi düzenli olarak atman gerekiyor. Peeling yapmalısın. Ben bir ara yüz pedi alıp kese yapıyordum ama onu da her gün her gün yapmıyoruz cildin kendi dokusuna zarar vermesin diye. Temizleme jelleri vs. Ayrıca makyajını çıkartmak tonik yapmakta önemli. Genellikle tavsiye edilen ürün yerine ne kullanman gerektiğini bilmen lazım. Marka ve ürünü kendin seçmelisin herkeste çok iyi etki vermeyebilir. Serum nemlendirici peeling bu aşamaları bil, ürünleri kendin gözlemleyip rutinine eklemelisin
Eczanede satılan dermokozmetik markaları Al bioderma sensibio temizleme jeli cerave temizleme urunleri cok guzel kuru ciltlere uygun bol su ic ne guzel iste gun icinde yaglanmiyor pis gibi durmaz krem surer cikarsin benim yagli gun iciinde parlama yasiyorum
Haftada 1-2 defa doğal nemlendirebilirsin. Suyu kaynatıp bir kabın içersinie koyup başını havluyla kapatıp buharın cildini nemlemdirmesini sağla. İçine kekik veya bitkisel yağ koyabilirsin
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunun gözenekleri açmak için kullanılan bir yöntem olduğunu sanmıyordum?
Kanka bende valla normal insanlar gibi cilt nemlendirmek istiyorum onu bunu süreyim ama yok valla. Yeterki kuru olsun ya yığınla var ama daha kötü oluyo jsjsjsjs
Cildin kuru ise bol bol su iç makyaj zaten cildi kurutur bir sürede nemlendirici kremler kullan. Kremleri TC Saglık bakanlığı onaylı olanlardan al ve mümkünse eczaneden al. Kozmetik ürünlerden vazgeçmeni tavsiye ediyorum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biz kızlar makyaj malzemelerinden tamamen vaz geçmemiz imkansız genelde arko kremin yoğun nemlendiricisjnj ve aleovera kullanıyorum ama fayda çok bephantool iyi gelir mi acaba?
Sık peeling yapmanı tavsiye etmem. Doğru nemlendiriciler kullanmaya dikkat et dandik ve cilt tipine uymayan şeyler kullanma. Çok su iç. Daha da düzelmezse doktora git bence
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peeling olarak kahve telvesi hakiki zeytin yağının karıştırıp yapıyorum hem biraz daha yumasatiyor hemde doğal ama hemen kuruyor tekrardan
Zeytinyağı olabilir ama kahve telvesinin çok iyi gelmediğine cilde duymuştum. Dermokozmetik ürünleri araştır kuru cilt için. Nemlendirici asitler olan serumlar kullanmaya başlayabilirsin. Bir de yüzünü yıkadıktan sonra nemlendirici tonik kullan