Kız arkadaşımla dalga geçip duruyorum çünkü sanki en yakın kız arkadaşının cildini kıskanır gibi benim cildimi kıskanıyor. :D Halbuki kendi beni cilt bakımına başlatmıştı. Bu kadınlar neden böyle? :D
Cildim güzel diye kız arkadaşım beni kıskanıyor. Erkeklerin cildi neden kadınlardan daha iyi olur?
Kadınların doğası gereği vücutlarında yağ oranı daha fazla, bu da bazen ciltte kendini gösterebiliyor.
Bir de şu var sadece kadınlar değil, toplum olarak sağlıklı beslenme konusunda hiç bir fikrimiz yok. Özellikle kadınlarda çok ciddi bir hamur işi merakı var ve çok kötü yağlar kullanıyorlar bu tip şeylerde. Bir de çok fazla abur cubur, tatlı düşkünlüğü var
Hamur işi yerine salata, kötü yağ yerine biraz daha pahalı ama organin tereyağı ve zeytinyağı tercih edilirse ciltler ışıl ışıl parlamaya başlar aslında. (genetik olarak özel bir sorun varsa o ayrı bir konu)
Organik besinler daha pahalı ama abur cubura vereceğiniz para ile organik beslenseni hem sağlıklı olusunuz hemde cilt ve saç kaliteniz hissedilir derece de artar.
Bunların hepsi erkekler için de geçerli ama erkeklerde hem yağ oranının az olması hem de yüzde sakal olabilmesinden dolayı bu durum kadınlar kadar göze batmıyor.
Ve kadınların kesinlikle ucuz makyaj malzemesi kullanmaması lazım, o da bildiğim kadarıyla cildi mahvediyor. Ya makyaj yapmayın, ya da kalitelisi ile yapın cilt sağlığınız için.
Bence net olarak durum şudur. Kızlar ufacık yaşlarda pudralar fondötenler kremler bır suru sacma sapan kımyasallara cıltlerını cok erken maruz bırakıyorlar ve bakıyorsun kızın yası 25 ama makyajsız 35 duruyor. Benım cevremın cogu yabancıdır cunkı yurtısında okudum iş yaptm vs turk kadını kadar agır makyaj yapan hıntlı kadınlar ve bır kac ülke kadını vardır. Gencecık kızların bu derece boyaya düşmelerıne anlam veremıyorum tamam ufa tefek rujdur göz kalemı fılan anlarımda yağlı boya surer gıbı boya kullanımı sonucu kızların cılttlerı cok hızlı çökuyor buna bırse sıgara kahve uykusuzluk dengesız belensmeyı eklersenız bızım kızlar 25-max 30 pert hepsı sonrada bızı begenmezler modası 100 asır once gecen abı amca muabetınle aklınca bızı kızdırıcaklar doga bıle kadınlaa önur bıcmıs 40 da menepoza gırıyorlar 30 dan sonra dogum yapmaları cok zorlasıyor fınalde doga kadınlara cok acımasız bence cunk onlarda acımasız allah dagına göre kar verıyor :)
Çünkü kadınların kullandığı ürünler ciltlerine geçici yarar sağlıyor. Biz erkekler kullanmadığımız için cildimiz doğal gelişim gösteriyor. Herhangi bir hastalık yoksa kendi haliyle kalması daima iyidir. Onların cildi o ürünleri kullanmasından dolayı ciltlerini dandikleştiriyor. Yıpratıyorlar ciltlerini yane :D mesela biz saçımıza sprey döktükçe kelleşiriz veya şampuan kullanırsak yine kelleşiriz gibi... Kullanılan ürünlerin %100 güvenilir yönü olsaydı iyiydi... Güvenilir değiller işte :)
Erkeklerin çoğu için, sakal erkeğin makyajıdır deriz. Neden peki hiç düşündün mü bunu?Baştan aşağı bebek gibi pürüzsüz olmak her erkeğe yakışmıyor, çoğu kusurunu ya da daha karizmatik olmak için sakal ya da bıyık bırakıyor. Kaçış noktanız bu yani😊Biz kadınların iki kaçış noktası var, bakım hapmadan makyajla değiştirip nitelikli dolandırıcı gibi ortada gezmek😂 ve yahut ciltteki ölü deriyi, yağları, gözeneklerde toparlanmış kirleri rutin şeklinde temizlemektir. Yani nasıl ki pürüzsüz bir surat her erkeğe yakışmaz, makyajsız cildi de her kız taşımaz😉 Bizde yağ var!Yaratılışımız gereği erkeklerin aksine dolgun göğüsler, kalça, basen, yüz hatlarımızda yağlara sahibiz, erkeklere nazaran biraz daha yağlı yani. Bu durum sporla daha da güzel hale getirilebilir. Sevgilinin seni kıskanması normaldir yani.😁
Erkekler olarak sakal tıraşı başlı başına bir cilt bakımıdır. Kadınlar ciltleri güzel olsun diye kimyasallar kullanır ;) o kozmetik ürünleri cilde bağımlılık kazandırır. Kullanmayıp aksattığın zaman cilt yavaş yavaş hem zamana karşı koyamaz hemde kimyasalların zararlarıyla başedemez. Maalesef ki kadınlar işte bunu anlamıyor, en güzel makyaj sadece temizliktir. Güzel gözüken kadınlar aslında erkekleri tarafından sevilen mutlu edilen kadınlardır. Uzun lafın kısası kendim için makyaj yapıyorum safsatasını bir kenara bırakıp adam gibi seven, değer veren bir erkek bulun ;)
Yüzü güzel yapan şey lekesiz olması ve tabiki altın oran. Bilmiyorum bi de şöyle bi metafora inanıyorum: ergenlik zamanında "yüzü mayın tarlası" gibi olan hatun ya da er kişiler sivilcelerinden kurtuldukdan sonra ergenliği "daha az" sivilcele atlatanlara nazaran daha güzel oluyor. Bilmiyorum buna inanıyorum😊
Kesinlikle doğru. Ben mesela 12-13 yaşlarımda çook aşırı derecede sivilce çıkıyordu yüzümde. 17 yaşıma kadar çıktı. 18den sonra çıkmadı. Yaşıtlarımın yüzü gül gibi temizdi. 20 yaşımdayım artık herkes cildime bayılıyor. Ama diğer bana sivilcem çıkıyor diye gülen kızlar bütün gün doktora gidip geliyorlar
Yaani. Tespitim doğru.(Bu arada ben vetbay. Ban yedim bu yeni hesap) bizimde lisede bir cengiz diye arkadaş vardı. çocukla kafa tokuşturmak istemezdik o derece anla yani. şimdi ay gibi oldu adamın yüzü. İnsanlar gözünü alamıyor.
Sebebini söyleyeyim bir ergenlikle birlikte erkeklerde kas oranı kadınlarda yağ oranı artar bu sebeplerle kadında daha fazla sivilce siyah nokta ve gözenek problemi olur iki erkeklerin sürekli tras olmaları yüzdeki ölü derileri atar ve pürüzlülük sağlar üç kadınları isteselerde istemeselerde makyaj anlık güzellik verir ve zamanla cildi yıpratır ama en önemli sebep kesinlikle yağ oranımızın fazla olması
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Makyajın amacı nedir ki zaten? Mesela bir kıza "bak ben daha güzelim" gösterisi yapmak yerine özgüvenli olmak daha iyidir.
Makyajı bir kılıf olarak özgüvensizlik üstüne geçirmek yerine kendine dönüp öz güven arayışı içinde olmak daha iyidir daha sağlıklıdırElalem ne der deyip başkalarının düşüncelerini referans alıp makyaj yapmak ne kadar sağlıklıdır bunu tartışmak bunu düşünmek gerekir. Acaba sevgi bağımlısı bir yapınız mi var bunu da sorgulamak gerekir.
Erkeklerin cildi kadınların cildinden daha iyi değil aslında. Siz yüzünüze sabundan başka bir şey sürmüyorsunuz, bizler kimyasal ne varsa sürüyoruz. Sonra cildimiz bozulunca o kimyasal içeren ürünlerle tekrar düzeltmeye çalışıyoruz. :)
Çünkü erkeğin tüm vücutta olduğu gibi yüzdeki kas ve kemik dokusu da daha fazladır buda cildin daha gergin görünmesini sağlıyor. Bu yüzden bakım yapan bir erkeğin kızı bu konuda geçmesi doğal.
Yüzümüze su sabun haricinde bir şey değdirmediğimizden. Arada bir çıkan sivilce vs şeyleri ellemiyoruz, zamanla giderek mis gibi bir cilde sahip oluyoruz. 😄
evde maskeler yapıp sürüyorum çok güzel oluyo, boşu boşuna yok şu gratisten watsonsta satılan maskeler falan hiç işe yaramıyor, sebamed sabunla sabunlayıp kremliyorum arada bi gözenek maskesi yapıyorum cillop gibi sıkılaşıyo
yapı meselesi, bildiğim kadarıyla erkeklerin derisi daha kalın ve kadınlar erkeklerden daha fazla cilt bakım ürünü kullandığı için ciltlerini daha fazla tahriş etmiş oluyolar. Doğal ve kalın cilde karşılık tahriş edilmiş ve ince bir cilt oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1 aydır aynı havluyu yıkamadan kullanıyorum. Vucudumu sildiğim havluyla, traş sonrası yüzümü siliyorum ve yüzüm de hiçbir kusur yok :D
Benim yuzumde çok pürüzsüz... cevrem maşallahı var sivilce cikmasi için bana dua ediyorlar 😁 bende 3 ayda bi sabunla yıkıyorum ve hiç bakim ürünleri makyaj vs vs kullanmıyorum
Ben cilt bakimda yapmıyorum makyaj özel günde oda çok değil makyaj yaparkende fondeten kullanmiyorum dez avantaj gibi birsey ama yuzum çok kuru geceleri yatmadan mutlaka nemlendirim
Erkeklerin geneli saldım çayıra mevlam kayıra oldukları için 😀 biz kızlar birton şey yapıyoruz uyguluyoruz ama onlar hiç bişey yapmadan özen vermeden güzel oluyor helal olsun 😂😂😂
Erkeğin kemik yapısı ve kas doku farklılığı buna sebep. Erkegiin yüzü kadina kiyasla yoğun kas dokusuyla kapalıdır buda cildin daha gergin (sivilce leke vs) yoksa da daha pürüzsüz görünmesine neden olur.