Hemen araştırdım. Kesin herkeste var diye bişey yok. Özellikle erkeklerde oluyormuş daha hiç bir erkeği öpmem 😂 D. folliculorum akarları erkeklerde kadınlardan daha yaygındır.D. folliculorum doğal olarak insan derisinde görülür. Bu akarlar başkalarına temas yoluyla yayılır. 15 güne kadar canlı kalabilirler. Diğer cilt akarlarının aksine, D. folliculorum kıl foliküllerindeki cilt hücrelerinin miktarını arttırır. Derisinde akarları olan birçok insan onların varlığını bilmemektedir. Çok sayıda D. folliculorum akarı, yüz derisinde rosacea (gül hastalığı) benzeri semptomlara neden olabilir. böyle kişilere demodikoz teşhisi konabilir. Belirtileri şunlardır:-Kuruluk-Kaşıntılı veya pullu cilt-Kızarma (al basması)-Akneye benzeyen lekeler-Kırmızılık-Artan cilt hassasiyeti-Yanma hissi
Insan bazen bilmeseydim diyor, ne güzel halimden memnunum ben 🙄
Genellikle erkeklerde bulunurmuş ve 65 çeşidi varmış insanlarda da yüz ve başta kıl ve saç köklerine yerleşen bu kökleri sahiplenip oradan beslenen, yumurtlayan değişik bir parazit, mite türü. mikroskopta gördüğüm kadarıyla da oldukça iğrenç ve hareketli. yüzde deri döküntüsü, kuruluk, sivilce, akne, kızarıklık, kaşıntıya sebebiyet vermekte ve normal temizlik aparatlarıyla ne yazık ki ölmüyormuş.