Ben alnı ve çenesi dar olan oval yüzlüler kesimine giriyorum yüzüme bronzer ve kontür uygulamamalı mıyım?
Cevap
2Cevap
Oval yüz genel olarak ideal yüz tipine girdiği için kontür uygulaması gerekli görülmez. İstersen tabii ki yapabilirsin, ama gölgelemen gereken net bir hat ya da kusur sayılabilecek bir nokta yoktur. Sadece bazı yerleri aydınlatıcı ile ön plana çıkarabilirsin 🌺
Elmacıkları belirginleştirmek için çok hafif bronzer yeterli olur heralde bir de aydınlatıcı
Hempel astar
Her türlü yüz için ideal. 👌🏼
Çabuk temizleyebilmek için ise tam kurumadan hafif tinerli bez ile ovalayınız.
Herhangi bir paslanma durumuda ise yardımınıza tabi ki WD-40 yetişir.
Bütün gözler üzerinizde olacak.
Pek takilmam böyle şeylere normaldw de kullanmıyorum ama kullansamda bunlara bakrak hareket etmem
Benimde oval ama elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kullanıyorum.
öne çıkmasını istediğin yüz hatları şeklinde uygulayabilirsin
Benimkide kalp şekli gibi
Kontür hiç yapmadım yapınca da inceltmiyor
Ben burun küçültmek için kullanıyorum
Merhaba!
Makyaj yaparken kontür işlemini yapmanın amacı, yüz hatları arasında bir derinlik oluşturarak, hatların daha belirgin hale gelmesini sağlamaktır. Bronzer uygulaması yüzü ısıtmak ve çok da keskin olmayan şekilde, hafif geçişlerle boyutlandırmak için yapılabilir. Yüzü boyutlandırmak için de her zaman kontür yapılmak zorunda değildir. Kimi zaman kontür yapılacak bölgeyi gölgelendirmek yerine, öne çıkmasını istediğiniz alanları aydınlatarak da yüzünüzü boyutlandırabilirsiniz.
Her yüz tipi ve şekli farklı olduğu için, herkese uyan belli bir kontürleme hattı elbette yoktur. Siz kendiniz için aydınlık ya da gölgede kalması gereken doğru bölgeyi zamanla ve pratik ederek belirleyebilirsiniz.
Doğru bölgeleri belirlemek için evde denemeler yaparken aydınlık bir ortam yerine loş ışıkta çalışmak ve aynayı farklı açılarda tutmak yüzünüzün doğal gölgelerini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
Şemada görülen oval yüz şekline sahipseniz, alın ortası ve çenenize aydınlatıcı uygulayarak da yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.
💞 Sevgilerimle...
Havva GÜLŞEN