Selam bebekler ben geldim. Gördüm ki Japonlar kendi yaptıkları plastik makyajları hiçe sayarak bize laf atmış hemen Türklük damarlarım titredi koştum size geldim :) Birde Japon atasözüymüş iyice dellendim. :) Benim hazırlanmam max 2 dakika olurken bazen de 2 saat olabiliyor :) Söyleyin bakalım kimler kaç dakikada hazırlanıyor?Ah çançinkolar ahh bunu 4 dakikada yapmadınız inş. Ben bi ara yasaklanan değişim videolarını izliyordum da neydi ne oldular :)
"Süslenme süresi 4 dakikayı geçiyorsa çirkinsindir" diyen Japon atasözü doğru mu söylüyor?
Adamlar iki dünya savaşına katılıp ülkeleri iki defa yerle bir olup aynı zamanda sürekli deprem ve tsunaminin vurduğu bir ülke olarak dünyanın en iyi ekonomisine sahip ülkeler arasında ;) bi bildikleri var demek ki :)
4 dakika fazla bile ;) güzele çuval giyse yakışır demiyor muyuz? Bizim atalarımız daha doğru demiş ;) çuval giymek 2 dakika sürmez. Yani güzel 2 dk hazır olur.
Bunu diyen Japonların yüzünde duvardaki inşaat malzemesinden çok malzeme var 4 dk değil 4 saat anca onlara. Makyaj bir ihtiyaçtan ziyade bazen bir keyif meselesidir. Ogün moralin bozuktur uykusuz ya da yorgunsundurm ya da bir yere gideceksin ama beyaz tenli sorunsalı olduğu için yüzün soluk görünüyordur (misal ben) yüzüne bir renk katmak istersin. Benim makyaj yaparken 3 kere silip baştan yaptığım da oldu. 1 2 saat aralıksız makyaj yaptığım oluyordu. Kendimi bir türlü tatmin edemiyordum ama boşver de diyemiyorum. Daima doğallıktan yanayimdir ama insan bazen daha da özgüvenli olmak istiyor. Yüzüm kızardı mi yüzüm çok mu soluk gibi dertlerin olmuyor. Bütün gün o makyaj sayesinde iyi hissediyordum.
Kesinlikle doğru bi söz eğer süslenme süren üzüyorsa bil ki yüzündeki çirkin yerleri kapatma süren uzuyordur begenmedigin yerleri toparlamak demek sürenin uzamasi demektir. ha bu arada çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır ve bu bakımsızlığı düzeltmek kadının kendi elindedir. Saygılar @liliaaa ❤
makyaj bence insanın güzelliğini saklayan bir şey, düşünsene saatlerce uğraştığın güzelllik dediğin şey belki tek bir yağmur damlası yok edebilir değil mi, makyaja fazla ihtiyaç duymak çirkinlik diyemem ama güzel olmadığını idda edenler bence daha çok zaman ayırır buna, bu yüzden her seyin sadesini severim, bir ruj bile bazen kâfi gelebiliyor çünkü
Hola🧡🎈 Bakımlı birinin makyaja veya kendini kandırmaya ihtiyacı yoktur ( abarı olanı kastediyorum ) bence oturup 20 dk makyaj yapan kızlar var bence haklı bir söz. Ve o aşağıdaki Japon değil. Japonların gözleri birbirine daha yakındır. çinlilerin gözleri ise daha çekiktir.
Hayır yakışıklı adamım evliyim kırk yaşındayım ama bakım şart ben her sabah yarım saat bakım yaparım sabahın köründe ama artık biryerden sonra bu bakım temizlik içindir çünkü kıl tüy bu yaştan sonra insana dert olur
Açıkçası Japonlar için çok bir süre bile 4 dakika. Dünyada en çok estetik yapan ülkelerden birisidir Japonya. İnsanlar makyaja falan ihtiyaç duymuyor çünkü zaten estetikle kendilerini çoğu güzel etmiş.
Makyaj ile aram pek yok açıkçası. Çoğunlukla bakım yaparım ve bolca yüzümü yıkarım. Özen günlerde parlatıcı ve rimel sürerim onlarda en fazla 3-4 dakikamı alır. 😂
4 dakikada ne yapılır ki benim gibi makyaj olmadan çıkıyorsan 4 dk olur ancak güzellikle de hiç ilgisi yok bence bunun makyaj yapmadım diye güzel mi oldum
Doğrudur ama kişinin kötü sivilceli yorgun bir günü de olabilir o tarz zamanlarda 30 dk buluyor. Ama mesela kilo alınca da tip kayıyor bir şeye girmiyorsun Bi saat ne giysem de düzgün dursa derdi oluşabilir.
Ne alaka yaa japonları severim ama bu bayağı bir saçma atasözü olmuş. İsteyen 1 saatte, isteyen 20 dk da hazırlanır. O kişiye kalmış. Ben şahsen 20 dk da hazırlanan bir insanım. Allahım yaa, hjhgjlh.
Ne giyeceğimi kararlaştırmışsam yarım saat kırk beş dakika falan 😀 saçlarım uzun onları şekillendirmek, giyinmek, makyaj yapmak falan nasıl 4 dakikaya sığsın😀 Çirkinim demek ki yapacak bir şey yok🐥