Platform demene atfederek şöyle diyorum, yerde. Yani gerçek hayatta. Bu uygulamaların hepsi yapay güzellik yaratan uygulamalar. İşin ironisi şu, insanlar orada çıkan görüntülerine bakıp kendilerini olduklarından daha güzel sanıyorlar. Beklentileri yükseliyor. Ederlerini doğru ölçemiyorlar. Yani görsel mutluluğun reel getirisi yok aslında. Bin takipçi, on bin takipçi... Sonuç migrosta kasiyerlik. Sonra kızlar hep bunalımda.
Gerçekle bağınızı koparmayın. O gerçek, hayatın ve sosyal katmanların neresinde olduğunuzdur. Siz beleşten alaçatı çarşı gezip, sanki orada bir gecede yüz bin lira harcamış gibi resimler çekmekle, gerçekten bunu yapmış olmuyor, gerçekten bunu yapanların gözünde komik duruma düşüyorsunuz.
Konu biraz dağıldı. Kusura bakmayın. Ama bunlar konuşulmayınca soruya verilecek yanıt sakil duruyor.
Kızların hepsi demiyorum bakın ama Allah özene bezene yaratmış bazıları doğal güzellik abidesi ama çoğu makyajla evrim geçirip foto çekiliyor buda yetmiyor yine büyük bir çoğunluk efektler ekstra yardımcı programlar kullanıyor tüm bu işlemlerden sonra gelen fotoğrafları gören bizim erkek milletininde dibi düşüyor uyanın beyler o gördükleriniz aslında onlar değil gerçek hayatta görseniz yüzüne bakmazsınız bazılarının neyse fazla detaya girdim yine