Arkadaşlar benim cildim karma yağlıya dönük ama makyaj yaptığımda bir zaman sonra cildim fondetteni kusuyo ne kadar budra sürmesem de sonuç aynı fondetteni kusuyo cildim ve çok kötü bir görüntü oluşuyo gün içinde de makyajsız olduğum zamanda burun çene be alın bölgesi yağ tabakası oluyo resmen yüzümü yıkasam da aynı ve cildimde koyu kahverengi lekeler var nasıl geçer bu durum psikolojim bozuldu resmen
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Makyaj yapmak başlı başına bir sanat. Makyajın iyi durması, kullanılan fondötene bağlı. Fondöten iyi değilse makyaj, hiçbir şekilde iyi olmuyor. Ben, bunun için fondötene verdiğim paraya acımam. Cildimle uyumlu fondöteni de bulunca asla değiştirmem. :D
Yağlı Ciltte Fondöten Kusması Neden Olur?
Yağlı ciltte fondötenin kusması, yani cilt yüzeyinden ayrılması, parça parça görünmesi veya kayması, birçok faktörden kaynaklanabiliyor. Yağlı ciltlerde fondötenin gün boyu taze görünmesini sağlamak zor zaten.
Yağlı ciltler, gün içinde fazla sebum üretirler. Bu da fondötenin bozulmasına neden olur. Ayrıca yağlı ciltler için uygun olmayan makyaj bazları kullanmak da fondötenin ciltte kalmasını zorlaştırır.
Yağlı cilde, yoğun nemlendirici içeren veya yağ bazlı fondötenler kullanmak doğal olarak fondötenin kusmasına neden olur. Ayrıca yağlı ciltlerde nemlendirici kullanmamak cildin daha fazla yağ üretmesine neden olur.
Fondöteni fazla uygulamak, pudra ile sabitlememek ve gün içerisinde fondöteni düzeltmemek fondöten kusmalarına yol açar.
Yağlı ciltte fondöten kusması nasıl engellenir?
En başta doğru ürün seçimi fondöten kusmasının önüne geçebilir. Yağsız fondöten seçimi bu dertten kurtarabilir. Aşırı sebum üretiminin önüne geçmek için makyaja başlamadan önce cilt temizleyici ve yağ kontrolü sağlayan bir tonik kullanabilirsin.
Yağsız, hafif bir nemlendirici kullanarak cildini makyaja hazırla. Cildine uygun bir nemlendirici kullanmak, cildin nem ve yağ dengesini sağlayarak fondötenin gün içinde sabit kalmasına yardımcı olur.
Fondöteni ince bir kat halinde uygula ve kat kat eklemek yerine sadece ihtiyaç duyulan bölgelere az miktarda uygula. Bu şekilde fondöten cildinde daha iyi tutunur. Makyajının son aşamasında, transparan bir sabitleyici pudra ile fondötenini sabitle. Gün içinde parlayan bölgeleri yağ emici mendillerle temizlemeyi ihmal etme.
Fondöten seçerken nelere dikkat edilmeli?
Cilt tipine uygun bir fondöten seç. Yağlı bir cilt için mat veya yağsız (oil-free) fondötenler tercih edilmeli. Cilt alt tonuna göre seçim elbette almak istediğin sonuç için önemli.
Kimyasal maddelerden veya komedojenik (gözenek tıkayıcı) içeriklerden kaçınmak, akneye eğilimli veya hassas ciltler için önemlidir. Cilde zararlı olabilecek içeriklerden uzak durarak sağlıklı bir cilt için uygun fondöten seçebilirsin. :)
20 Yorumla
- +1 yıl
Cildinin fondöteni ve ten ürünlerini kusmasının sebebi cildini yeterince iyi nemlendirmemendir. Makyaj öncesi ve sonrası cildini çok iyi nemlendirmelisin. Makyaj öncesi nemlendirici uygula ve cildin emdikten sonra makyajına başla. Cildin karma yağlı arası olduğu için su bazlı nemlendirici kullanabilirsin.
Nemlendirici krem yanında, makyaj bazı kullanmanı tavsiye ederim. Makyaj bazı bu konuda çok işe yarıyor gerçekten. Ten ürününü sabitler, daha kalıcı ve doğal olmasını sağlar ve cildinin ürünü kusmasını engeller. Bu 2 yöntemi kesinlikle denemelisin.37 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkürler fazla nemlendirince de daha da yağlanıyo
- +1 yıl
Cildinin emmesini bekle, ürünü uygula hafif bir pudra geç. Eğer baz varsa baz da uygula
- Soran+1 yıl
Çok makmaj yapmama rağmen tam nasıl makyaj yapılır bilmiyorum aslında ne nasıl kullanılır edilir bilmiyorum o yüzden eksiklerim çok var şimdi şimdi öğrenmeye başladım mesela önceden yağlı fondetetenler kullanırdım yeni bir fondeten keşfettim fitme 250 numaralı mat bir görüntü sağlıyo üstüne pudra geçiyorum ilk başta bişey yok gayet çok iyi makyaj ama sonra pudralı olmasına rağmen bir zaman sonra aşırı yağlı olup yüzüm parlıyo ruju bile dudaklarım tutmuyo fazla
- Soran+1 yıl
Ama makyaj bazı sabitleyicisi tam bir puda kullandığım yok
- Soran+1 yıl
Hangi ürünler iyi onu bilmiyorum mesela
- +1 yıl
Transparan pudra al yağlandıkça hafif hafif uygula. Ya da yağ emici kağıtlar oluyor
- Soran+1 yıl
Hangi markanın ürünleri iyi mesela
Anlattıklarına bakarak cildinde leke problemi ve buna bağlı olarak renk eşitsizlikleri mevcut. (Sivilce problemin şu an için yok sanırım) cilt lekeleri için ürünler var bence onları kullanmaya başlamalısın. Sinoz markasının bu konuda başarılı olduğunu duymuştum. Leke problemini halledersen fondötene gerek kalmaz. Cildini iyi temizlemelisin. KS da cilt bakımıyla ilgili bir sürü bilgi mevcut, bunları araştırarak uygulayabilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
18Cevap
- m1 ay
Bence fondöten yerine bb krem kullan
00 Yorumla Cildin fondöteni kusması genellikle cildin yapısı, kullanılan ürünlerin cildine uygunluğu veya makyaj uygulama tekniklerinden kaynaklanabilir. Bu durumu düzeltmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
- 1. Cilt Bakımını İhmal Etme
Nemlendirme: Cildin iyi nemlenmiş olması fondötenin ciltle uyumlu bir şekilde oturmasına yardımcı olur. Kuru ciltler daha çok fondöteni kusmaya yatkındır.
Düzenli Peeling: Ölü deri tabakası, fondötenin eşit dağılmasını zorlaştırabilir. Haftada 1-2 kez cilt tipine uygun bir peeling kullanmayı düşünebilirsin.
- 2. Cilt Tipine Uygun Ürünler Kullan
Mat mı? Nemlendirici mi?: Cildin yağlı ise matlaştırıcı fondötenler, kuruysa nemlendirici özellikli fondötenler kullanabilirsin. Cilt tipine uygun ürünler tercih etmek çok önemlidir.
Su bazlı veya silikon bazlı fondöten: Cilt tipine uygun fondöten türünü seçerek daha iyi sonuç alabilirsin. Su bazlı fondötenler genelde daha hafif hissederken, silikon bazlılar daha uzun süre dayanabilir.
- 3. Makyaj Bazı Kullan
Fondöten öncesi cilt tipine uygun bir makyaj bazı (primer) kullanmak, fondötenin cilde daha iyi yapışmasını ve gün boyunca yerinde kalmasını sağlayabilir.
- 4. Fondöteni İnce Katmanlar Halinde Uygula
Fondöteni tek seferde kalın bir şekilde uygulamak yerine ince bir katman sürüp gerekirse üzerine hafif bir ikinci kat çıkmak fondötenin kusmasını önleyebilir.
- 5. Spreyle Sabitleme
Makyajını bir sabitleyici sprey ile tamamlamak fondötenin gün boyu daha iyi durmasına ve cildin ürünü kusmamasına yardımcı olabilir.
- 6. Doğru Makyaj Araçlarını Kullan
Fondöten fırçası veya süngeri ile uygulama yaparken, tampon hareketlerle ürünü cilde yedirmen daha etkili bir sonuç verebilir.
Eğer bu adımları denemene rağmen sorun devam ediyorsa, cilt bakım rutinini gözden geçirip belki dermatoloğa danışmak faydalı olabilir.
00 Yorumlaaynısını bende yasadim büyük ihtimal onceden krem surmediginden yuzune eger sürüyorsan fondeteni hergun kullandığın icindir bi kac gun sürmeyi birak ve daha sonra yumusak bir sekilde sungerle sürmeyi dene tabi ilk krem sürüp eğer olmuyorsa o fondeten cildine uygun degildir ya da bozulmuştur fondetenin markasini yazabilme sansin varsa yaz benimde cildim yağlı ben fondeten olarak loreanin fondetenini, deborah'ın kapatıcısını kullanıyorum tum sivilcele lekelerimi kapatıyor benim cildimde baya leke vsr ve bebek gibi oluyor cildim ucuz fondetenler cilde zarar veriyoe beulis gibi mesela bende basta para vermek istemezdim bu tarz seylere ama cildim daha önemli loreal fondeten al kesinlikle 500 liraydi kapatıcı 167 lira watsonsta bulabilirsin yagli ciltlere uygun kolay dağılım yapıyor iki pıt surunce baya dağılır
00 Yorumla- 16 gü
Aslında makyajla hiç alakam yok ama cildin bakımını iyi yapmayınca makyajın iyi durmadığını duydum. Yani cildini iyi nemlendirici yıkamab vs gerek. Makyaj yapmıyorum ben yapsam da yüzümde bir şey durmuyor. Benimde bir bakım rutini yapmam lazım sanırım
00 Yorumla 1-Bioderma nın sebum için çıkardığı bir yüz yıkama jeli var onu kullan cildin çok yağ kusuyorsa.
2-makyaja başlamadan cildini hazırla nemlendirici ve bazı atlama
3-cilt tipine uygun fondöten seç. Mesela ben sana wet n wild foto focus öneririm.
4-pudrayla ve makyaj sabitleme spreyiyle sabitle00 YorumlaGün içinde pudrayı tazelemen gerek. Bunun başka bir çözümü yok pek. Bide matlaştirici bazlari araştır internetten. Ha bide alacağın şeyi süslüden (insanların ürünlere yorum yaptığı bir site) araştır. Dediklerimi uygularsan kendine uygun bir şey bulursun umarım 👋
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
fondöten kusması genelde yüzdeki ölü derilerden olur düzenli olarak cilt tipine uygun maske yapmalısın. Makyajdan yaklaşık 10 dk önce bepanthol sür benim cildimi yumusaçık yapıyor. bir de yazdayız fondöten sürmene gerek yok bnce sürekli trliyoruz cünkü
00 Yorumla Yardımcı olacaktır.. makyaj yapmadan önce maske kullan (Ölü deniz çamuru mesela ben hep kullanırım) sonra yüzünü ılık su ile yıka ve serum sür bir kaç dk bekle yıka sonra krem kullan yüzüne 20 saniye falan sonra tekrar yıka yüzünü ve sonra tekrar azıcık krem kullan ve fondöten yerine cildinle aynı renk olan concealer (ben fit me kullanıyorum çok iyi) sür tüm yüzüne ve fazla ürün kullanmaktan kaçın.. iyi gelecektir ☺️
00 Yorumla- 21 gü
yüzüne göre fondöten kullan mesela yaglı cilt icin fondötenler var bunlardan once yuzu iyi nemlendirmen cok önemli cildine serum krem falan kullan özellikle makyajdan önce dogru sürmekte cok önemli cok basma yüzüne ama en önemlisi cilt bakımı aksatma onu
00 Yorumla - 23 gü
Duzenli cilt bakimi yapmalısın yuzunde ufak tefek kusurlar sivilceler varsa cildin fondöteni kusar ve hos olmayan bir goruntu ortaya cikar. Bu yüzden de duzenli peeling yaparak yüzünü olu delirlerden arindirmalisin ayni zamanda da cilt bakimi yapabilirsin.
00 Yorumla - 25 gü
Fondöten sürme zaten bb cc sur cok zararli fondöten ben transparan gunes kremi kullanirim hep
21 Yorumla - 25 gü
cildine iyi gelen bi nemlendirici sür kullandığın fondotenden kaynaklı olabilir makyaj sabitleyici kullanabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Makyaj bazı ve cildine uygun bir nemlendiriciyle sorunu çözebilirsin
10 Yorumla Sürmemen gerekmez mi bu durumda cildin toparlayana kadar.
00 YorumlaBen baz sonra bb cc krem sürüyorum kusmuyor benimde cildim karma
00 Yorumla- 24 gü
Kızım lütfen yüzüne bunu yapma. Fondöteni bırakıp bakıma yönelmelisin daha çol
00 Yorumla - 1 ay
cildini ya iyi nemlendirmemişsin ya da nemlendirdikten sonra iyice emmesini beklememişsin
00 Yorumla - 1 ay
Altını güneş kremi sürmelisin ayrıca Güneş kremini değiştir
00 Yorumla - +1 yıl
duzenli cilt bakim salonuna gitmelisin baska çaresi yok yuzune iyi bakman gerek yagliysa yagli ciltler için kremler var deneyebilirsin
00 Yorumla Fondöten kullanmadan önce bebek pudrası kullan cok az sonra fondöteni kullan ve üzerine normal pudra ayrıca kirpiklerin az görünüyorsa veya rimelin hep akiosa rimel surmeden önce kirpiklerine de bebek pudrasi surmen durumu düzeltecektir
00 YorumlaMakyaj hakkında bilgim olmasa da makyajın aşamaları var bildiğim kadarıyla ama bence önce cilt testi yap alerji olduğun bir ürün olabilir sağlığın için önemli
00 YorumlaKarma ciltler, nem oranı yüksek bir nemlendirici ile yüzlerine her zamanki nemlendirme stilini değil de bir tık fazlası kadar nemlendirici kullanmalı. Kısaca iyi nemlendirmeli
00 YorumlaBaz kullan akşamları kahve maskesi yap ve yüzünü ılık suyla yıka
00 YorumlaDoğru nemlendirici ve temizleme jeli kullanman lazım. Bunun dışında kullandığın fondöten içeriğide önemli cildinle anlaşamıyor olabilir.
00 Yorumla- 11 gü
güneş kremi sonrası fondöten uygularsan böyle bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum denendi onaylandı ✅
00 Yorumla - 19 gü
kaliteli bi makyaj bazı kullanmanı önerebilirim canım ve ondan öncesinde cildini nemlendirmeyi unutma ☺️
02 Yorumla- 19 gü
Bence Arap fondöten çok güzel ondan alsın caanım
- 19 gü
kız tabi ama fondoteni kusuyomus cildi zaten Arap fondöten tabi en iyisi ama ben makyaj öncesi hazırlık için dediydim 🤭
Çok bilgim yok ama önce bu sorunu içerden halletmen gerekir. Yani bol su iç cildin nemlensin kendi yağıyla. Ve nemlendir. Güneş kremi kullan
00 Yorumla- 22 gü
Primer kullan kesinlikleee ama kaliteli bişey al sür bı iki dakika bekle fondöteni sonra sür mis olur
00 Yorumla Fondoten kullanmak yerine lekeli bir cilde sahipsen lekeleri gidermeye çalışsan daha iyi olur senin için
00 YorumlaCildini nemlendir
Krem peeling maske
Ve sabitleyici sür
Cilt tonuna ve tipine uygun fondoten al
Az al ama kaliteli al!00 YorumlaCikdini temizleme jeliyle yıkayıp nemlendirdikten sonra sür fondöteni. Bide ince sür. Ne kadar kalın sürersen o kadar kusar. Üstüne de en son pudra
00 YorumlaDüzenli olarak cilt bakım yaptırmalısın nemlendirici krem uygulayabilirsin makyajdan once
00 Yorumla- 10 gü
Baz kullan öncesinde ya da krem sür sonra fondöteni uygula
00 Yorumla - 11 gü
Düzenli bir cilt temizliği ve nemlendirme yaparsan kusma azalır
00 Yorumla - 14 gü
cilt temizleme rutinin nasıl bendede oluyordu bu durum
00 Yorumla - 20 gü
Peeling yapman gerekli. İlk once peeling ile cildini arindirman lazim.
00 Yorumla Peeling yapıp nemlendirici kullan porselen gibi oluyor
00 Yorumlaİyice nemlendir ve cildine uygun bir fondotwn al balım ✨💗
00 Yorumla- 26 gü
Düzenli nemlendirici peeling kullan gül suyu kullan
00 Yorumla - 27 gü
Güzel nemlendir ardından güneş kremi sürebilirsiniz
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)27 gü
https//www. kizlarsoruyor. com/nasilim/q23672543-burayi-bilen-var-mi? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q23672543
00 Yorumla Pudra ile sabitleyelirsim yüzünü iyice nemlendirmen gerekiyor
00 Yorumla- 28 gü
Makyaj bazı kullan güneş kremi ve nemlendirici de dahil. Son olarak da makyaj sabitleyici yap kusmaz
00 Yorumla - 28 gü
Yağlı fondöten kullanma makyajdan önce cilt bakımı yap su bazlı ürünler kullan sadece
00 Yorumla Ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Bence bir ciddiyete görünmek gerek. Hassas cilt çok zor
00 Yorumla- 29 gü
Bol bol nemlendirmen lazım cildini uyurken bile kendine gelir
00 Yorumla Benimde öyle ara sıra oluyor ne denesemde aynı en iyi yöntem baz yani
00 Yorumla- 1 ay
Altına baz sürebilir sin ya da cilt tipini öğrenip ona göre alabilirsin
00 Yorumla - 1 ay
Askm bu sorun ne kullanırsan kullan bitmez sen cildini yorma fondötenle falan doğal halin en güzeli
00 Yorumla Benimde öyleei ilk başlarda yüzünü bol bol nemlendir
00 YorumlaBence hiç kullanma benimde karma sivilce var diye kullanıyordum ama kremle sivilcelerim gitti
00 Yorumla- 9 gü
Altına güneş kremi sürmen lazım
00 Yorumla - 29 gü
Temizleme jetleri var
00 Yorumla - +1 yıl
Kese yapman gerek aşkım
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Paraya kıy kusmaz ablacım
00 Yorumla - 20 gü
Midesi felan mı bulanıyor neden yani
20 Yorumla C vitamini kullan bence
15 Yorumla- 20 gü
Emin misin
- 20 gü
Benden sana gelene...
Karşılık verir misin lütfen...
Şimdiden teşekkürler 😎👍.. - 20 gü
Okey
- 20 gü
Evet
yumusak bazlar var onu kullan
10 Yorumla- 13 gü
dove sabun al sadece aksamlari onla yika
00 Yorumla Fondöten sürmeyerek
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba!
Yağlı cilde sahipseniz, fondöteninizin daha uzun süre kalması için aşağıdaki ürünleri sırasıyla kullanabilirsiniz.
İlk adım olarak cildinizi yağlı ciltlere uygun bir temizleyici ile temizleyip, alkol içerikli bir tonik uyguladıktan sonra nemlendirmelisiniz.
Silikon bazlı matlaştırıcı bazınızı parmak uçlarınızla özellikle T bölgenizde yoğunlaşarak ince katmanlar halinde parmak uçlarınızla cildinize iterek yerleştirin. Silikon bazları fazla miktarda kullanmamaya dikkat etmelisiniz, bir mercimek tanesi miktarındaki ürün yeterlidir.
Su bazlı fondötenler yağlı ciltler için en iyi seçeneklerdendir. Birçok farklı markanın su bazlı fondötenleri piyasada mevcut. Pudralama kısmına geçmeden önce fondöteninizin cildinizle bütünleştiğinden emin olun.
Fondöten uygulamanızdan sonra üzerinden geçeceğiniz sabitleyici bir transparan pudra, parlak görüntünün ortaya çıkmasını geciktirecek ve hatta engelleyecektir.
Blotting paper ürünü, yani yüzünüzdeki fazla yağı almaya yarayan küçük kağıtlar, gün içinde yüzünüze çıkan fazla yağın emilmesine yardımcı olur. Bir kağıdı alın ve özellikle parlama yaşadığınız bölgelere tamponlayarak hafifçe bastırın, makyajınız bozulmadan fazla yağın emildiğini göreceksiniz.
Kağıtla fazla yağı aldıktan sonra gerekirse pudralama işlemini tekrarlayabilirsiniz.
Bu aşamaları uygularsanız yüzünüzün makyajı kustuğunu değil, en kötü ihtimalle tekrar parladığını göreceksiniz. Bunun için de gerekirse blotting paper + pudralama işlemini tekrarlayabilirsiniz.
💞 Sevgilerimle...
Havva GÜLŞEN