Genel bir soru ile bugünkü meraklarıma bir son vereyim. Aslında genel olarak uyguladığınız yöntemleri sormak istiyorum. Hangisi daha etkili ve acısız. Kısacası vücut kılları nasıl alınır görüşlerinizi bekliyorum.
Artık kuaföre, jilete, ağdaya vs. para vermek yok! ''Lazer epilasyon ile ömür boyu rahat edebilirsiniz.'' Lazer epilasyonun kesin bir çözüm olduğu uzman doktorlar tarafından onaylanmıştır. Eğer farklı bir sağlık sorununuz yok ise lazer tedavisi sonunda da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız.
Kadınlar ve erkekler cinsiyet far etmeksizin belli vücut kıllarını hijyen için alır. Elbette kadınlar çağlar boyunca gelişmiş estetik algıları sebebiyle bu konuya daha da takıntılı. Bu sebeple de epilasyon yöntemleri çeşitli. Vücut kılları nasıl alınır sorusunun cevapları da çok fazla olduğundan sadece birkaç iyi yöntemden bahsedeceğim.
Vücut kıllarını almanın en bilinen yolları
1. Tıraş
Acısız, pratik, ekonomik. Dünyanın en çok tercih edilen kıl alma yöntemi herhalde tıraştır. Gillette Venus gibi yenilikçi markaların iyi bir tıraş için ihtiyaç duyulan özellikleri karşıladığı modelleri tercih ederek tıraşın ne kadar kolay ama etkili bir yöntem olduğunu keşfedebilirsiniz.
2. Ağda
Uzun süreli pürüzsüzlük sağlayan, tarihin en eski yöntemlerinden biri olan ağda; özel vakit istemesi ve acılı olması sebebiyle son dönemde eskisi kadar tercih edilmiyor. Kişi kendisine uygulayabiliyorsa evde ağda yaparak uzun süre pürüzsüzlük yaşayabilirsiniz.
3. Tüy dökücü krem
Acısız yöntemlerde tıraştan sonra gelen tüy dökücü krem, epilasyon konusunda tecrübesiz olan ve ilk defa kendi kendine tüy alma yapacaklar için iyi bir yöntem. Böylece tüy almaya alışıp diğer yöntemlere geçiş yapabilirsiniz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tuylerim ince ve az oldugu icin jilet kullanıyorum. Sorun olmuyor. Tabi artiyir sertleştiriyor diyen var ama ben oyle sorunlar yasamadim. Hormonlarla ilgili sanırım. Cogalmadi da, sertlesmedi de. Diger yontemleri de denedim. Agdadan nefret ettim. O yapis yapisligi, deriyi habire cekmek zaten sarkıtıyor. Saglikli bulmuyorum. Zaten biz kadinlarin cildi erkekler gibi tok, serr bir cilt degil. Daha narin ve daha esnek. Bunu da surekli agdayla cekmek genc yaslarda sarkmaya neden olabilir ya da yaşlılıkta daha pörsebilir cilt. Epilasyon aleti kullandim. Eger uzun sure puruzsuzluk istersem kullanıyorum ama bununda sorunu şu batık yapabiliyor. Bir diger sorunu ise agdaya gore daha cok can yakiyor tuyleri tek tek aldigi icin. Agda belli bir bolgeyi tek seferde aliyor makine tek tek bunun acısı farkli oluyor. Ama dedigim gibi en cok tercih ettigim jilet. Memnunum. Zaten sık banyo yapan biriyim. Her girişimde jilet yapıyorum. Hem cabuk uzamasi sorunu çözülüyor, hem daima puruzsuz kalıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tıraş Acısız, pratik, ekonomik. Dünyanın en çok tercih edilen kıl alma yöntemi herhalde tıraştır. Gillette Venus gibi yenilikçi markaların iyi bir tıraş için ihtiyaç duyulan özellikleri karşıladığı modelleri tercih ederek tıraşın ne kadar kolay ama etkili bir yöntem olduğunu keşfedebilirsiniz
@gamli_baykuss yok aynı soruyu ilk bikini bölgesi olarak sordu, sonra göbekte kıl olarak sordu, oda yetmedi belde kıl olarak sordu, şimdi kadınlarda vücut kılı olarak sordu. Ablamız galiba şempanze. :D
@gamli_baykuss Oha şimdi soru geçmişine baktım 1 aydır sadece kıl sorusu soruyor bu şahıs. :D 3 kuruşluk promosyon ya da hediye sepeti için uğraşılmaz ablacım ya. D:
Kesinlikle jilet hem kolay hem ölü derileri temizliyor. Ağda hem acılı hem leke yapıyor hem yara oluyor şişiyor ve sarkıtıyor zaten. Lazer için de jiletlemek gerekiyor zaten o da kesin değil