Karantina günlerinin bakımlı olmamıza engel mi? Bence kesinlikle değil. Karantina döneminde tüylerini almayan kişilerin "bakımlıyım" demeye hakkı var mıdır?
Karantina döneminde tüylerini almayan kişilerin "bakımlıyım" demeye hakkı var mıdır?
Ben koltuk altı, bikini bölgesi gibi hijyenik açıdan temiz olmasına gereksinim duyduğumuz yerlere dikkat etmeye devam ettim. Fakat bacak, kol, ve hijyenden daha çok estetik görünüm bakımından önemi olan bölgeleri ister istemez boşlayabiliyoruz. Ki bu gayet normal, olası ve dışarı çıkmadığımız için herhangi bir eksisi olmayan bir durum. Aptal saptal tespitlere gerek yok. Ne var ki salt insanlara güzel görünmek değil, aynaya baktığımızda kendimizi beğenmek istiyor da olabiliriz. Canımız sıkılıyordur ve boş vaktini ağda yaparak da geçirebilir insan. Bu da kişinin kendi kararıdır. Her iki senaryoda da ters olan bir hareket yok.
Herkes toplum algısının oluşturduğu saçma sapan kalıplara uymak zorunda değil. Herkes vücudunda çıkan kılı ister alır ister almaz. Bakımlı olmak eşittir pürüzsüz vücut değil diye düşünenler olabilir. Kadınlar sürekli " kolunda kil olan karı mi olur abi" diye ortalıkta 2 gram beyniyle dolaşan erkekler yüzünden sürekli bir zorunluluk hissedip pürüzsüz vücut için birsuru şeye katlanıyorlar. Yani kısaca karantina döneminde de tüylerini alıp almamayı bakımlı olmak veya olmamak olarak görmek kişiden kişiye gore değişir. Kimse üstüne birşey alınmasın. Soru sorulmuş, düşüncelerimi belirttim. Teşekkürler.
Bakım sadece tüy almakla mi oluyor bu nasıl düşünce. Tüylerimizi normal süreç içinde de istemezsek almayız buna bakımsızlık değil tercih denir. Ben alıyorum ama almayanların kendi tercihi olduğunu düşünüyorum
Evdeyiz sonuçta, çoğu kişi almıyordur. Özel bölge kılları, hijyen için alınmalıdır tabii ki. Ama bazı kız ve erkekler eğer eşi veya sevgisiyle yaşamıyorsa özellikle de tek yaşıyorsa, bacak ve kol kıllarını almıyordur heralde.
Ben yine aynı sıklıkta almaya devam ettim çünkü aynaya baktığımda o görüntü hoşuma gidiyor. Ancak kimse kollarını, bacaklarını, yüzündeki kılları, ellerindeki ufacık kılları vs. almak zorunda değil. Sağlık açısından riskli olabilecek genital bölge ve koltukaltı kıllarının alınması önerilir ancak diğer kılların alınmamasında bir yanlışlık görmüyorum. Kendisini öyle beğeniyorsa karantinada da normal zamanda da almayabilir.
Bakımlı veya bakımlı değil demek bize düşmez. Herkesin kendi tercihi, kıllarını almadığı için böyle bir düşünceye girmekte saçma. Benim hayatımda olan insan beni ilgilendirir, gerisi umurumda olmaz.
Koltuk altı ve bikini bölgesi hariç bir kadının tüylerini almamasının bakımlı olmamasıyla hiçbir alakası yok. Çıkın artık şu ataerkil kafadan. Bir kadın aynaya baktığında kendisini nasıl görmek isterse öyle olmalı.
Evin içinde de bakımlı olmaya gerek yok diye düşünüyorum ama bir yandan da bakımı kendimiz için yapıyoruz dışarıdaki insanlar için değil diye düşünüyorum 😁 Çok kararsız kaldım ama sonuçta hijyen açısından alınıyor bence tüyler falan yani bakım için de gerekli bir şey bence. Almayana da lafımız yok yanlış anlaşılmasın 😂😂
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben bacaklarımı almıyorum. Normalde de almıyorum. Kapalıyım ve tüylerim sarıya dönük olduğu için almıyorum. Ben den başka gören yok. Koltuk altı ve özel bölgenin alınmaması zaten günahtır.
Neden ki ciddiyim istersen araştırabilirsin, yanlış kullanıyoruz çünkü yanlış biliyoruz. Tüy ve kıl aynı şeyler değil biyolojik olarak yapıları çok farklı.
Ben düzenli olarak almaya devam ettim çünkü canım öyle istedi ve boş vaktimi kendime bakım yaparak geçirmek istedim. Isteyen istediğini yapar herkesin kendi vücudu.
İnsanın bir de şunu sonrası geliyor bu başlığın altına. Karantina döneminde kadınların kilolu olmaya, kilo almaya 'hakkı' var mıdır? Hominigirtlak olmaya ne hakkı olabilir ki ama değil mi?
Kesinlikle yok. Bir insan sadece dışarı çıkacağı, biriyle buluşacağı zaman değil, her daim bakımlı ve pürüzsüz olmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bakımlı demeye hakkı yoktur bence ya karantinadayız ya daha çok bakım yapmamız gerekmiyor mu? zaman zaten boş akıp gidiyo bakımla harcamaya başladım jdhsjkhfjs
Koltuk altı ve bikini bölgem hariç diğer yerleri almadım o süreçte. Bunun titizlikle bir alakası yok. Ne yani almayınca kollarımdaki tüyler mikropmu yayıyor?
Mesela kollarım ve bacaklarımı evde oldugum için almıyorum ama onun dışında koltuk altı ve bikini bölgesi olsun alıyorum. Eğer kol bacak almamak bakımsızlık oluyosa bakımsızım. Bıyık kas vs alıyorum, cilt bakımı haftalık dus falan yapıyorum
tüyün nerede olduğuna bağlı bu soru. İnsanin kendisine saygısından bakımlı olmasi gerekiyor diye düşünüyorum. Kil tuyde önemli ama cilt sac genel bakımda önemli.
Bakımlı olmak kişinin isteğine baglıdır. Bazısı epilasyon yapar bakımlı olur bazısı saç bakımı yapar mutlu olur kişiye kalmış.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kıllı olmak pis olmak değildir her gün düzenli banyosunu temizliğini yapan biri kıllı olsa da pis olmaz öyleyse saçlarını kesen herkes bakımlıdır sonuçta kafa deriside terliyo yağlanıyo bakımlı olmak farklı şey