Arkadaşımın biriyle güzellik merkezine gittim. Daha önce böyle yerlere gitmişliğim yoktu. Kadın bana samimi geldi işini seven ve severek de yapan biriydi yaşi da olgun. Yüzüme kimyasal peeling düşünüyordum ve birde kirpik lifting. Bana medikal çalıştığını ve olabildiğince kimyasallardan uzak durduğunu söyledi. Yüzüme bakti ( bir aletle siyah noktaya bastirdi ve o bolge hemen kızardı) ve çok hassas bir cildim olduğunu soyledi. Kimyasal peeling ve kirpik lifting önermedi, yapmam dedi. Istesem paramı alırım senden parama bakarım ama ben işimi düzgün ve severek yapıyorum müşterime zarar vereceğini düşündüğüm şeyi yapmam dedi . Bunun yerine ürünlerle düzgün bakım yapmamı, böylece daha iyi hissedecegimi söyledi. Bu ürünlerden sonra tamamen iyileşme beklememeli şikâyetlerimde sadece hafifleme olacağını ve birde bu ürünlerle kendime baktığımda her gün ruhsal olarak da daha iyi hissedersin dedi. Bu şikayetlerin tamamen geçmez sen bundan daha kötü olmamasına bak koru yapabileceğin bu dedi.1.500 falan bir harcamam oldu, ürünler ve cilt bakımı birlikte. Ama hiç memnun kalmadım. Evet cilt bakımı ile yüzüm temizlendi arkadaslarim sen ne yaptın kendine yüzün beyazlanmış güzel gorunuyor diye yorum aldım. Ama bu yüzün temizlenmesi siyah noktaların gitmesi vesilesiyleydi. Iki hafta sonra yüzde gene kir birikince aynı eski haline dönüyor. Kisaca boşa gitti param. Şimdi ben bu kimyasal peeling i yapmayı koydum kafaya yapacağım güvenli bir yer bulursam malatyada ( öneriniz varsa malatya da dikkate almak isterim). Bir de alnımda, gozlerimin altında ve favori bölgesinde aşırı bir kıllanma farkettim . Ya acaba eskiden var di ben mi farketmedim dedim ama yok ya farkederim.Baya bir kıllanma var bunun nedeni ne olabilir ?Bu ürünlerden hangisi yapmış olabilir kullanmaya devam edersem bu kıllanma devam edecek.:(
Bu konular hakkında tecrübe bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Cilt sorunlarım neler sizce ne yapabilirim?
Cilt sorunlarım, Guzellik merkezinden aldığım ürünler ve Kimyasal peeling hakkında?
Öncelikle cildinde büyük bir sorun olmadığını belirtmek isterim. Hiç olmazsa, derin çukurların yok ve ya çatlakların. Kendine bir süre tanımanı ve bu sürede doğal yöntem ve bazı jeller kullanmanı tavsiye ederim. 1- 1-2 ay Benzamycin Topikal Jel kullan.
Daha önce bu jeli kullandıysan, İsotrexin almanı tavsiye ederim.
2- Dermaroller kullanıp, sirke ve gül suyunu tonik yapabilirsin ama yanında iyi bir nemlendirici de gerektirir. 3- Yoğurt ve limon suyu maskesi de çok iyi gelecektir. 4- Hafta da en az 2 kere, buzla masaj yap. 5- Duşlarda yumuşak bir şekilde el kesesi işe yarar. 5- Su içmeyi alışkanlık haline getirmeni ve zeytin/zeytinyağı haftada 2 kere bir şekilde tüket. Üste bahsettiğim yöntemleri denedin memnun olmadın. Geriye 2 seçenek kalır, 1- Kimyasal Peeling. TCA Bunu bazıları internet, sipariş edip kendileri uyguluyor ama ben bunu sağlıklı bilmiyorum işini iyi yapan uzmanların gözetiminde olması bence daha güvenli.
Örneğin sigara, alkol, nargile, uyuşturucu, beyaz un, şeker, aburcuburlar, fast food, asitli içecekler, gdo lu besinler, hormonlu besinler, kimyalsal tarım ilaçlarıyla yetişen sebze meyveler, az su içimi ve ne olduğu belli olmayan paketli ürünleri tüketen birisinden ne yaparsa yapsın sağlık bekleyemezsin. Ama tam tersi sağlıklı beslenen birisinin ne kadar ışıl ışıl canlı parlak cildinin olduğunu görebilirsin.
Temizleme de basit. Gece yatmadan önce yüzünü yüz yıkama sabunu ile yıka. Sonra hyaluronik asit içeren krem sür yat uyu. Sabahta ılık su ile yüzünü yıka kremini sür güne başla. Güneşe gelirsek birisi şapka takar diğeri güneş kremi kullanır yani buda basittir.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ilk iki madde tamam bende hazir gida tuketmem sigara yok vs. Yuz yikama jeli ile yıkıyorum normal sabun kurutuyor. Yalnız nemlendirme kısmı söyle, cildim yağlı ve nemlendirici sürünce daha cok yaşlanıyor sivilce yapıyor. Ayrıca bu nemlndiricilerde kıllanmaya sebep olur galiba cildime uygun nemlendiriciyi nasıl bulacağım. Doğal yöntemlerle nemlendirebilir miyim? Güneşten koruma kısmı da yine kullandığın güneş kremi kıllanma yapıyormuş arkadaş büyük ihtimal ondan senin dedi. O kadar para verdim kesin bu güneş kremi mi yaptı onu da bilmiyorum. Kullansammi kullanmasam mi bilmiyorum. Kisaca ürünlere de güvenemiyorum ki.
retinol/aha, bha içeren bir şeylerle evde kendibiz daha soft bir kimyasal soyma yapabilirsiniz daha güvenli olur ayrıca şahsen kıytırık güzellik merkezlerine güvenmiyorum doktorlu klinikse belkii
3
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhaba. Yorumunuz icin tesekkur ederim. Hastanede dr a yaptırdım. Ilk seans dan sonra yüzümde ilerki günlerde hiç bir değişiklik olmadı maalesef. Hevesim kırıldı diğer seanslara da para vermek istemedim. Net de vs yüzleri soyulmuş insanların yüzü gayet taze ve guzel fakat bende olmadı. Ayrıca dr un yaptığı aldığı ürünü açıp karıştırıp yüzüme sürmek oldu. Bunu evde kendim de yapabilirdim sanırım. Yüzündeki lekeler aynen devam moralimi epey bozuyor bu.
o zaqman yaz kış güzel bir güneş kremöi kullanın buna karşı roc anti brown spot fluid vardı başka da araştırabilirsiniz sivilce lekeleri için yine dediğim asitleri düşünebilirsiniz kış döneminde
Bende cildi yakarak soyma islemi yaptırmak istiyorum. Kafaya koydum. Birsuru islem yaptiracam. Senin son dutumun ne? Bu yaz aylarinda yaptırmıyorlar iz kalir diye. Mecbur kışı bekleyecez
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kimyasal peeling dediğin. Ama yaz olmaz daha kötü leke olur. kişi beklemek en iyisi. bir kac yerle gorustum. Kimyasal peeling gerwk yok o kadar kötü değil cildin dediler. başka şeyler önerdiler bende karar veremedim ama kafaya da takmış durumdayim Kimyasal peeling i