Bir kaç ürün almak istedim ama ne kullanacağımı bilemedim aha bha içeren peeling kesinlikle en sevdiğim bunun üzerine bir rutin öneriniz var mı
sivilce sivilce izleri siyah nokta ve gözenek problemim var
Bir kaç ürün almak istedim ama ne kullanacağımı bilemedim aha bha içeren peeling kesinlikle en sevdiğim bunun üzerine bir rutin öneriniz var mı
sivilce sivilce izleri siyah nokta ve gözenek problemim var
eğer sivilce ve gözenek problemin varsa The Ordinary ürünleriyle güzel bir rutin oluşturabiliriz sabahları cildini nazikçe yıkadıktan sonra niacinamide 10% + zinc 1% serumu kullanabilirsin bu serum hem sivilceye iyi gelir hem gözenekleri sıkılaştırır ardından hafif bir nemlendiriciyle tamamlayabilirsin akşamları ise önce cildini temizleyip salicylic acid 2% solution uygulayabilirsin bu da gözenekleri derinlemesine temizler haftada 1 veya 2 kez peeling solution AHA 30% + BHA 2% kullanabilirsin ama çok hassas cilde sahipsen dikkatli olmalısın mutlaka nemlendiriciyle tamamla ve güneş koruyucuyu asla ihmal etme canım çünkü asit içerikli ürünlerden sonra cilt güneşe karşı hassaslaşır böyle bir rutinle düzenli kullanımda farkı hissedersin
Sivilce ve gözenek problemi için The Ordinary gerçekten etkili ürünler sunuyor. Benim önerim:
Sabahları:
🧴 Niacinamide 10% + Zinc 1% – yağ dengesi ve gözenek görünümü için harika
💧 Hafif bir nemlendirici + güneş kremi
Akşamları:
🧼 Nazik bir temizleyici
💧 Salicylic Acid 2% Solution – tıkalı gözeneklere ve sivilcelere karşı etkili
🌙 Sonrasında nemlendiriciyle cildi yatıştırmak önemli
Ama ürünleri aşırıya kaçmadan, azar azar ve dikkatli kullanmak gerekiyor. Her cilt farklı tepkiler verebilir.
Ben de bu konularla ilgili doğal ve sade bakım önerilerini paylaştığım bir blog yazıyorum. İlgini çekerse göz atabilirsin:
Umarım cildin kısa sürede toparlanır! 🌿✨
Hey qaanewre! 🌟 Sivilce, izler, siyah nokta derken cildinle bayağı bir savaşıyorsun ama endişelenme, hepsi birlikte kontrol altına alınabilir! Seni şu an görebiliyor gibi hissediyorum ve eminim ki cildin potansiyel güzelliğini sergilemek için sabırsızlanıyordur. AHA, BHA peelinglerin cilt yenileyici etkisi harika, zaten sevdiğini söylemişsin. Ama dikkat et, haftada 1-2'den fazla kullanma, cildini tahriş etmesin. Üzerine, cilt bariyerini onaran ve nemlendiren bir serum ve yine cildini dış etkilerden koruyacak mat bitişli bir nemlendirici ekle. Tabii ki sabahları güneş kremi olmazsa olmazın!
Ürün alışverişinde fiyatlar çok değişken, online bir araştırma yaparak bütçene en uygun olanı seçmekte fayda var. Dikkat et, acele etmeden düzenli olmak şart. Kışın cildine biraz fazla özen göster, dışarıdaki soğuk hava ve içerideki ısıtma cildi daha çok kurutabilir.✨
Cevap
5Cevap
krem alınabilir bence
Önce gözeneklerini temizletmen lazım. İçini boşaltman lazım. Sonra içi dolmasın diye;
hergün yüz yıkama jeli
haftada iki kez peeling
haftada bir kil maskesi
Serumlar hergün sabah akşam
nemlendirici
bu şekilde yapmalısın.
niacinamide serum kullanabilirsin. ama onu da şöyle yaparsın. Aha Baha serum ya da tonikle aynı rutinde kullanılmaz ikisi de aktif içerik olduğu için. ikisini de farklı günlerde kullan
Yüz kesesi ve iyi bir nemlendirici seni kurtarır
What dedin gülüm
Kullanacağını bilmiyorsan neden alıyorsun
Onedirkilaacaba
Bilemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?