Elbette alınır. Adetliyken duş alınmaz, epilasyon yapılmaz, saç boyatılmaz gibi düşünceler tamamen bazı sebeplere bağlı batıl inançlardır. Dilersen bu konuyu biraz açıklayarak adetliyken kaş alınır mı soruna cevap vermeye çalışayım.
Adet döneminde değişen hormon seviyeleri vücutta da bazı değişimlere yol açıyor. Bunlardan en bilinenlerinden biri de vücudun ödem toplayarak şişmesi. Cilt ödemden dolayı normalden daha şiş görünür ve hassas olur. Bu dönemde epilasyon yapılmaması gerektiği de bu sebeple öne atılmıştır. Bu dönemde acı eşiği daha düşük olduğu için kılları kökten alan epilasyon yöntemler fazla acı verici olabilir. Kaşları da birkaç adetini cımbızla almak sorun olmaz ama komple kaş aldırmak; iple, ağdayla dokunuşların yapıldığı tam bir şekillendirme bu dönemde zorlayabilir. Sadece kaş değil tabii; tüm vücutta bu tür yöntemler acıya sebep olur. Bu dönemde mutlaka epilasyon yapılacaksa tıraş bıçağı ve tüy dökücü krem gibi acısız yöntemler tercih edilmeli. Peki adetliyken kaş alınır mı; tek tük tüyler cımbızla alınır ama şekillendirme uygun olmaz. Tabii yine de bu acı eşiğinle ilgili; herkes adet döneminden eşit şekilde etkilenmez. Deneyerek duruma göre bakabilirsin.
Vaaay. Bak saçma bir başlığa anca bu kadar güzel bir cevap verilir. Bu da ÇİG seçilmiyosa KS ne işe yarıyo artık yani. Nedir bu ikilem. Ya ÇİG seçilsin ya da KS kapatılsın. Bacım sen çok güzel bir cevap vermişin ben beğendim. Helal olsun bilge aziz 👏👏👏👏👏👏👏
Almak istiyorsan alırsın fakat acı hissin daha çok olur. Bir de inancın varsa eğer şunu belirteyim adetken abdestsiz olduğun için aldığın her kıl abdestsiz çıkıuor vücudundan bu da uygun olmaz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Neden alınmasın kaş almanın zamanı yok diye biliyorum