İnternette pek çok formül gördüm bu konuyla ilgili ama hiçbirini denemedim ve güvenemedim de açıkçası. En iyi tüy azaltma yöntemleri hangileri sizce? Gerçekten azaltıyor mu?
DNA kodlarımızın belirlediği kıl sayısı asla herhangi bir yöntem ile azalmaz (lazer dışında). İnsanlar, ağda gibi şeylerin zamanla kılları azalttığını zannediyorlar ama yanlış. “Şu kadar senedir ağda yapıyorum ve azalmaya başladı” diyorlar ama zaten yaşın ilerliyor doğal olarak azalıyor. Anlık çözüme en yakın şey şu an için lazer. Diğerleri ise geçici şeyler.
Tüy azaltmanın bilinen tek kesin yoku kalıcı epilasyon. Lazer ve iğneli olarak ikiye ayrılan lazer epilasyonla tüyler kalıcı olarak azaltılır, hatta bitirilir. Bunun dışında şekersiz ağdanın, epilatörün zamanla kıl köklerini zayıflattığı söylense de kanıtlanmış bir durum yok. Yine belli başlı tüy azaltma formülleri var.
Tüy azaltma yöntemleri
1. Limonlu tuz peelingi
Tüylerinizi aldıktan sonra tuzlu limon suyunu cildinize sürerseniz tüylerin giderek azalmasını sağlayabileceğiniz söyleniyor. Bu karışımı epilasyondan sonra üç gün boyunca uygulayabiliyorsunuz.
2. Kahve ve karbonat
2 kaşık kahveye bir kaşık karbonat ekleyerek hazırlayacağınız karışımla tüylerin azalmasını istediğiniz bölgeyi ovabilirsiniz. Batık problemini de azaltan bu yöntemin tüyleri de azalttığı biliniyor.
3. Mısır unu
Mısır unu maskesinin özellikle yüz tüylerini azalttığı söyleniyor. Peeling etkisi ile tüyleri inceltip dökülmelerine sebep oluyor.
İnternette bunun gibi pek çok tarif mevcut. Bunların yanı sıra tüy azaltıcı kremler de kullanılabilir. Nasıl ki sürekli boyanan, rengi açılan saçlar zamanla incelip dökülüyorsa, tüy dökücü kremlerin de bir süre sonra aynı etkiyi yapabileceğini düşünüyorum.
Karınca yumurtası yağından tut tüy azaltıcı serumlara kadar denedim. Saçma sapan tarifler de denedim. Hepsini ayrı ayrı en az 6 ay denedim. Sonuç = 0 . Herkes lazer diyor ama utanıyorum bilmiyorum.