Cildim kuru değil ama öyle gibide çok yağlı değil bazı bölgelerde sivilcelenmeler var. Yüzümü yikayip Bepanthol kullanıp makyajima başlıyorum fondetenimi (note detox & protect spf15) sürdüğümde fırça ile uyguluyorum ve üstünden de sungerimle geçiyorum ama böyle yamalı yamalı bazı yerleri fondotenli diğer yerleri fondotensiz duruyor ne yapmam lazm fondotenimin içine bişey mi karistirsam acaba makyajım kötü duruyor çok üzülüyorum
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılTemiz pürüzsüz ve düz olması gerekiyor sanırım cildinin. Bir de bildiğimden değil de baz mı ne bir şey kullanıyorlar galiba... Bildiğimden değil de daha dayanıklı ve pürüzsüz oluyor galiba
110 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler Kıbrıs'ta şu an heryer kapalı olduğu için yorumdakilari yapamicam evden çıkma yasağı bitince ilk isim buradaki flormara gitmek olucak Gratis yok çünkü 😬😭
- +1 yıl
Kıbrıs... Rüya ada. Buralarda çok farklı değil zaten ya. Hemen hemen her yer kapalı, orda direk sokağa çıkma yasağı mı var? Evden çıkmıyorsan pek makyaja da ihtiyaç yoktur sanki, diye düşünüyorum. Ama ne kadar doğru bir düşünce bilemedim 😬😊
- +1 yıl
Öyle ama ben hobi olarak yaptığım için evde dışarda pek fark etmiyor kendimi bu konuda geliştirmeyi hedefliyorum :)
- +1 yıl
Anladımm, ileride YouTube'da makyaj vlog ile beni görebilirsiniz demek oluyor sanırım bu :)
- +1 yıl
Belki de kim bilir 😂
- +1 yıl
Başarılar dilerim o zaman 😂 Profilindeki resmi de ilk baş Merve Boluğur sandım 😂
- +1 yıl
Yok artık jdjdjs pek haz duymam o kişiden ama fake değilim jdjdjs
- +1 yıl
Hahahah fake olduğundan değil benziyor gibi ondan ilk bakışta yani skshsjsj neyse kusura bakma 😂
- +1 yıl
Problem yok :)
- +1 yıl
Tamam sevindim o zaman :)
+1 yılMakyaj öncesi cildini mutlaka temizle peeling yap ölü deri gitsin o zaman pürüzsüz bir zemin hazırlamış olursun. Mutlaka nemlendir öncesinde cildini ve daha kalıcı olması için baz kullan.
17 Yorumla- +1 yıl
Baz almadım bayadir Bepanthol kullanıyorum şu an heryer kapalı kesinlikle alixam ilk isim o olucak
- +1 yıl
Ben baz kullanmıyorum hiç. Peeling yapıp nem bombası kreminden sürüp biraz bekletip elle uyguluyorum kapatıcılık oranı fırça ve süngere göre daha iyi oluyor. Ve günlük makyajda bb kullanıyorum. Özel davetlerde mate ya da krylon stick. Krylon tavsiye ederim pahalı ama ben bitirmek için 1 bucuk 2 yıl kullandım resmen porselen makyaj ürünü çok profesyonel bir ürün
- +1 yıl
Kesinlikle tavsiyenize uyicam evde bb var ama bana biraz açık kalıyor ruh gibi oluyorum
- +1 yıl
Bb den daha koyu pudran varsa içine karıştır uygula ton durumu boynunda kontrol et. Eğer soft kahve far varsa onuda kullanabilirsin
- +1 yıl
Olur mu ki
- +1 yıl
Olur olur bir kapta dene. Hatta ben bir ara kendi fontötenimi kendim yapıyordum şu an uğraşmıyorum
- +1 yıl
Tamam yapicam 😍😂 bb ve far karıştırıp yüzüme denk eşit getircem
+1 yılKullandığın fondöteni hiç kullanmadım ama çok yoğunsa olabilir. Su bazlı az-orta kapatıcı ürünler kullanabilirsin.
Bir de süngerle çok baskı uyguluyorsan olabilir. :)14 Yorumla- +1 yıl
Bı sefer de sadece süngerle denicem belki de fırçadandir :(
- +1 yıl
Fondöteni güzelce çalkala kullanmadan bir de 🤔😊
- +1 yıl
Aynen bak o da var ay çok mantıklı teşekkür ederim 😍
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
Musallat konusunda temiz olduğundan dolayı, sıkıntılı olan fondötenleri cildin kabul etmiyor, kullanmak için kendini zorlama.
118 Yorumla- +1 yıl
Zorlamak değil de istemek diyelim makyaj yapmayı aşırı seviyorum ve eğlenceli buluyorum evde de olsam dışarı da çıksam bisiler yapmak istiyorum o yüzden üzülüyorum zaten
- +1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim dikkate alacağım
- +1 yıl
Bu nasıl bir bakış açısı pes
- +1 yıl
Ne musallatı ne büyüsü ya cidden bazen tuhaf yorum yapmak için zorluyor gibisiniz. Nereden neyi çıkartıyorsunuz.
- +1 yıl
Benim boş sözlere karnım tok. 1 aydır evdeyim ben. Bu tarz korkutma çabalarınızı kendinize saklayın. Baş ağrısı halsizlik bilmem ne zaten olağan şeyleri büyülü bir şey gibi anlatmaktan vazgeçin. Etrafta yeterince din şarlatanı zaten var.
- +1 yıl
Yazacak birşey bulamadığınız için saçma sapan analizler yapmak için baya bir çaba sarfetmişsiniz ama olmamış. İnsanların dini inançlarını suistimal ederseniz ya da yanıltıcı şeyler paylaşırsanız müdahale edebilirim. Burada yaptığınız tamamen bu.
- +1 yıl
Burası yorum paylaşma platformu insanları yanıltmak ve tartışmalara karışmak için varolan bir yer. Ayrıca 15 yaşından falan küçüksünüz sanırım yoksa bu sözler kendini yetiştirmiş ve haklıysa kendi savunmaya çalışan biri için baya bir avam.
- +1 yıl
Neyse size denk geldiğim iyi oldu bu zihniyete sahip kişileri engelliyorum gayet rahat ve huzurlu bir çevre oluşturuyorum. Ben engelleyim sizde bana cevap vermek için zorlamaya çalışarak daha fazla komik duruma düşmeyin. İyi günler.
+1 yılBence yüzdeki şeftali tüylerden olabilir yabancı youtuberlar makyajları daha iyi dursun diye yüzlerini tıraş ediyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Alıyorum bende çünkü tüyler fondetenle boyaninca aşırı kötü duruyor 😬
+1 yılcilt tipine uygun deģildir, veya altina baz kullanabilirsin
10 Yorumla
+1 yılKalitesinden olabilir, ya da cilt tipine göre değildir. Uygulama biçimi bile fark ediyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Sürmesini bilmiyorsundur
11 Yorumla- +1 yıl
Belkide ama bı çok neden var arkadaşların yazdığı yorumdan da fikir aldım baz kullanmıyorum sadece krem kullanıyordum fondotenimi calkalamam lzm hatta fircalarimi da yıkadım yarın yine yapicam bakalım bı fark olacak mı yoksa sorun bende jdjdjs
+1 yılMakyaj bazı kullanmayı denedin mi?
14 Yorumla- +1 yıl
Sana naçizane tavsiyem lütfen fondöten kullanma yaşın çok genç cildini mahvetme🌸
- +1 yıl
Alamadım desem heryer kapalı ama denicem umarım isime yarar
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama zaten en fazla 3 veya 4 saat kalıyor yüzümde daha fazlası zaten kötü görünüyor hemen dove şampuanla ve diğer cilt temizleme toniklerimle baya arindiriyorum ama beni düşündüğünüz için teşekkür ederim 😍☺️
- +1 yıl
Şampuan değil sabun demem lazimdi pardon 😂😂
+1 yılyüzünü yeterince nemlendirmediğin için olabilir
13 Yorumla- +1 yıl
Bepanthol kullanıyorum
- +1 yıl
üstüne makyaj yaparsan dışarı çıktışın güneşle temaz edeceğinden cilt lekesi yapabilir
- +1 yıl
Aa neden ki
- Bebek Bakımı konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce kireç ile kat çıkacaksın
06 Yorumla- +1 yıl
Yine bir işsiz daha size para mı veriyorlar kendinizi böyle küçük düşürün soru ve cevap platformunda anlamsiz şeyler yazın diye 😂
- +1 yıl
Mal soruda sen kendini küçük düşürdün haberin yok
Ne güzel ya gerizekaaalisin ama bundan haberin yok 😂😂😂 - +1 yıl
Pardon da ne seviyemi aştim ne de aptalca bir kelime kullandım sana tavsiyem geri zeka birini görmek istiyorsan aynaya bak seviyesiz cahil
- +1 yıl
Sizin evde ayna yok mu lan😂😂😂
- +1 yıl
Boş yapıyorsun defol cahil
- +1 yıl
Olmayan IQ ile bana cahil dedi ya la😂😂
+1 yılBaz kullanmalısın
10 Yorumla
+1 yılSürmesini bilenden öğren
01 Yorumla- +1 yıl
Çok makyaj videosu izliyorum zaten ama o kadar malzemem yok malesef
Hacı sakirle yıkayın yuzunuzu
00 YorumlaOto kaportacilari sahneye davet ediyoruz
04 Yorumla- +1 yıl
İssizsizsin 3 gram beynin var burda harcama derim
- +1 yıl
O zmn yol alıyorsun burası soru sorup cevap alma platformu senin gibi boş gezenin boş kalfası insanların kendince şaka veya laf söyleme yerleri değil sende her yerde konuşulacağıni sanan bir aciz varliksin
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Makyaj yaparken fondöten olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Ancak fondöten sürmeden önce cilt tipimizi çok iyi tanımamız gerekli.
Kuru cilt, karma cilt ve yağlı cilt tipleri olmak üzere 3 ana cilt tipi vardır. Ancak bazı cilt tipleri ise karma olsa da kuruya dönük ya da yine karma ama yağlıya dönük olarak küçük farklılıklar gösterebilir.
Birde yüzümüzdeki yağ fazlalığını nemle karıştırmayalım.
Bazı cilt tipleri yağlıdır. Bu tip ciltlerde pul pul dökülmeler görülebilir. Bunu en çok fondöten sürdüğünüzde anlayabilirsiniz.
O nedenle cilt ihtiyacına yönelik sabah ve akşam kullanmak üzere bir nemlendirici şart. Ayrıca haftalık maskelerimizi de ihmal etmeyelim.
Fondöten tercihiniz de aynı şekilde cilt tipinize uygun olmalı. Aksi halde gün içerisinde fondöteniniz cilt üzerinde kalıp gibi görünebilir. O nedenle neticede cilt çok önemli olduğu için fondöteninizi mutlaka profesyonel markalardan tercih edin.
Fondöten kullanımına gelince de doğru fondöteni seçtikten sonra fırça seçimi için ince bir fondöten sürecekseniz yumuşak bir fırça; kapatıcı özelliği olan yoğun bir fondöten sürecekseniz daha yoğun yapıda bir fırça tercih edip fondöteni sürdükten sonra yumuşak bir makyaj süngeri yardımı ile tamponlayabilirsiniz.
Fondöteni elinizle de sürebilirsiniz. Bu şekilde fondöten daha iyi bir şekilde cildinizle bütünleşmiş olur. Bir de fondöteni mutlaka boynunuza yedirin.
Fondöten alırken renk seçimi için ise yüzünüzün alt kısmında almak istediğiniz fondöteni deneyin ve boynunuzla arasında renk farkı olmamasına dikkat edin. Fondötenin yüzde dalgalı görünmesinin sebepleri arasında farklı renk tonu, cilt tipine uymaması ya da cildinizde farklı nedenlerden kaynaklı sıkıntılar olması gibi sebepler yer alır. Bu doğrultuda cilt analizinin doğru yapılması çok önemlidir.
Güzellikler dilerim. 💄💋
Çok teşekkür ederim ☺️ ilginiz ve güzel yorumunuz için dikkate alacağım😍❤️
🥰❤️