Bu doğru bilinen bir yanlış mı? Erkekler hep bunu konuşuyor, bizde de aynı şey var mı? Yani jiletle aldıkça işler kötüye gider mi? Jiletle alınan kıllar daha mı sert çıkar ve kötü sonuç getirir mi?
Daha sert çıkmaz! Kesilerek müdahale yapıldığı için, kökten alınan kıla nazaren ucu küt çıkar. Kılı kökünden aldığınızda içeride büyüyerek uzadığı için ucu zayıftır ve daha yumuşak görülür ama ortadan ikiye böler gibi yüzeysel müdahale uyguladığınızda ucu kür ve kalın görünümlü olacaktır. Jiletin badem yağı gibi bir besleyiciliği olmadığından kıllarınızı gürleştirmez...
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hem evet, hem hayır. Jiletle alınan kıllar daha mı sert çıkar sorusuna açıklık getirmek isterim.
Tüylerimiz ergenlikle birlikte sertleşip koyulaşmaya başlar. Tüylerin sayısı ve koyuluğu genetik olarak belirlenmiştir ama hormonlar da etkilidir. Hormonlar etkisini kaybettikçe, yani yaşlandıkça tüyler azalır ama genç yaşlarda sürekli hormon değişimleri devam eder. Örneğin hamilelik vücut tüylerini değiştiren bir durum. Öte yandan epilasyon yöntemlerinin, kalıcı olanlar hariç tüylere bir etkisi gözlemlenmemiştir. Ağda gibi kökten alan yöntemler elbette uzama süresi açısından daha avantajlı, jilet gibi yöntemlerde tüyler cilt yüzeyi hizasında kesildiği için çabucak geri uzuyor. Jiletler adı üstünde bıçaklardan oluşuyor ve tüyleri yüzeyinden keserek alıyor. Bu da uçları kesilen kılların ele sert gelmesine sebep oluyor. Kıl köklerine herhangi bir etkisi olmayan tıraşı saç kesimi olarak düşünebilirsiniz. Saçı tıraş edilen veya uçtan kesilen birinin saçları bir süre sert olsa da zamanla eğer ince telli saçlara sahipse eski haline dönecek ve yapısı değişmeyecektir. Jilete de bu mantıkla bakmalısınız. Gözünüz korkmasın, eğer tıraş olmayı bir süre bırakırsanız sertleşen kıllar eski haline dönecektir.
Evet, çünkü kökünden alınmıyor ve dolayısı ile tuşun üst ve ince bölgesi kesilince daha kalın ve küt kısmı kalıyor ve bence bu bile uzak durmak için yeterli bir neden
Erkekler sakal keser aynı uzar kol altı ve bir yer kılını keser aynı uzar kıllar aynı dna yapısına aittir Allah öyle yarattı ve sadece vucudun farklı noktasına dağıttı ve kol kılımı kestim komple hiç daha sert ve daha gür uzun çıkmadı ve daha kısa duruyor ve bir cahil kesmiş sonra eski uzunluğunu unutmuş salak salak konuşmuş diğer salaklar da inanmış güzel insanlar jıletle kesmek uzatmaz Allah Allah sşnitkendiriyorsunuz biraz akıllı olun ya
Erkekler sakal keser aynı uzar kol altı ve bir yer kılını keser aynı uzar kıllar aynı dna yapısına aittir Allah öyle yarattı ve sadece vucudun farklı noktasına dağıttı ve kol kılımı kestim komple hiç daha sert ve daha gür uzun çıkmadı ve daha kısa duruyor ve bir cahil kesmiş sonra eski uzunluğunu unutmuş salak salak konuşmuş diğer salaklar da inanmış güzel insanlar jıletle kesmek uzatmaz Allah Allah sşnitkendiriyorsunuz biraz akıllı olun ya
Erkekler sakal keser aynı uzar kol altı ve bir yer kılını keser aynı uzar kıllar aynı dna yapısına aittir Allah öyle yarattı ve sadece vucudun farklı noktasına dağıttı ve kol kılımı kestim komple hiç daha sert ve daha gür uzun çıkmadı ve daha kısa duruyor ve bir cahil kesmiş sonra eski uzunluğunu unutmuş salak salak konuşmuş diğer salaklar da inanmış güzel insanlar jıletle kesmek uzatmaz
@-7darkmoonlıght-7 Ama ben 20 yaşıma kadar makineyle sakal traşı oldum yumuşacıktı o zamana kadar. İlk kez jilet vurduktan sonra daha sert çıkmaya başladı eminim.
@-7darkmoonlıght-7 illa benim dediğim olsun diye bir amaç gütmüyorum. :D Kendimde olanı söylüyorum belki de herkesi cildinden cildine değişen bir olaydır bu.
Bak bebeğim evet dna ile alakalı çok veya az çıkar ama jilet küt kestiği için daha çok kalın gözükür ve sürekli kullanımda gürlük yaşanır kör cahil git biraz araştır sonra savun
Hahahhaa ailen izin verir bir günde sende benim gibi güzel giyinebilrisn inş canım ailem aklı fikri hür ve bana saygılı oldukları için kararlarımı bana bırakıyorlar umarım sende bir gün bu zevki yaşarsın ama bence aileni al ve arabistana falan git