Ağda, jilet, makine arasında gidip gelen birisiyim. Ağda ve jilet opsiyonlarını çok iyi denedim ve ürünlere de hakimim ama aynı şeyi makineler hakkında söyleyemeyeceğim. Bu noktada yardımınıza ihtiyacım var. Bacak kılları için makine önerinizi aşağıya yazar mısınız?
Son dönemde kadınlar arasında da popüler olan tıraş makineleri, erkeklerin saç ve sakallarını kısaltmak için kullandıkları makinelerin aynısı. Kılları cilt yüzeyinden kesen makineler, özellikle tüylerin tamamen alınmak istenmediği, sadece kısaltılmak istediği bölgelerde tercih ediliyor. Genital bölge tüylerinde özellikle tercih edilen tıraş makineleri yerine jilet kullanabilirsiniz.
Tıraş makinesi mi jilet mi?
1. Tıraş makinesi ve jiletin çalışma prensibi hemen hemen aynıdır. İkisi de kılları kökten değil, yüzeyden kesen acısız ve geçici epilasyon yöntemleridir. Tüy dökücü krem de bu yöntemlere benzer, tek farkı tüy dökücü kremin tüyleri yüzeyden koparmak için güçlü kimyasallar içermesidir. 2. Tıraş makinesi modeline göre ıslak veya kuru kullanılabilir, jilet ise ıslak kullanılır. Şu an yurt dışında yeni çıkan Gilette Venus Snap Waterless çeşidi de susuz tıraş imkanı sağlıyor, umarım ülkemize de gelir. Gerçi bana kalırsa susuz tıraş olmak çok da gerekli değil, hatta zaman kaybı. Duşta temiz temiz tıraş olmak en güzeli. 3. Tıraş makinesi tüyleri kısaltmak için, jilet tam pürüzsüzlük için idealdir. Jiletle tüy kısaltmak mümkün değil, tamamen pürüzsüz bir cilt elde etmek için en kolay yöntem. Tam pürüzsüzlük yerine kısaltma için tıraş makinesi kullanabilirsiniz. Tüy kısaltmak için küçük bir makas da kullanabilirsiniz.
Gillette Venus en mantıklı seçim.
Tıraş makinesinden daha ekonomik olmasının yanında yedek başlıklarıyla sık sık yenilenebilen Gillette Venus çeşitleri ile tıraş makinesine oranla çok daha yakın ve pürüzsüz bir sonuç elde edebilirsiniz. Duşta kısa sürede vücuttaki tüm bölgelerdeki tüylerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Gillette Venus'ün jel barlara sahip olan modelleri tıraş sonrası yumuşacık bir his bırakır. Tıraş makinesi bıçağının veya eski model jiletlerin bırakabileceği yanık, tahriş ve kızarıklık sorununu da engelleyen jel barlar ve oynar başlık Gillette Venus'ün en büyük avantajı. Epilasyonda acıya dayanamıyorsanız başka başka yöntemler aramak yerine bir an önce bir Gillette Venus'ün beğendiğiniz bir modelini edinip farkı yaşamaya başlayabilirsiniz.
Tıraş makinesi, epilatör ve portatif lazer (IPL) makinelerinin hepsi istenmeyen tüyler için üretiliyor. Tam olarak hangi makineyi kast ettiğini bilmediğim için hepsinden kısaca bahsetmek istiyorum.
Epilatör
Portatif epilasyon makineleri denince akla ilk gelen epilatördür. Çoklu cımbızları ve dönen başlığı ile tek seferde çoklu tüy alan epilatörlerin çeşitli modelleri var. Kökten alan bir yöntem olduğu için can yakıcı olabilen epilatörü ilk kullanımlarda uyuşturucu kremle veya küçük bölgelere yavaş yavaş uygulayarak alışma öneriliyor.
Tıraş makinesi
Tıraş makinesi genellikle erkekler için düşünülse de, kadınlar da sıkça kullanıyor. Tüyleri hızlıca yüzeyden almaya yarayan bu aletin tıraş bıçaklı veya elektrikli versiyonları var. Bacak kılları için makine denince akla önce elektrikli makineler gelse de, Gillette Venus de aslında bir tıraş makinesi.
IPL cihazları
Son dönemde popüler olan evde lazer epilasyon cihazları ışın teknolojisi ile kıl köklerini uyutuyor ve uzun süre kalıcı pürüzsüzlük sağlıyor. Bu cihazların ömür boyu kalıcı etkisi olmadığını da belirtelim. Yine de günümüz teknolojisinin nimetlerinden biri olarak kabul edilebilir.
itici demeyeyim o kadar abartılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum ama alınsa daha hoş bir görüntü oluyor bence. Ben yarım kol aldırıyorum yani dirsekten aşağı kısmı. Üst kısımlarda seyrek oluyo hiç göze çarpmıyo 😊
Kahvede çıkan bir ara yazmıştı adminlerin yazdığı bölüme, kıllı bir erkekle tanışıcam gibi, daha sonra bu fotoğrafı orada paylaşmıştı, erkek dediğiniz kıllı olur gibi. Eski bir fotoğraf, oradan hatırlıyorum
Ben ıpl cihazı kullanıyorum normalde epilasyona gittim fakat tamamen bitmedi uzun süreli bir çözüm düşünürsen kesinlikle tavsıye ederim https://ty. gl/4otewppr
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ya kollarda minicik sarı sarı tüycükler çok itici değil ama öyle siyah ve uzun tüyler tabiki itici.