Şahane bir güzellik istemezdim lakin insan gülümserken dahi kendini kötü hissediyorsa bitmistir abi guzelligin şöyle böyle zor tarafları var denmesi bana çok absürt geliyor. Kimse kendini kandırmasın şimdi birine aşık olduğunuzda dikkat edeceginiz ilk seylerden biri gülüşü oluyor ki siirlerde sarkilarda kendine yer buluyor. Bizimde ekmegimize ne düşerse. Şahsen yine de ara ara özellikle birinden hoslandigimda duygusal anlamda bir şeyler hissetmeye basladigimda ozguvenimden baltalayan bir konu olsa da aşırı uç bir noktadan bakmayi doğru bulmuyorum, zaten iyi hissedemiyorken daha da beter hâle kendinizi niye getiresiniz ki? Yapmayın bunu zaten bir şeylere hak etmeden maruz kalıyorken bir de siz bu konularla kafanızı ruhunuzu yorarak kendinize haksızlık etmeyin, bunun yerine alternatiflere odaklanmak daha doğru. Bakım vs. ıvır zıvırlar bunlar öncelikle kendinize verdiginiz degerden dolayi dikkat edecegimiz seyler ek olarak saglik. Sevilmek konusunda hayata karşı dogal kendiliginden samimi biriyseniz o enerjiyi de çevrenize yayıyorsunuzdur ve ``doğru insanlar`` tarafından zaten seviliyorsunuzdur ve sevileceksinizdie.
İnsan olmak zordur.. Güzel olursun ama insan olmadığın için herkesi kullanırsın.. bunun zor bir tarafı yok.. Çirkin olursun. Ama insanlara değer verirsin sen de değer görürsün. Bunun da zor bir tarafı yok
Ikisininde zorlukları var ama ağırlık cirkin olmakta bence. Guzel olunca bakan, etrafinda dolanan, sarkıntılık edenler cok olur. Cirkinlikte ise surekli alay konusu olursun. Kezban derler. Alay ederler, burnunla-kilonla dalga geçerler. Hicbir erkek suratına bakmaz. Sevgilin olmaz. Hatta zor evlenirsin. Toplum tarafindan güzellik algisindan dolayı dışlandığın olur. Insanlar ister istemez yanina eş olarakta, cevresine arkadas olacak kisiyi de karakterden önce dis görünüşüyle seçiyor. Cirkinler genelde yalnız olur bu yuzden. Tek artısı eger cirkin kızın sevgilisi ya da arkadasları varsa yaninda, tipinden dolayı sevilmediğini cok net bilir. Guzel olan kişi ise benimle gorunusumden dolayi mi arkadas ya da sevgili bunun ikilemini hayati boyunca yaşar. Ama dedigim gibi "bence"agirlikli olarak cirkin olmanın zorluğu daha fazla.
Bence çirkin veya güzel olmak zor değildir. Bunların ikisini de kendimiz belirlemiyoruz. Bakım, estetik herşeyle güzelliği çekicilipi yakalarsın ama aklındaki hep ben çirkinim etiketiyle yaşayamazsın çoook zordur. Hayatındaki tüm fırsatşarı kaçırırsın. çirkilik zordur.
İkisi de zor da olabilir kolay da. Yaşam güzellikle kolaylaştırılamayacak kadar karmaşıktır. Aslında yaşamın çokta umurunda değildir güzellik ya da çirkinlik. Bunlar bizim adlandırmalarımız sadece. İnanmayan yüzyıllardır güzellik anlayışının nasıl değiştiğini araştırsın.
Guzel/Yakışıklı olmak daha zor.. Kadinsaniz kötü kadın erkekseniz çapkın cazanova damgası yersiniz.. Kimse bilmez yalnizliginizi cunku seçici insansinizdir.. Arkadaş ortamında uzerinize oynanır fesat fitne tipler görürsünüz.. Hemcinsleriniz bir mekanda kız arkadaşını sizden saklar gizler yanınızdaki masa boş ise oturmaz uzağa giderler filan.. Yani zordur zorun zorudur..
"Allah çirkin şansı versin" derler ama ben yaşamak dışında pek şans görmedim şimdiye kadar. Çirkin olmak daha zordur çünkü aşk ilişkisinden sosyal ilişkilere, özel sektörde iş konusuna kadar yüzünüz bir türlü gülmez. Bir de gelmiş "şans"tan bahsediyorsunuz!.. Nerede şans Allah aşkına?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynaya bakıp kendini beğenmeyen güzel veya yakışıklı bulmayan bir kişinin durumu daha zor Bunalıma grip estetik yaptirmaya kalkar Fakat guzel olmaninda zor yanı var sürekli pesinde birileri olur tanışmak ister girdigin bir toplumda bütün gözler üzerine çevrilir dikkat cekersin Ama çirkine göre daha şanslıdır
Çirkin olmak zordur. Karşılıklı aşkın ne olduğunu hiçbir zaman tadamazsınız. Arkadaş ortamında birisi ter vs. kokuyorsa, ilk size bakarlar. Sokakta yürürken, karşınızdan gelen insanlar suratını ekşiterek size tuhaf tuhaf bakarlar. Okul veya işte bir zarar ziyan işlenince, ilk sizi suçlarlar.
Aslında ikisi de zordur. Güzel olursan seni mi et parçasını mı seviyor zor anlaması. Çirkin olursan seni tanıma zahmetinde bile bulunmazlar. Güzel kadınlara ise daha kibar davranılır, daha kayırıcı.
Guzel çirkin mind göre neye göre kolay ve zor olsun ki? Kişi kendini güzel hissetse onunda iyi ve kötü yanları var. Çirkin hissetse yine iyi ve kötü yanları var😉
Çirkin olmak. Çünkü iyi görünmek için bakım, makyaj ve giyimine daha çok dikkat etmen gerekiyor. Ama güzel olsan uğraşmazsın. Çünkü zaten güzelsin. Ekstra dan makyaj ve giyim için uğrasa gerek kalmıyor
çirkin olmak. ve en kötüsü de güzel olmaya çalışmak çabalamak ama olamamak. olamayınca da depresyona girmek. (ben)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güzelsen rahat bırakmıyorlar yolda rahat rahat yürüyemiyorsun bile sarkıntılık yapanlardan üstelik bir de arkadaşlıkların samimiyetinden emin olamıyorsun. Çirkin olursun da moralin bozuk oluyor dalga konusu vs olabiliyorsun
Cinsiyete göre değişiklik gösterir. Kadınlarda güzel olmak zordur herkes farklı gözle yaklaşır. Erkeklerde çirkin olmak zordur kimseye kendini beğendiremez.
Bence çirkin olmak daha zor artık herkes estetikli popüler kültürün kölesi olunan bu zamanda çirkinsen ve maddi açıdan iyi değilsen, özgüvenin düşük olur ruhsal açıdan iyi hissetmezsin ve bu tüm benliğine yansır.
Güzellik standartlarinin disinda kalan herkese hayat sosyal anlamda zor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güzel olduğumu düşünüyorum, kızlar tarafından sürekli kıskançlık sebebiyle sataşmalara maruz kalıyorum. Ama onun dışında toplumda insanlar daha iyi davranıyor, erkekler falan. Çirkin olsam daha zor olurdu bence çünkü insanlar küçümserlerdi
hiçbir zorluğu yok hayatı kendi kendimize zindan ediyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gozel olmak daha zor olmasaydi millet bu kadar yirtmazdi kendini boyle bir zorluk için. Demek ki güzel olmanin ninetlerini yiyolarki bu kadar peşindeler
Güzel oldugun insanlarin nefretiyle kiskancligiyla bas etmek zorunda kaliyorsun cirkin oluncada insanlarin alay etmesine seni hor görmeleriyle bas etmek zorunda kaliyorsun yani her ikiside
Güzel veya yakışıklı olmak daha zor insanlar hiçbir şey bilmeden dış görünüşü den dolayı tepki alıyorlar genelde sevilmiyorlar buna kıskanma da denilebilir.
Bence güzel olmak daha zor insanların sana olan yaklaşımı sırf dış güzelliğinden mı diye insanı düşündürür durur, avantajları fazladır ama zorluk olarak daha zor bence. Çirkinlerde kafa rahat oh 😂