Bazen iltihaplı bazen sadece kırmızı sivilcelerim cikiyo ne yaptıysam da geçmedi önerisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHiçbir çözümü yok hele ki genetikse.. Soğan suyundan tut maya maskesine, maden suyu, gül suyu, limon ve elma sirkesinden devam et bütün doğal yöntemleri denedim ve ayrica her türlü kozmetik ürünunu mesela Garnier, Neutrogena, Nivea... gibi markalarin hepsini denedim. Sonuç az lekeli az sivilceli bazen çok sivilceli bir cilt.
Bunun yanı sıra kapısını çalmadigim cildiye doktoru kalmadi.
Benzamisin, Klindoksil, Aknelse, Imex gibi bütün cildiye doktorlarinin sivilceli hastalarina ezbere yazdigi ilaçları da denedim. Sonuç bir ay bebek poposu gibi bir cilt sonra yine aynı sivilceler...
Sivilcelerinizle barış antlasmasi imzalayin.33 Yorumla- +1 yıl
O hapın bir çok yan etkisi oluyor. Kuzenim kullandı. İsminin okunuşu Ruhangutan. Dudaklarda çatlaklar, deri incelmesi, ruh halinde ani değişimler, bazı insanlarda intihara bile sebep oluyor. Kullanmadan önce iyice düşünün.
En İyi Cevaplar
+1 yılTek çözüm roaccutane. Doktora git, cildiye polikliniği'ne doktor tahlil yaptırsın eğer ilacı kullanman için bir engel yoksa onu kullan diyorum. Tek ve en iyi çözüm. Hem sivilceler gidiyor hem de cildin parlıyor. Tabii yan etkileri de göze almak lazım. Ama gerçekten kurtulmak istiyorsan bunu kullan derim.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
27Cevap
+1 yılGeçmiş olsun yazmış olduğum benceme göz atabilirsiniz.✂️
Adım Adım Siyah Nokta ve Sivilcelerden Kurtuluyoruz! Nasıl mı? O Halde Buyurunuz Böyle! ↗10 Yorumla
+1 yılCilt altında demek ki iltihap var ve temizlenmiyor gözenekler yeterince. Soyucu ve temizleyici etkili eğer hassas bir cildin yoksa salisilik asit içern temizleyici tonik ve nemlendirici kullanman gerekiyor. Düzenli olarak bir süre kullanman yeterli olacaktır.
11 YorumlaGece Yatmadan Limonu Tabağa Sık Pamuk Yardımıyla Tüm Cilde Özellikle Akne Olan YereSür 15 dk cildinde yanma hissedeceksin. Kaşınacak. Elini sürme sabaha kadar öyle kalsın. Sabah yüzünü yıka gözlerini kapat yoksa gözlerin yanar. Asiti çok faydalı saçına da sürebilirsin parlatır saçları.
120 Yorumla- +1 yıl
Yüzün kıpkırmızı olmaz merak etme doğal asit bu. 2. Si sabah yıkayınca bir ferahlama hissedeceksin gözeneklerde düzenli yaptıkça bu artacak. Asla patlatma ve elini sürme. Limon sürünce orası 10 dk sonrakuruyor ve kaşıntı yapıyor. Sakın dokunma parmağınla. Gözeneklerin temizleniyor çünkü.
- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOksijenli su al pamuğa damlat değdir ya da kulak çubuğuyla, kantaron yağı sür, sirke sür, hakiki gül suyu sür, dove sade sabunla yıka. Beslenmeye dikkat et, bol au iç, yaşın genç ergenlik sivilcesi onlar,
17 Yorumla- +1 yıl
Benimde geçmek bilmemişti çok uğraşmıştım hergün dove ve kükürtü sabunla yıkadım, sebamedle yıkadım, sivilce merhemi skinoren, benzamycin bunları kullsndım geçmedi en son eczacıya sordum antibiyotik (cipro idi yanlış hatırlsmıyorsam) onu önerdi aldım her gün aynı vakitte attık dakikadı dakikadına 2. Gün geçmeye başladı antibiyotiği reçetesiz satmazlar. Sana şunu önereyim o da çok etkili Evicap 200 İ. U. e vitamini hapı al günde 1 kullan.
- +1 yıl
Hayır zaten ilk söylediklerim sürme işi. Sonrasında seneler önce doktorun yazdığı merhemden bahsettim o yok zaten piyasada. Antibiyotiği alman için reçete gerek ufak tefek yan etkileri olabilir ama genelde oda olmaz. Evicap 200 İ. U. al esas bunu önerdim yan etkisi olmaz günde tek attıktan sonra sıkıntı olmaz.
- +1 yıl
Bir şey değil şimdi aklıma geldi zinco kapsül diye çinko hapı var veya onun c vitamini de olan tableti var ciltteki problemlere çinko da iyi gelir. Diğer hapı ACE Plus Selenyum olanı alsan daha iyi olur akşamdan beri onu düşğnüyorum son kararım o da iyi gelir A C E vitaminleri ve Selenyum var. İlaçlara çok zam geldi yalnız çok ucuzdu bu saydıklarım belirgin pahalandı. Çinkoyu gratiste indirimdeyken alabilirsin orada da var denedim etkinliği hemen hemen aynı gratiste e vitamini yok, ama ACE Selenyum var onu denemedim, ayrıca çuha çiçeği yağı da cilde iyi geliyor onda e vitamini de var ve regl ağrısı vb sorunkara da iyi geliyor gratşste var sana genel kültğr yaptım şnşallah kafan karışmaz bu arada saplıkçıyım.
+1 yılKesinlikle limon suyu her akşam yatmadan önce sür ve sabah yüzünü yıka zamanla geçicek denendi ve onaylandı
212 Yorumla- +1 yıl
Ya evet asit olduğu için biraz acıtıyor ama gerçekten kuvvetli bir şekilde geçiriyor ayrıca lümon suyu cildi de parlatır
- +1 yıl
Ya asit bu ama 10dk falan kızarır sabah bakmışsın ki yüzünde kuruluk var yüzünü yıkarsın normal haline döner.
- +1 yıl
Ya hayır bir şey sürme hayatında hiç mi limon görmedin normal pamukla sür geçiriyor sabaha da yüzünü yıka o kadar
- +1 yıl
Yok yok eğer cildin aşırı hassas ise kullanma ama yağlı diye yazmışsın benim de cildim yağlı o yüzden sıkıntı olmaz sürmeye devam et geçer
- +1 yıl
1 hafta boyunca her gece sür ve sabah normal yüzünü yıka sivilcelerin le oynama bir de yağlı şeyleri biraz daha az tüket bende kısa sürede geçti belki sende daha az ya da daha uzun sürede geçer bilmiyorum orasını etkili olursa eig yap
- +1 yıl
Rica ederim 👍😀
+1 yılHafifce sık irinini ciksr ciksrtir cikarmaz ellerini yika pamuga kolonyo dök ve o bölgeyi sil sonra dis macunu sür ve 1/2 saat sonra yıka kurur bu sekilde
23 Yorumla- +1 yıl
Yara veya iz bırakacak sekilde sıkmayacaksın sadece hafifce sıkıp icindeki pisligi cikaricaksin.
Kenks sana harika bir öneri ben ayva çekirdeklerini bir çorba kaşığı suda (2-3de olabilir) bekletiyorum sonra o jel oluyor o jeli sürüyorum yüzüme izlerime ve sivilcelerime iyi geliyor
18 Yorumla- +1 yıl
Ayva çekirdeği pahalı mii
- +1 yıl
Dncjkadba deniycem ise yarar inş
+1 yılcok kotuyse roaccutane. tabi yan etkileri var. ama gecirir. digerleri kismen cozum saglar. ama az varsa bulasma roaccutane'a. tabi cilt doktoru benden iyi bilir. ben ergenlik deneyimlerime dayanarak konusuyorum. doktorlara gitmistim zamaninda.
13 Yorumla- +1 yıl
hangi yan etkilerinden korktun? kuruluk yapar, psikoloji belki bozabilir biraz. bir de eklem agrisi. kuruluk cok yapiyor ama bence onemli degil. sonucta uzun vadede yararli bir sey. 5 ay kuru gezsen ne olur :) psikolojini etkilerse onemli kismi o.
kanki elma sirkesi iyi geliyo. bide ben bazen mavi anomen yağı kullandım
14 Yorumla
+1 yılDoktora gitmelisin. Evde denenen hiçbir şey işe yaramıyor ne yazık ki
14 Yorumla- +1 yıl
Mezoterapi araştırmanı öneririm. Sena suzan şenin youtubede sivilce konusuyla ilgilisi videosu var.
- +1 yıl
Rica ederim
Bir yemek kaşığı karbonat ve yarım limonu içine sık. İyice karıştır yüzüne sür. Bir saat sonra ılık suyla yıka. Sivilcelerinin kuruduğunu göreceksin. Cildiyeye git. Cildin yağlı mı kuru mu?
16 Yorumla
+1 yılTroit hormonlarına baktır dahiliyede ve mutlaka cildiye ye git detoks yap buz gezdir cikdine göre krem kullan eczanden bol su iç limon damlat lahana suyu antiseptiktir korede yaygın
20 Yorumla
+1 yılKatran. Aktardan sedir ardıç ve ya çam katranı al sivilcelerin üzerine geceleri uyumadan sür o iyileştirir
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılHormonsal olabilir iyi bir dermatoloğa gidip kan tahlili yaptırmalısın ardından uygun bir tedaviye başlamalısın.
20 Yorumla
+1 yılBen sivilce cıktıgında diş macunu sürüyorum üstüne aksamdan sabah yıkıyorum köpük ile sonra bir güzel tonik uyguluyorum kurumuş oluyo sivilce yani ben böyle geciriyorum
20 Yorumla
+1 yılDermatolog’a git. Kan tahlili yaptır değerlerin uygunsa ilaç tedavisine başla. Başka çözümü olmuyor pek sivilcelerin.
10 Yorumla
+1 yılKesın cozum cıldıyeye gitmek butun maskeleri kremleri denedim hep yuzunde akne cıkıyırdu ama sımdı yok sukur
11 Yorumla
+1 yılDaha evvel su meshur tum vucudu kurutan ilactan kullandim cok memnundum... Ben cildiyeye gittim munderm verdi. Gunde birer saat bir hafta, ikiser saat bir hafta derken yavas yavas alistir yuzune ddi cok cok iyi gelmisti. Internetrw gördügüm madecassol ve bepanten karismini yaptim mahvoldu cildim. Iki hafta once gene dermatolojiye gittim yine munderm verdi bakalm ne olacak
04 Yorumla- +1 yıl
Cok iyi geliyor yaz gelmeden basla derim
- +1 yıl
Sen bilirsin tabi ki ama pimpirik yaptim sonuc elde edemedim surekli sivilce makyaj skldm da zaten kat kat makyaj yapip kapatmaktan :(( 2012 miydi 2013 müydü neydi başladim fakat simdi gene yeniden sivilce oldu farkli bir tedavi gördügüm icin ancak munderm kullaniyorum. Yasiyoruz yani her turlu napalim
Dermovat ben kulanıyorum ve geçiyor bide sivilce lekelerinede olur
12 YorumlaSivilce için olan tüm yöntemleri tek tek denemelisin. Kükürt kullan.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılLimon iyi geliyor dioylar ama sen bana kalırsan bı cildiyeye git
10 Yorumla
+1 yılBir cildiye doktoruna gidin derim herkes kocakarı yöntemlerinden bahsetmiş.
Pardon ama bir yağı cilde direk sürmek ne kadar zararlı farkında mısınız?13 Yorumla- +1 yıl
O sizin sorununuz
+1 yılyuzunu temiz tut yeterli surekli sabunla yıka ve çok eşeleme yuzunu kuruturken çok baskı uygulama gunde 5 kez yuzunu yıka
10 Yorumlasarı kantaron yağını tavsiye ederim
22 Yorumlaçikolata bırak uzun süre süt ve süt ürünlerinden yapılan yiyeceklerden uzak dur
00 Yorumla
+1 yılkaşıma dokunma yağlı şeydir cok tüketme cilt bakım ürünlerinin doğal olmasına dikkat et
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılkantoron yağı iyi geliyor tavsiye ederim
113 Yorumla- +1 yıl
Yuzde ne kadr bekletiyorsunuz peki
- +1 yıl
@AnıYaŞa1001 15-20 dk falan
- +1 yıl
Kac gunde bir yapıyordunuz
- +1 yıl
@AnıYaŞa1001 ben hergün yapıyorum
- +1 yıl
Sabah aksam mi
- +1 yıl
@AnıYaŞa1001 akşam
- +1 yıl
Tm canım tsk ederim 😊
- +1 yıl
@AnıYaŞa1001 rica ederim ne demek çok faydası var cilde :)
- +1 yıl
Deniycem bnde bakalim ins iyi gelir 🙏
- +1 yıl
@AnıYaŞa1001 inşallah :)
- +1 yıl
Benimde yağlı cildim ama sivilceler için bire bir yüzünün tamamına sürmesen bile sivilceli bölgelere sürdüğünden birkaç güne etkisini belli ediyor zaten :)
+1 yılBi’sabun var çok işe yarıyor
11 Yorumla
+1 yılKesin çözüm cildiye ye git hap tedavisi ile yüzün bebek gibi olur
10 YorumlaYapısal ve stres. En azından stresten uzak kal
11 Yorumla
+1 yılSivilce için bildiğim en etkili yöntem soğuk su ve buz masajı
00 YorumlaBise yapmican yaptikca cogalir
10 YorumlaMerhaba; geçmiş olsun. Yves Rocher tavsiyemdir.
10 Yorumla
+1 yılBen sudocream kullanıyorum
10 YorumlaKükürtlü sabun ve sirke
10 Yorumlaİlaç tedavisi mecburen hiçbir maske işe yaramaz
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum hiç sivilcem olmadı
10 Yorumla Çay ağacı yağı önerilmiş hep yabancı sitelerde
01 YorumlaCildiye'ye görünebilirsiin
10 Yorumla
+1 yılRoccotanin kesin çözüm
00 YorumlaBen ergenliğimfe bir sabunla geçirmişitm
04 Yorumla- +1 yıl
Adi ne sabunun
Güzellik & Bakım konusunda 564 cevap paylaştı. fito krem
10 Yorumla
+1 yılKafanda varsa libom oluyo ameliyat oluyosun
00 YorumlaMastürbasyon yap fazla yap
00 YorumlaBuz En İyisidir
00 Yorumla
+1 yılKendi halinde bırakırım ben
00 YorumlaCok asılmayın
00 Yorumla
+1 yılYüzünü sık sık yıka
01 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılpudra sür her gün.
00 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKremler var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kurtulamadım
10 Yorumla
+1 yılcok kolay
00 YorumlaMaske
00 Yorumla
+1 yılLimonnnn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYağlı yeme.
00 Yorumla
Devamını Gör(40)