Artık büyümek istiyorum , nasıl kendimi geliştirip guzellesebilirim?

Öncelikle selamlar herkese. Ben 20 yaşına gireceğim neredeyse ama kendimi hiç bu yaşlarda hissedemiyorum. Ne bileyim hâlâ 16-17 de kalmış gibi hissediyorum ya da daha çocuksu hissediyorum. Sevgilim var çok mutluyuz evet ama onun yanında kardeşi gibi kalıyorum. Hafif kilom var biraz da boyum kısa , kilo vermek istiyorum zaten boyum uzamaz daha. Hiç kadınsı değilim, öyle alışkanlıklarda edinmemişim. Cocuk gibiyim bakımsızım , makyaj yapmayı , saç yapmayı beceremedigim için de yapamıyorum. Bir bb krem bir rimel sürüyorum arada ruj falan sürünce sevgilim makyaj yapan çocuklar gibi göründüğümü ima ediyor. Ne yapcam bilmiyorum. Kendimi hem yaşımda hissetmek istiyorum , hem de artık kendi yaşımda gibi görünmek istiyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir program yapmam lazım. Sınava da hazırlanıyorum ve artık kabuklarımı kırıp bir birey olmayı öğrenmek istiyorum. Nasıl yaparım? Kendi içimde olgun biri olduğumu sanıyorum fakat dış dünyaya girince çocuk gibi hissediyorum. Sevgilimin arkadaşları falan böyle hep makyajlı , kısacası seksi ve kadınsılar. Hobileri falan gayet güzel ve özgüvenliler. Bende ise özgüven 0. Bir yemek yemeye gidince bile sipariş vermeye utanıyorum. Aslında şimdi anlatınca bu çocuk beni nasıl seviyor diye de bir düşündüm. Sağlığım icin kilo vermemi istiyor yapamıyorum :( Help me!! Lütfen. Artık büyümek ve sorumluluk sahibi bir birey olmak istiyorum. Kendi aileme de kendimi kanıtlamak istiyorum özellikle babama. Hala çocuk görüyorlar beni çünkü :((
Artık büyümek istiyorum , nasıl kendimi geliştirip guzellesebilirim?