Makyaj süngerimi temizlemek istiyorum. Makyaj süngeri nasıl temizlenir, evde kullanacağım yöntemler var mı? Makyaj fırçalarımı da aynı yöntem ile temizleyebilir miyim?makyaj süngeri nasıl temizlenir
Cilt sağlığı için makyaj süngerlerinin düzenli olarak temizlenmesi çok önemlidir. Makyaj süngerleri uzun süre yıkanmadığı takdirde, ne yazık ki yüzde sivilceler çıkabilir. Makyaj süngerini haftada 1-2 kez mutlaka yıkamalısın.
Makyaj süngeri nasıl temizlenir?
Beyaz sabun
Makyaj süngerlerimi genelde beyaz sabunla yıkıyorum. Süngerini ılık su altında tutup tamamen ıslanmasını sağla. Süngerin ıslandıktan sonra beyaz sabun ile ovalayıp bir iki dakika beklet. Bu tüm kirin kolayca akmasını sağlar. Ardından ılık su ile tamamen arındır. Son olarak bir kağıt havlu yardımıyla süngerini kurutabilirsin.
Zeytinyağı
Bir kasenin içine zeytinyağını dök. Daha sonra makyaj süngerini zeytinyağına batırıp elinle güzelce ovala. Bu işlemi 2-3 defa tekrarlamanda fayda var. Ardından temiz bir kabı su ile doldurup, içine sıvı sabun ekleyip süngeri içine at. Süngeri elinle sıkıp bırak. Tüm fondöten kalıntısı suyun içinde kalacaktır. Suyu döküp içine sadece temiz su koy. Süngerini güzelce durula. Ve süngerin mis gibi olacak :)
Sünger/fırça temizleyici jeller
Fırça ve sünger temizliği için özel olarak üretilen temizleme jellerini de kullanabilirsin.
Bebek şampuanı
Fırçaları ve süngerleri yumuşacık yaptığı için bebek şampuanı harika bir yöntemdir. Suyla az miktarda şampuanı karıştır ve makyaj süngerini ıslat. Son olarak süngerini ılık suyla durula.
Not: Makyaj süngerlerini ve fırçalarını her zaman ılık suyla yıkamaya özen göster. Aşırı sıcak suda yıkayıp bekletirsen makyaj süngerin büyük ihtimal hamur olacaktır, fırçalarının kıllarında ise dökülmeler meydana gelebilir. Fırçalarını da aynı yöntemlerle rahatlıkla temizleyebilirsin. :)
Makyaj yapmayı çok seven biri olarak makyaj süngerim ve fırçalarım çok fazla. Hijyene dikkat ettiğim için düzenli olarak temizliyorum. Önemli olan düzenli ve özenli temizlemek. Böylece makyaj süngerinin ömrünü de uzatmış olursun. Makyaj süngerlerini temizlemek hijyen açısından büyük önem taşıyor. 3 kullanım sonrası yıkamanı öneririm.
Makyaj süngeri
Makyaj süngeri nasıl temizlenir?
1- Su kabı yöntemi
Bir kaba ılık su ekle ve ardından sabun koy. Ben Arap sabunu kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum, harika temizliyor. Süngeri sabun üzerinde hareket ettir. Süngerin rengi bir süre sonra açılacak zaten. Üzerindeki fondöten tamamen temizlenecek. Temizlendiğinde temiz su ile yıka ve kurula. Ben hafif sıkıp kurumaya bırakıyorum. Çok sıkmamaya özen göster.
2 - Mikrodalga yöntemi
Çok işe yarayan ve süngeri tertemiz yapan bir yöntemdir. Bir kaba biraz su koy. Süngeri de hafif şekilde ıdlst. Ardından kabın içine koy ve fırına ver. 30 saniye tutup çıkar. Bu yöntem bakterilere de çok iyi geliyor. Evinde mikrodalga varsa deneyebilirsin.
3- Bebek şampuanı
Ben bebek şampuanı ile süngerimi temizliyorum. Bu da çok işe yarayan yöntemlerden biri. Ayrıcs fırçalarımı da bu şekilde yıkıyorum. Hem çok güzel kokuyorlar hem de inanılmaz temiz oluyorlar. Su ile hemen durulanıyor.
4- Fırça ve sünger temizleyici jeller
Kozmetik dükkanlarında görmüştüm. Makyaj süngeri i ve fırçalarını temizlemek için jeller ve sular satılıyor. Onları da deneyebilirsin. 🌸
Öncelikle bir kaba ılık su koyuyoruz fırçaladınız ve sungerimiz cok kirli ise 2 3 damla bulaşık deterjanı makyaj temizleme suyu varsa bebek şampuanı yoksa normal saç şampuanı ekliyoruz suyu kopurtuyoruz Süngeri içine açıp biraz ovalayıp suyun icinde bekletiyoruz o sırada fırçaları tek tek suyun icinde avucumuzun icinde ovalayarak yıkıyoruz cok bastirmadan tabiki. ilik suda durulayıp pencetenin uzerine diziyoruz fircalari
Sıcak bir su ayarla içine koy istersen içine birazda evde olan sabundan falan ekle bu sayede pırıl pırıl olur. Ben genelde elimde yıkıyorum beyaz sabun ile tertemiz oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu sıralar makyaj malzemelerini temizlemenin en hızlı ve hijyenik formülü bebek şampuanları. Şahsen ben arada yüzümü de yıkadığım dalin bebek şampuanıyla fırçamı, süngerimi 10 günde bir yıkıyorum, yumuşacık ve tertemiz oluyor 😍
fairy ve sirkeyi karistir derin bir kaba koy sungeride icine at 15 dakika bekle sonra yika yeni almis gibi oluyor ama ne kadar kirli tuttuguna bagli temizligi birazda
En İyi Cevaplar