Karma cilt için bakım önerisi olan var mı? Hangi temizlik ürününü kullanmalıyım? (Sabah ve akşam olmak üzere) Hangi toniği ve nemlendiriciyi kullanmalıyım?karma cilt bakımı
Ben de karma cilde sahibim. Alın ve burun bölgem yağlı ama yanak bölgem kuru. Bu yüzden karma ciltlilere uygun ürünler kullanıyorum. Bazen kuru ve yağlı bölgelere göre ayrı ürünler kullanıyorum.
Karma cilt bakımı nasıl olmalı?
Nemlendirici krem kullanmayı ihmal etme
Bütün cilt tiplerinin nemlendirilmeye ihtiyacı var. Bu yüzden nemlendirici krem kullanmaya özen göstermelisin. Karma ciltler için birçok krem bulunmakta. Ya da kuru bölgelerin için daha yoğun krem seçebilirsin. Ben gece yatarken yoğun nemlendirici kremi yüzüme uyguluyorum. Sabah yumuşacık cildim oluyor.
Ciltteki yağı dengeleyici ürünler kullanmalısın
Karma ciltte yağlanmaya bağlı parlamalar meydana geliyor. Ayrıca bu bölgelerde sivilceler çok çıkıyor. Yağlanmanın fazla olduğu yerlere ciltteki yağı dengelecek ürünler uygulayabilirsin.
Cilt tipine göre kozmetik ve bakım ürünleri tercih etmelisin
Karma cildine uygun ürünler kullanmanda fayda var. Diğer türlü ciltteki yağ dengesi bozulabiliyor. Cilt karmadan yağlıya ya da kuruya dönebiliyor.
Karma cilt için bakım ürünü önerileri neler?
Karma cilt için nemlendirici krem önerisi
Ben karma cildim için bu kremi kullanıyorum. Bu sitedeki tavsiyeler üzerine deneyip aldım ve memnun kaldım. Karma ciltliler olarak su bazlı ürünleri kullanmamız gerekiyor. Neutrogena hydro boost kremini tavsiye ederim.
Bazen cildimiz karmadan kuruya dönebiliyor. Bu yüzden nemlendirici krem fazlasıyla ihtiyaç duyuyoruz. Ben bu dönemlerde Bepanthen krem kullanıyorum. Sabaha kadar cildim emmiş oluyor.
Karma cilt için tonik ve köpük önerileri
Karma cilde sahip olsam da zaman zaman cildimin ihtiyacı değişiyor. Kuru ciltliler için yazsa da cildime iyi geldi açıkçası. Bu ürün ile cildimi yüz temizleme aparatı ile temizliyorum. Sivilce ve yağlanma yapmadı.
Tonik olarak tavsiyem gül suyu kullanman. Pamuk yardımı ile özellikle yağlı bölgelerine sür. Hem doğal hem de işe yarıyor. Cildimdeki yağı eşitliyor. Ben genelde yağlı bölgelere daha çok uyguluyorum. Cildi biraz kuruttuğu için ardından güzelce nemlendiriyorum.
Loreal Paris markasının değerli çiçekler serisi var. Toniğini kullandım ve memnun kaldım. Karma ciltliler için uygun bir ürün zaten. Ayrıca makyaj temizleme suyu da var. Onu da kullanabilirsin. Sivilce yapmadı.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani nemlendirici için Bepanthol, tonik için gül suyu ve yıkamak için Nivea yüz temizleme köpüğü almalıyım? Hepsi düşündüğüm ürünler ama Nivea'nın kuru ciltler içinini kullanmışsın, ben karma ciltler için olanını alsam olur mu? Ve bir de onun çok iyi temizlemediğini söylediler, sabun türü bir ürün kullansam? Son olarak Bepanthol da her cilt tipine uygun yan etki göstermeyen bir krem değil mi? Çok teşekkürler.
Kuru ciltliler için olan cildimi çok kurutmuştu. Pembe olan nem verdi ve temizlemesi fena değil bence. Tabi her ciltte etkisi aynı olamayabilir. Kremi de arada kullanabilirsin. Bir yan etkisi yok. Yoğun şekilde nemlendirdiği için cilde çok iyi geliyor.
karma yağlı kuru bu ayrım pek önem taşımaz önemli olan kuruluğu nemlendirmek yağlı bölgeyi daha da yağlandırmamaktır,
yüzde koruyucu tabaka olur bu sebeple asla yüzünü gündüz yıkamamalısın
doğal ürün kullanmalısın sabun hariç diğer hepsi kimyalsaldır ve erken yaşlanmanı sağlar,
gece yatmadan önce yüzünü ılık su ile yıkarsın bir nemlendirici sürer uyursun sabahta ılık su ile yüzünü yıkar yine nemlendirici sürüp güne başlarsın olay bu kadar basit
ben nemlendiricide hyaluronic acid içeren ürünleri öneririm sana
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben normalde hiçbir şey kullanmıyordum temizlik için ama sonradan temizlenmesi gerektiğini öğrendim ve sabun ile sabah akşam sadece yağlı bölgeleri (alın ve burun) yıkamaya başladım. Sonradan oralar aşırı kurumaya, diğer yerler ise yağlanmaya başladı. O yüzden ben de bu soruyu sordum. Sabun olarak Hacı Şakir kullanıyordum. Şimdi tekrar sabuna devam mı etmeliyim?
Önceden kullanıyordum. Çok teşekkürler. Yani günlük bir kere yatmadan önce bu sabunla yıkamalıyım. Peki tonik ve nemlendirici? Tonik olarak gülsuyu kullansam? Nemlendirici olarak?
En İyi Cevaplar