Kirpiklerimden dolayı takma kirpik kullanmak istiyorum. Ancak nasıl takılacağı hakkında bir bilgim yok. Takma kirpik nasıl takılır ve çıkarılır? Özel bir davete gideceğim için düzgün olması önemli.Takma kirpik nasıl takılır
Özel günlerde ben de takma kirpik tercih ediyorum. Genelde göz makyajı tercih ettiğim için en çok kullandığım ürünler arasında takma kirpik geliyor. Avantajı çok fazla oluyor. Özel günlerin kurtarıcısı diyebilirim.
Özel günlerde hepimiz göz alıcı güzelliğe sahip olmak isteriz. Bence bunun için ilk adım güzel gözler ve ok gibi kirpikler olmalı. Bunun için takma kirpiğin önemi çok fazla. Dolgun kirpiklere hemen kavuşabilmemiz çok güzel. Seçtiğin takma kirpiğe dikkat etmelisin. Her takma kirpik aynı sonucu vermediği gibi, kötü görüntüye de ulaştırabilir.
Kullanımı pratik ve kolay olan kirpik çeşitlerinden biri tek parama kirpiklerdir. Benim ilk başta tercih ettiğim bir çeşitti. Tek parça oluşu haya yapmayı azaltıyor ve kullanımı çok rahat oluyor. Çok sık kıllı kirpik tercih etmemende fayda. Gözün alışık olmadığı için ağır gelebilir ve zorlanabilirsin. Çok uzun olmayan doğal bir kirpik tercih edersen, harika olacaktır.
Tek parka kirpikleri yapıştırmak için yapıştırıcıya ihtiyacın var. Kozmetik mağazalarında kirpik yapıştırıcısı satılıyor onlardan alabilirsin. Bazen kirpiklerim yanında da çıkıyor. Yapıştırıcıya göz kapağına cımbız ya da parmakların ile uygula. Ondan sonra beklemeden kirpiklerini yapıştır. Bu işlemden sonra kirpik diplerini koyu renk far ya da göz kalemi ile boya. Bu takma kirpiğin çizgilerini kapatmana yarayacak. Ben göz kalemi ile diplerini boyayıp fırça ile dağıtıyorum. Tabi bu işlemi yaparken dikkat etmelisin.
2- Mıknatıslı ve manyetik kirpikleri takma yöntemi
Bu kirpiklerin avantajı çok fazla. Uzun süre kullanma şansın var. Kullandıkça etkisi bozulmuyor ve 200 kere kullanım süresi var. Ben artık bu tarz kirpikleri kullanıyorum. Ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum ama ilk günkü gibi kullanıyorum. Göze uygulanması da çok basit. Bence bunı tercih edebilirsin ayrıca hiç yapay durmuyor.
Bu kirpikleri göz kapağının dış köşesinde kalan yerlere takma gerekiyor. Her göz için 2 çift çıkıyor. Biri kendi kirpiğinin üstüne, diğeri altına gelecek şekilde aynı hizada takılması gerekiyor. Bu mıknatıslar birbirini çekiyor ve böylece gözünden düşüyorlar.
İlk denemende ikisini aynı hizaya sokmada sorun yaşayabilirsin ama hemen halledeceğim bir durum. En kolay ve en rahat kirpik çeşidi bence Mıknatıslı takma kirpikler. İnternette ve kozmetik sitelerinde birçok çeşidi bulunmakta.
3- Tekli kirpikleri takma yöntemi
Bu tarz kirpikler saf ipekten yapılıyor. Tek tek yağıştırarak uygulanan bir yöntem. Uğraştırıcı ve emek istiyor. Ancak en doğal duran kirpikler de bunlardır. Kirpiklerin dolgun durmasını sağlıyor. Kullanım ömürleri Mıknatıslı kirpikler kadar uzun değil. 2 ya da 3 ay kullanılabiliyor.
Tekli kirpikleri yapıştırmak için medikal yapıştırıcılar kullanılıyor. Takma kirpikler, kirpik aralarına tek tek yapıştırılıyor. Bu kirpikleri bir uzman takmalı ve çıkarmalı. Kendi kirpiğine zarar verme olasılığın var.
Takma kirpik nasıl çıkarılır?
Eğer takma kirpik üzerine makyaj yaptıysan onu çıkarmalısın makyajını çıkarırken çok fazla bastırma. Pamuk ya da peçete ile silmelisin.
Göz makyajı temizleyicisi ile yapıştırıcıyı yumuşat. Gözlerinin dış kenarından başlayarak kirpiği yavaşça çek. Kendi kirpiklerine zarar vermemeye çalış. Hızlı şekilde çıkarma lütfen. Nazik olmak oldukça önemli.
Takma kirpik varken göz makyajı yapılabilir mi?
Takma kirpik varken göz makyajı yapabilirsin. Rimel de uygulayabilirsin. Nazik olduktan sonra çok güzel gözlere kavuşmak mümkün. Güzelliğinin tadını çıkarabilirsin. 🙂
Öncelikle iyi bir yapıstırıcıya ihtiyacın var. Duo markasını öneririm. Kirpigin dibine bu yapıstırıcıyı yeterki sekilde sür, fazla olmasın taşar - eksik olmasın yapışmaz.. yardim olarak cımbız kullana bilirsin. Sonra 5 saniye havada kurumasını bekleyip öyle yapıstır. Hafif yapısmaya basladıgı icin sekillendirmeyide daha iyi yapa bilirsin. Sonrada maskarayla kendi kirpiklerini sekillendire bilirsin.
En İyi Cevaplar