Canım büyük ihtimalle koyu renk gözlere sahipsin ve mavi yeşil tonları istiyorsun. Gözlerimiz bizim en hassas organlarımızın başında. Bana soracak olursan sen bile pek hoşnut olmayacaksın. Saç boyamaya benzemiyor ki bu. Bunu sende eminim biliyorsundur. Koyu renk gözler her zaman özel ve güzeldir. Önemli olan gözlerinin iriliği ve yapısı. Yüzüne uyup uymadığı. Sana yakışan bir göz şeklin yoksa ne yapsan nafile. Ve ameliyatına gelicek olursak, körlüğü göze alarak girmen gerekiyor. Ki bence akıl işi değil canım. Yani her geçen gün saçma sapan şeyler çıkıyor. Yok gamze estetiği, yok göz rengi estetiği. Burun estetiği yaptırırken bile ölümü göze alarak giriyor insanlar. Ama genelde ölüm olmuyor. Senin bu bahsini ettiğin çok tehlikeli bir şey. Senin gözlerinin rengini değiştirebilmek adına bir müdahale de bulunuyorlar. Görme duyunun azalacağı zaten %100. Kör olma ihtimalinde %50 en az. Ayrıca bunu hiç kimse tavsiye etmiyor. Eğer nefret ediyorsan bu göz renginden, dilersen ömür boyu lens kullan. Ama ameliyata girme canım. Senin için doğru olanı söylüyorum burada. Sen burada gözlerinin rengine takmışken ben her sabah yastığımdan saçlarımı topluyorum. Ve benim gibi milyonlarca insan... Hayat, dış görünümünüzü kafaya takmak için çok kısa.. Organlarınızda ciddi anlamda bir problem olur, sizi alay konusu haline getirir sosyal yaşantınızda. Bunu düzeltmek için bıçak altına yatarsınız. Anlarım. Ama göz rengini keyfi değiştirmek... Hem de bu kadar ciddi bir tehlikesi varken.. Yapma canım..
Lazerle göz rengi değiştirme ameliyatına Lumineyes adı veriliyor. Lumineyes, lazer ışını kullanılarak koyu renkli gözlerin açık maviye dönüştürülmesidir.
Yakın zamanda Buse Narcı bu operasyonu yaptırmıştı uzun süre konuşuldu. Ancak bu ameliyatla göz renginin daha açık bir renge dönüştüğü kesin ama hastanın renk seçme gibi bir şansı yok.
Göz rengi değiştirme ameliyatı olup, gözünden olan birçok insan da bulunuyor. Ayrıca göz rengi değiştirme ameliyatını hiçbir sağlık örgütü önermiyor. Piyasada Seren Serengil gibi birçok ünlünün de kullandığı gibi çok doğal renkli lensler bulunuyor. Böyle riskli ameliyatlar yerine, istediğin göz renginde renkli lens kullanmanı öneririm. :)
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sadece mavi renge döndürüolar oda şöyle oluyor. Gözün pigmentsiz hali zaten mavidir yani aslında mavi gözlüler renkli gözlü sayılmaz gözde pigment olmadığı için mavi görünür. Kahverengi gözlüler renkli gözlüdür çünkü pigmentleri sağlıklı çalışıyor demektir. Pigment gözü koruyan şeylerden biridir. Bağışıklık sistemi gibi düşün. Mavi gözlüler pigmentleri çalışmadığı için gözleri ışığa ve mikroplara daha açıktır. Şimdi sen gidip pigmentleri etkisiz hale getireceksin ve gözün bidaha eskisi gibi sağlıklı olmayacak. Git optikçiye lens al tak. Temiz sağlıklı. Gerek yok öyle ameliyatlara hevesini aldın mı bitti zaten
Göz rengi ameliyatı çok tehlikeli bulunuyor uzmanların görüşü de bu yönde. Görme duyumuzu sağladığı için gözlerimiz çok önemli bu yüzden risk almaya gerek yok diye düşünüyorum.
Göz rengi değiştirme ameliyatı nedir, nasıl yapılır?
Göz rengi değiştirme ameliyatı nasıl yapılır?
Öncelikle söylemek isterim ki göz rengi ameliyatı yaptırmak isteyip görme duyusunu tamamen kaybeden ya da yüzdelik civarlarda görme duyusu azalan birçok örnek mevcut.
Nasıl yapılıyor?
Var olan pigmentlerin lazer ile yakılmasıyla yapılıyor. Renkli gözler zaten renk pigmentlerinin oluşmaması ya da az olmasından kaynaklanıyor. Pigment fazlalığına göre gözler değişiklik renklerde oluyor. Bu sebeple de operasyon aşamasında birçok farklı renk görülebiliyor :)
Göz rengi değiştirme ameliyatı sonrası neler oluyor?
Göz rengi değiştirme ameliyatı sonrası
Her operasyonun olduğu gibi, göz rengi değiştirme operasyonunun da olası yan etkileri mevcut. Bunlar şu şekilde sıralanabilir; 1. Gözlerde batma hissi oluşabilir. 2. Görme duyusunda azalma, bulanık görme durumu yaşanabilir. 3. Baş ağrısı oluşabilir. 4. Işık gözlerinizi rahatsız etmeye başlayabilir. 5. Gözlük kullanmaya başlayabilir, görme duyunuzu kaybedebilirsiniz.
Çok tehlikeli oldugunu biliyorum. Kalici körlük riski var. Ve Allah in yarattigini begenmeyip degistirmeye calismaya girer apaçık.. o da ayri bir mesele. Burun estetigi bile cok daha masumane kaliyor bunun yaninda bence. Gozlerim kahverengi diye cevrem benimle alay ediyor vs onermesi sacmadır bir buyuk buruna nazaran.
Lazerle olani daha deneme asamasinda pek tavsiye edilmiyor goz tansiyonumu ne yapiyormus. bir de irise lens yerlestirme yontemi var. ileride bu yayhinlasicak daha guvenli deniliyor ama. ben bir arastiriyim dedim bazi insanlarda ters tepmis irisleri korkunc bir hal almisti.
Gözleri değilde başka bir yeri değiştirmelisin olduğu gibi kendini sevmeyi bilmeyen insanlar mutluluğa asla tam manası ile ulaşamazlar... Şimdi gözler sonra burnunu değiştirmek istersin daha sonra başka bir yerini beğenmezsin bunun sonu yok yani 😉
Ne sakınca, ne tehlikesi altı üstü gözünün üzerinden geçecekler. En kötü kör olursun, gözlerinden olursun tabi bu senin için önemli değilse git ameliyatı ol da bilmem nerenin neresini tersten görürsün, düzeltiyorum onu da göremezsin.
yıllar önce duymuştum artık yapılacak diye ama yapıldığını bilmiyorum. Eğer bu operasyon başladıysa çok yenidir. Bence emin olmak için örnekleri görüp incelemen gerek. Sonuçta bilinmeyen yeni bir işlem. elbet tehlikesi vardır.
kızım mal mısın yaptırma sakın çok tehlikeli. korneayı kesip içine lens yerleştiriyorlar o irisin ve korneanın durumu ne oluyor düşündün mü? ya da amaan banane yaptır
Göz rengi takıntısını anlayamıyorum bir türlü, sağlıklı gözün var ve dünyayı görebiliyorsun bir insan buna şükretmek yerine neden göz rengini değiştirmeye kalkar?
En iyi ihtimalle şaşı olursun, körlüğe kadar gidiyor. Zaten Türkiye de bu ameliyatı kolay kolay üstlenebilen bir doktor yok. Allah'ın verdiği rengi değiştirmek nedir Allah aşkına. Şirk koşuyorsunuz en büyük günahlardan.
Dış görünüşü bu kadar takmayın. Hasa düşünsene sen sağlıklı goz veriyorsun kuluna, o sadece rengini beğenmediği için ameliyat oluyor valla ben verdiğim gözü geri alırdım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
gereksiz git lens al. o ameliyatı olanlar öcü gibi oluyo
En İyi Cevaplar