Merhaba arkadaşlar kozmetik alışverişi yapacağım, cildim için yararlı olacak ürünler almayı düşünüyorum. Sıklıkla duyduğum bir ürün var; tonik nedir, nasıl kullanılır? Tonik cilt bakımı için gerekli midir? Tonik kullananlar öneri verebilir mi? En iyi tonik markası nedir?Tonik nedir, nasıl kullanılır
Tonik nedir, en iyi etkiyi almak için nasıl kullanılır?
Aslında cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezi toniktir. Kullanmanı şiddetle tavsiye ederim, cilde birçok yararı vardır.
Tonik nedir, nasıl kullanılır, fayları nelerdir?
1. Tonik nedir?
Tonik nedir?
Cilt bakım rutininizin yüz temizleme basamağını asla atlamamalıyız ve yüz toniği bu sürecin vazgeçilmez bir parçasıdır. Yüz toniği, çok çeşitli faydaları olan sulu bir maddedir. Cildimizi tazelemek ve canlandırmak için tasarlanmış aktif maddeler içerir cildin pH seviyelerini dengeler, gözenekleri küçültür ve esas olarak cildimizi daha sonra uygulanacak bakıma hazırlar.
2- Tonik nasıl kullanılır?
Tonik nasıl kullanılır?
Yüzümüzü günde iki kez - sabahları ve geceleri - temizledikten sonra ve serumumuzu veya normal kremimizi uygulamadan önce, cildimizin özel gereksinimlerine bağlı olarak kullanmalıyız. Makyaj temizleme pamuğu ile cilde hafif tampon yapar gibi uygulanabilir. Eğer toniğiniz sprey kutudaysa yüzünüze püskürtüp makyaj pamuğu yardımıyla uygulayabilirsiniz. Kısacası; her zaman yüzünüzü temizledikten sonra ve diğer yüz bakım ürünlerini uygulamadan önce kullanalım.
3. Tonik kullanmanın cilde faydaları nelerdir?
Tonik kullanmanın cilde faydaları nelerdir?
1. Nemlendirici tonikler cildin nem dengesini korur. 2. Sıkılaştırıcı etkiye sahip olan tonikler cildimizin sıkılaşmasına yardımcı olur. 3. Yatıştırıcı tonikler yaşlanma belirtileriyle savaşır. 4. Cildimizin daha aydınlık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. 5. Gözeneklerimizin açılmasında rol oynar, cildimizin nefes almasını sağlar. 6. Cildimizin ph dengesini korur. 7. Cildimizi ölü derilerden arındırır, ferahlatır.
Ben Nivea ürünlerine çok güveniyorum. Normal ciltler için canlandırıcı tonik kullanıyorum. Cildimin temizliğinde üstün rol oynuyor, daha ferah hissettiriyor. Aynı zamanda ciltteki yorgunluğu alıp, canlandırıyor.
Tonik, cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Yüz temizliğini tamamlar ve gözenekleri sıkıştırır. Öncelikle güzel bir sonuç alabilmek için cilt tipine uygun bir toniği tercih etmelisin.
Cilt tipine göre tonik nasıl seçilir?
🌺 Yağlı ve akneli ciltler gözeneklerin tıkanması önlemek için alkollü tonikler kullanabilir.
🌺 Yağlı olmayan tüm ciltler alkolsüz tonik kullanabilir.
🌺 Karma ciltler ise alkol oranı düşük tonikler kullanabilirler.
Tonik ne işe yarar?
🌺 Tonik, cilt temizliğini tamamlar. Yüz temizleyici jeller, micellar sular, makyaj temizleyiciler ciltteki yağı, kiri ve makyajı çözer lakin gene de cildi tamamen arındırmaz. Ciltte kalan kirler tonikle temizlenir. Yüzünü iyice temizlediğini sandığında bile, tonikle sildikten sonra pamuğa bakarsan kalan kir kalıntılarına inanamazsın. :) Bu sebeple cilt temizliğinin finalini mutlaka tonikle yapmalısın.
🌺 Tonik, gözenekleri sıkıştırır. Ciltte kalan makyaj, kir, sabun, yağ ve kir gibi kalıntıları temizleyerek gözeneklerin açılmasına neden olur.
Tonik nasıl uygulanır?
🌺 Yüzünü temizledikten sonra, toniği bir makyaj pamuğuna döküyorsun. Cildini tahriş etmeden nazikçe yüzünü siliyorsun, işte bu kadar. :) Cildinden kir kalıntısı gelmeyene dek bu işlemi tekrarlayabilirsin.
🌺 Son olarak cildin tamamen temizlendikten sonra nemlendiricini sürebilirsin.
tonik olarak birçok ürün (alkollü/alkolsüz) kullanmış olmama rağmen bence en iyisi kesinlikle Otacı'nın Güllü Su ürünü. Fiyat olarak da o kadar uygun ki, 100 - 200 liralık ürünlerin yapamadığını 10 liralık bir ürün nasıl yapabiliyor hayret ediyorum..
En İyi Cevaplar