Daha önce microblading kaş yaptıranlar var mı? Kalıcı mı bu işlem bilgisi olan var mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce microblading kaş yaptıranlar var mı? Kalıcı mı bu işlem bilgisi olan var mı?

Kaşları seyrek olanların sıklıkla başvurduğu yöntemdir. Kaşların daha gür, daha yapılı, daha şekilli görünmesini sağlar.

Microblading, yarı kalıcı bir makyaj yöntemidir; manuel olarak pigmentin cildin üst katmanlarına yerleştirilmesi işlemi sırasında kaşların istenen dolgunluğu ve şekli oluştururulur.

Microblading 3D kıl tekniği uygulaması kaş kontürü, kaş makyajı gibidir. Öncelikle yüzünüze yakışacak olan kaş şekli belirlenir. Sonrasında dövme gibi özen iğneli aletler ve renk pigmentleriyle kaşlara efekt verilir.

Etkiler, pigmentin cildinizi ve doğal kaşlarınızı tamamen bıraktıktan sonra solmaya başlar. Yani kalıcılığı 1 ila 3 yıl arasında değişir.
Teşekkürler ☺️🌹
Artıj derslerden o kadar etkilendim ki mocrobiology diye okudum kendimden iğrenmeye başlıyorum :D
Yaptırırken çok acılı bir işlem ilk aylar göze güzel geliyor ama 6 aydan sonra emin ol çoğu akmış oluyor bana 2 sene dediler ama 1 senem bile olmadı daha fakat çoğu aktı kalemle çizmiş gibi kötü duruyor yaptırdığın yerde çok önemli
Kalıcılığı kullanılan boyanın kalitesine ve cilt tipine göre değişiyor. İki seans sonra 6-12 ay arası kalıcılığı oluyor diyorlar. Kuru ciltli biriysen daha uzun süre gidiyor.
benim bir tanidigim yaptirdi cok yapay duruyor yaptirma tabi yapilan yerden yere gore degisir ama guzel durmuyor bence
Cevap
15Cevap
Selam gadası 🙃
Yorumlara göre hareket etmek illa ki bazı şeyleri bilmek açısından iyi olur. Ama sen belki daha çok seveceksin bu durumlar kişiden kişiye değişiyor.
#gadası
Yapılır ama güvenilir bir merkez olmalı.
Microblading, oldukça popüler kalıcı makyaj uygulamalarından biridir. Microbladingin bir diğer bilinen adı ise kaş kontürüdür. Dövme yöntemi ile kaşlara uygulanan kalıcı bir kaş makyajı işlemidir. Uygulamanın kalıcılığı kişinin cilt yapısı, nem oranı ve kaşın kıl potansiyeli gibi durumlara bağlı olarak farklılık göstermektedir. Hücreler zaman içerisinde yenilendiği için microblading uygulanan bölgelerdeki parçalanma görülmektedir. Bu yüzden de işlem ortalama 1 sene içerisinde kaybolmaktadır.

Microblading kaş ne işe yarar diye sorulmaktadır. Bu kalıcı uygulamadaki amaç altın orana göre kişinin kaşlarına daha dolgun bir görünüm kazandırarak ifadesini güçlendiriyor.
Seyrek, ince ve boşlukları olan kaşlara, microblading cihazı ile kıl tekniği kullanarak dövme yapılıyor. İlk adımda yüzün ölçüleri alınarak kaşın başlangıç, bitiş ve kavis noktaları belirlenmektedir. Ayrıca işleme başlamadan önce kişinin kaş rengine uygun boyanın seçilmesi son derece önemlidir. Seçilen boyanın kaşın altındaki deriye işlenmesiyle işleme başlanır. Dövme tekniği ile arasındaki en büyük fark ise kaşın altına inilen derinliktir. Microblading işleminde fazla derine inilmemelidir.
Microblading uygulamasını yaptırmadan önce, uygulamayı yaptıracağınız güzellik uzmanının sertifikalarına, lisanslarına ve daha önceki çalışmalarına bakarak bilgi edinmelisiniz. Bunun yanı sıra microblading yaptırırken de dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunlar;
Microblading uzman bir kişi tarafından, kaliteli ve steril malzemeler kullanılarak yapıldığı takdirde zararlı değildir.
Microblading işlemi yaptıran, yaptıracak olan herkesin acı eşiği aynı değildir. Bu nedenle bu durum kişiden kişiye değişebilir. İşleme başlamadan önce uygulama yapılacak bölge anestezi kremiyle uyuşturularak iğnelerin yarattığı acıyı hafifletilir. İşlem yapılan bölgee işlem sonrasında hassasiyet oluşacağından bir süre hafif bir sızı hissedebilirsiniz. İşlem sonrası dikkatli olunup bakımı yapıldığı takdirde de ağrı, sızı, pullanma gibi bir sorunla karşılaşılmaz.

Kaş kontörü yani microblading uygulaması, yarı kalıcı bir yöntemdir. Microblading kalıcı kaş uygulamasında; kalıcı makyaj işlemine uygun olan makyaj boyası ile, tek kullanımlık steril iğneler kullanılarak derinin altına kıl şeklinde mikro kesiler atılan bir işlemdir. Uygulama yapılan bölgede üç boyutlu kıl görüntüsü oluşturulur. Kalıcı makyaj uygulaması dövmeyle benzerlik göstermez. Dövme yapılırken deri katmanında çok daha derine inilir, böylelikle ömür boyu kalıcılık sağlanır. Kalıcı makyajda böyle bir derinlik söz konusu değildir. Bu sebeple yarı kalıcı işlemlerdir diyebiliriz.

Microblading işleminin yapılan yer, kaşın işlemini yapacak uzmanın tecrübesine göre fiyatlarında değişiklikler olmaktadır. Kalıcı makyaj uygulaması olan microblading ortalama olarak 1500-5000 arasında değişiklik göstermektedir.
Yapılır ama güvenilir bir merkez olamlı. Kalıcı makyaj işlemlerinde kullanılan microblading, kaşlara daha dolgun bir görünüm kazandırarak ifadeyi güçlendiriyor. Microblading işleminde renk pigmentleri, cilt rengine uygun olarak kaşlara şekil ve dolgunluk vermektedir. Gerçek kaş üzerine yapılan bu yöntem dövme tekniğine benzer bir şekilde yapılmaktadır. :) :) İlk 7 gün boyunca kaş bölgesinde koruyucu kremler dışında hiçbir kremi kullanmayın. Makyaj yapmayın özellikle fondöten sürmeyin. Aşırı terlemenizi sağlayacak egzersiz, sauna, yüz masajı gibi aktivitelerden uzak durmalısınız. Dışarı çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. :) :)
Selam
Kalıcı makyaj işlemlerinde kullanılan microblading, kaşlara daha dolgun bir görünüm kazandırmak İçin başvurulan yöntemlerdendir. Bu işlemde cilt rengine uygun renk seçimi çok önemli. Aksi halde kaşlara şekil ve dolgunluk vermek yerine dövme gibi kapkalın kaşlar oluşabilir. Gerçek kaş üzerine yapılan bu yöntem dövme tekniğine benzer bir şekilde yapılıyor. İnstagramdan iyice araştırın yapılan işlere bakarak güzellik merkezinin kapısına gidin. Aksi halde pişman olabilirsiniz
Kaşların daha hacimli dolgun gözükmesi için yapılan bir işlemdir tercih eden çok var ama pişman olan da var. Microblading yapacağınız zaman ten renginize göre yapmanız gerekir renk uyuşmazsa kaşlar çok kalın gözükebilir bu da hoş bir görüntü olmaz. İnternetten iyi bir şekilde araştırın nasıl uygulandığına bakın ondan sonra uygulamaya başlayın. Püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor daha kötü bir kaşa sahip olmamak için iyi araştırmak gerekiyor.
ben yaptırdım ve çok memnun kaldım. ilk başta ben de çok endişe ettim ama sonuç tam istediğim gibi oldu. kişiden kişiye göre çok değişiyor ama normalde 1 yıl giden microbladingi ben 2 yıldır kullanıyor. yaptırdığım kişi de hiç ticari bakmadığı için yenilemek zorunda değilsin dedi.
Beğenmen önemli zaten.
Ömür boyu kalıcı değil birkaç ay sadece. Bunun süresi de kullanılan boyanın kalitesine bağlı
Evet ìşlem kalıcı ve birkaç yılda anca geçiyor tabi kaşlarınızı istediğiniz gibi yaptılarsa..
Eğer begenmezseniz bu işlemin sildirmesi var resmen paranızla rezil oluyorsunuz
Üstelik kaşlarınız çok yıpranıyor. Hemen silinmiyor aylarca lösemi hastası gibi gezdim ben
Keşke onun yerine bitkisel kaliteli bi kaş boyasıyla boyasaydım diye çok pişman oldum
Güvenilir ve harika yapan yerde yaptır kaşımı bk etti
yaptırdığın yere ve tekniğe göre değişir bence o gittiğin yeri iyi seçmen lazım:(
Hiç güzel olmamış güzellik uğruna çirkin oluyorsunuz
Yaptrmadim daha?
Bence yaptırma bu halinle daha güzelsin
Araplar kası komple ağda ile alıyor Kalem çekiyorlar boyuyolar Siz de yapın 😂😂😂👍
6 aydan sonra azalıp geçmeye başlıyor ama çok ağrılı yaptırırken
Makyajla da yapabilirsiniz ama insan sıkılıyor. Annem yaptırdı arada tazelettiriyor 2 senede 1 falan memnunuz sonuçtan sadece boyada kopma dökülme oluyor onun da cildi yağlı size de yakışır yapan kaliteliyse çok iyi durur
Valla sevgilim yaptırdı ben dahi memnun kaldım :D
burayı tercih etti, siz nereyi edersiniz bilmem ama ben işlem olarak çok beğendim, tabii ki araştırma yaparak denemek lazım.
Konu güncelliğini kaybetmeyeceğinden, ben de kişisel fikrimi söylemek istedim. Acı ağrı sızı kişiye göre değişmekle birlikte %90 oranında acısız bir işlem. Bu tamamen yapılan yer ile ilgili.
Hala memnun musun kaşlarından me durumdalar ne kadar oldu yaptıralı
Ben yaptim pismanim. Hic güzel yapamadi, 1-2 sene kalir gider dedi 5 sene olcak hala duruyor. Kaskarimi kisalmak istiyorum ama yapamiyorum boya göründügü icin
Kimseye aldırış etmemelisin bende dudak dolgusu yaptırdım insanlara kalsa yaptırmayacaktım boş ver kimseyi dinleme bu işte profesyonel olan birine yaptır :)
Ay yaptırdım 4sbtta yeni baktım buraya
şu an memnunum bi rotus işlemi kaldı:))
Hiç güzel durmuyor bence
Peki kalici yapmak istiyorum bir tavsiyen var mi
Peki kalici yapmak istiyorum bir tavsiyen var mi
neden pişman olasın, dediklerini uygula yeter düzgün bir yer olsun
Bence gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin ben yaptırdım ve gayet memnunum
Çoğu kişi memnun kalıyo ben açıkçası memnun kalmayan görmedim
Ben yaptırdım kesinlikle pişman değilim
Bir iki sene arası kalıcıligi genelde
Gözleri ne kadar güzel
Bilmem kalıcı mıymış?
Iki yil kadar filan kaliyor
Doğal kaşlarım böylle ihih
Kalıcı değil diyorlar
Fıstık gibi tipin var sakın yaptırma
Hıc bısı kalıcı degıl
Doğal olamak iyidir özgüven verir kasma
Hiçte pişmanlık değil
travestiler yaptiriyo onu
kıza yakışmış
Evet kalıcıdır.
Yaptırma bence
itici olur
kalıcı değil 1sene
Yaptırdın mı sn?
Evet
oda ne öyle :D
Yaptım memnunum
Merhaba demek ki Mesajlarımı görüp cevap vermemiş. Artık kendisiyle konuşmak istemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar