Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır? Yaprağını soymak mı gerekiyor? Cildime aloe vera jel uygulamak istiyorum fakat nasıl kullanılacağını bilemedim. Aloe vera bitkisi kullananlar deneyimlerinden bahsedebilir mi? Cildime nasıl uygulamam gerekiyor?Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır
Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır, cilde nasıl uygulanıyor?
Aloe vera jelinin cilde birçok faydaları var ve kullanım alanı oldukça geniş. Antibakteriyel özelliği sayesinde sağlık alanında da kullanılabiliyor.
Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır?
Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır?
Aloe vera bitkisi şifalı bitkiler arasında yer alıyor. Yaprakları dikenlidir ve fazla çiçek açmıyor. Zaten bizim işimize yarayacak kısmı yaprakları. Öncelikle aloe vera bitkisinin yaprağını almalı ve dikenlerini yok etmeliyiz. Sonrasında kabuğunu soyarak içerisindeki jel kısmı dışarı çıkaracağız.
Aloe vera jeli cilde nasıl uygulanır?
Aloe vera jeli cilde nasıl uygulanır?
Aloe vera bitkisinin yaprağından elde ettiğimiz aloe vera jelini sade şekilde ya da balla karıştırarak uygulayabiliriz. Sade şekilde uyguluyorsak ince tabaka halinde sürmeye özen göstermeliyiz. Benim önerim 1 kaşık bal ile karıştırılarak maske şeklinde uygulanmasıdır.
Aloe vera jelinin faydaları nelerdir?
Aloe vera jelinin faydaları nelerdir?
1- Zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla karıştırıldığında saçların daha canlı görünmesini sağlar. 2- Yanıkların iyileşme sürecini hızlandırarak, cildin yaşlanma etkilerini azaltır. 3- Cilt hastalıklarında çok etkili bir tedavi şeklidir, mantar, cilt yaraları gibi durumlarda tedavi edici etkiye sahiptir. 4- Cildin ph oranını dengeler ve akne oluşumunu önler. 5- Yüzde derinlemesine temizlik sağlayarak gözeneklerin açılmasına, cildin rahat rahat nefes almasına yardımcı olur. 6- Aloe vera soğuk algınlığı tedavisinde de sıklıkla kullanılıyor.
Bizim bahçe de var üstünde ki zarı alıyorum jelini sürüyorum yüzüme bekletiyorum öylece 20 dk felan ✂️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aloe Vera bitkisini evinde yetiştirebilir ya da çiçekçiden alabilirsin. Bitkinin yaprakları oldukça etli oluyor, çünkü içerisinde jel olarak kullanılan kısmı var. Bitkinin yaprağını soymalısın, ama soyarken sadece parmaklarını kullan ya da naylon bıçak. Çünkü metal ürün değerse Aloe Vera'nın içindeki faydalı maddeler ölüyor ve hiçbir faydası da olmuyor. O yüzden bu çok önemli bir detay. Aloe Vera jelini tek olarak ya da balla karıştırarak cildine uygulayabilirsin. İncecik bir maske halinde sürmeye özen göster.
Aloe Vera jelinin faydaları nelerdir?
▪️Cildine uygulayacağın aloe vera maskesi sayesinde gözeneklerin açılır, cildin ferahlar. ▪️Ciltteki kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. ▪️Cildin pH dengesini korur. ▪️Akne oluşumunu engeller. ▪️Güneş yanıklarını, cilt yaralarını ve cilt hastalıklarını iyileştirmeye yardımcı olma özelliği vardır. ▪️Saç bakımında kullanılırsa saça parlaklık ve canlılık verir.
Fazla allerjik yan etkisi olan bir bitki. Ama eğer problem yoksa kullanabilirsin. 2 arkadasım kullanıyor. Evlerinde bakıyorlar felan ben de bir deneyeyim dedim kızardı hemen 🙈😂 şöyle yaprağı kesince içinden çıkıyor jel gibi sürüp bekletiyorsun. Sonra yıkıyorsun o kadar 🥳 başka sorun olursa bana sorabilrisn ben buralardayım 🙃
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle kocaman yaprakları olduysa ikiye ayır kaşıkla jeli soyacak şekilde bir kaba boşalt. Krem gibi sürebilirsin. Kremine karıştırabilirsin maske yapabilirsin
Yapragindan bir miktar kopar ikiye böl onu yüzüne direkte sürebilirsin ya da bir kaba kaşıkla alıp onu yüzüne sürebilirsin ama bana iyi gelmedi ne zaman sürsem yüzüm kıpkırmızı oldu iyi gelmeyebilir bilgin olsun
Önce cildini hüzelce temizle kurula sonra aloeverayı ortadan ikiye ayır ve o jeli direkt olarak yüzüne sür hepsini ardından masaj yaparak yedir. bir taprak çok gelir yalnız bir miktar kesip artanı dolapta saklayabilirsin
Yapragi ortadan uzunlamasina ikiye kes ve icindeki jeli cikar bir cay kaşigi yardimiyla sonra cikarfigin jeli ez yuzune sur sivilceleri kurutuyor izlerini yok ediyor ayrica cok iyi bir makyaj temizleyicidir
Zehirli olan aloe veralar var ona dikkat et ilk seferde cildinin küçük bir yerinde dene kaşıntı kızarıklık olmuyorsa öyle yapDışını soyuyorsnz sonra içinde ki jeli sürüyorsunuz yüzünüze
En İyi Cevaplar