Merhaba, ipek kirpik yaptırdım bu 2. ayım ama gözüme aşırı kötü batıyor, şu anda acilen çıkartmalıyım. İpek kirpik neyle çıkartılır? Ne sürsem çıkar? Kirpiklerimi yolacağım sanırım... Şimdiden teşekkürler. Vazelin ile kirpik çıkarılır mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba, ipek kirpik yaptırdım bu 2. ayım ama gözüme aşırı kötü batıyor, şu anda acilen çıkartmalıyım. İpek kirpik neyle çıkartılır? Ne sürsem çıkar? Kirpiklerimi yolacağım sanırım... Şimdiden teşekkürler. Vazelin ile kirpik çıkarılır mı?

Selam aşklar. :) Birçok cevap gelmiş ama ben de sizlere ipek kirpiklerin nasıl çıkarılacağından biraz bahsedebilirim. İpek kirpikler gözlerinize doğal ve dolgun bir görünüm kazandırır. Tabii bazen bu süreci geri almak ve ipek kirpikleri çıkarmak da gerekebilir. 😊
İpek kirpiklerinizi çıkarmak için sabırlı olmanız ve doğru ilerlemeniz lazım.
Öncelikle kirpiklerinizi çıkarırken acele etmeyin çünkü doğal kirpiklerinize zarar verebilir. İpek kirpiklerini çıkarmak için temizleyici veya yağ bazlı ürünler kullanabilirsiniz. Yağ bazlı makyaj temizleyiciler bu konuda oldukça etkili.
Eğer ilk denemede sonuç alamazsanız işlemi birkaç kez tekrarlayın.

Evet, vazelin ile ipek kirpiklerinizi çıkarmak mümkün ve bu yöntem oldukça popüler. Vazelin yapışkanın yumuşamasına ve ipek kirpiklerin kolayca çıkmasına yardımcı olur.
Bu yöntem hassas göz çevresi için de nispeten daha güvenlidir.

Evde ipek kirpiklerinizi çeşitli yöntemlerle çıkarabilirsiniz ve bunu güvenli şekilde yapmak için sabırlı olmalısınız. Yaygın yöntemlerden biri buharlama yöntemidir.
Bir diğer yöntem ise ılık zeytinyağı kullanarak ipek kirpik çıkarmaktır.
Her iki yöntemde de kirpiklerinizi çekerken nazik hareketlerle ve fazla baskı uygulamadan çalışmanız önemlidir.
Sevgilerimle! 🌸💖
Son dönemin popüler bir uygulaması olan ipek kirpik, ipek malzemeden yapılan ve gerçek gibi görünen bir takma kirpik türüdür. İpek kirpikler, ilk günkü görünümlerini uzun süre korumalarına rağmen zaman içinde dökülmeye başlayabilirler. İpek kirpik dökülmesi, bazen kirpiklerin ortasından bazen de uçlarından gerçekleştiği için eşit olmayan bir görünüm oluşturabilir. Bu nedenle, ipek kirpik uygulaması yaptırdıktan sonra düzenli bakım yaptırmak ve ipek kirpikleri yenilemek gereklidir.
İpek kirpik uygulamasından sonra, doğru bir şekilde çıkarmak oldukça önemlidir. Doğru yöntemle ipek kirpikleri çıkarmak, doğal kirpiklerinizin sağlıklı kalmasına da yardımcı olacaktır. Evde ipek kirpik çıkarmak için kullanabileceğiniz yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz.
İpek kirpiklerini zararsız bir şekilde çıkarmak için yağ bazlı bir makyaj çıkarıcısı kullanılabilir. Bunun için makyaj çıkarıcı suyu iyice çalkalamalı ve ardından pamuğa yoğun bir şekilde dökmelisiniz. Pamuğu gözünüzün üzerinde yaklaşık 30 saniye boyunca tutmalı ve daha sonra hafifçe elinizi yana kaydırarak pamuğu gözünüzden çıkarmalısınız. Eğer ipek kirpikleriniz tek seferde çıkmazsa, bu işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Yağ bazlı makyaj temizleyici yardımıyla ipek kirpiklerinizi çıkarırken ipek kirpikleri çekmemelisiniz. Yağ bazlı makyaj çıkarma suları, ipek kirpikler yumuşatır ve bu sayede kolayca çıkmasını sağlar. Bu nedenle de sert hareketlerinizden kaçınmalısınız.

Buhar yardımıyla ipekleri çıkarmak, oldukça pratik bir yöntemlerden biridir. Bunun için öncelikle sıcak suyla duş almanız önerilir. Sonrasında kirpiklerinizi su buharına ile yumuşatarak ipek kirpiklerinizi pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde doğal kirpiklerinizin zarar görme riski de azalmaktadır.

Hint yağı, ipek kirpikleri çıkarmak için kullanılabilecek bir diğer yöntemdir. İpek kirpikleri çıkarmak için ilk olarak kirpiklerinizde bulunan yapıştırıcı kalıntılardan kurtulmak gerekir. Bunun için hint yağını kullanmak, pratik bir şekilde ipek kirpiklerinizi çıkarmanızı mümkün hale getirir. Hint yağını bir pamuklu çubuk yardımıyla kirpiklerinize sürmelisiniz. Bu yöntem ipek kirpiklerinizdeki yapıştırıcıların yumuşamasını sağlar. Bu sayede ipek kirpiklerinizi pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz.

İpek kirpiklerinizi çıkarırken cımbız gibi yöntemlerle kirpiklerinizi koparmamalı ve çekmemelisiniz. İpek kirpiklerinizi sürekli çekip koparmak, kirpiklerinizde seyrelmeye yol açabilir ve ayrıca kıl köklerinde geri dönüşü olmayan ciddi hasara neden olabilir.

İpek kirpikleri evde çıkarmanın en pratik çözümlerinden biri de pamuklu çubuk kullanmaktır. Pamuklu çubuk kullanırken göz makyajı temizleyici ve bebek yağı da kullanmalısınız. Pamuklu çubuğa bir miktar bebek yağı aldıktan sonra ipek kirpikleri çıkarabilirsiniz. Hem göz makyajı temizleyici hem de bebek yağı, ipek kirpikleri yumuşatmaya yardımcı olur ve bu sayede hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Zeytinyağı, doğal güzellik bakımı için sıkça tercih edilen ürünlerden biridir. Zeytinyağı, özellikle ipek kirpik yapıştırıcısını çıkarmak konusunda oldukça etkilidir. Zeytinyağını bir pamuklu çubuk yardımıyla kirpiklerinize uygulayarak, ipek kirpik yapıştırıcısının yumuşamasını ve gevşemesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede ipek kirpiklerinizi pratik bir şekilde çıkacaktır.

Sıcak su, ipek kirpikleri çıkarmak için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Gözlerinizdeki lens veya maskarayı çıkardıktan sonra gözlerinizi yaklaşık 5 dakika boyunca ılık suda bekletmelisiniz. Ardından, kirpiklerinize biraz bebek yağı veya bebek şampuanı sürebilirsiniz. İpek kirpiğinizi tamamen temizlenene kadar hafif bir şekilde ılık suyla yıkabilirsiniz. İpek kirpik yapıştırıcı kalıntılarını çıkardığınızda, göz kapaklarınıza bir miktar göz kremi uygulayarak nemlendirebilirsiniz.

Evde ipek kirpik çıkarmak için uygulanabilecek diğer bir pratik bir yöntem ise ince bir tabaka halinde vazelin kullanmaktır. Kirpik kıvırıcının üzerine ince bir tabaka halinde vazelin sürerek ipek kirpikleri kolayca çıkarabilirsiniz. Bu yöntem, doğal kirpiklerinize zarar vermeden uygulabilediği için oldukça avantajlıdır. Ancak, ipek kirpiklerinizi vazelinle çıkarırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta vazelinin ince bir tabaka halinde sürülmesidir. Bu sayede, ipek kirpikleri sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz.

İpek kirpiklerinizi evde çıkarmak için bebek yağı kullanabilirsiniz. Bunun için makyaj pedi veya pamuklu çubuğa bir miktar bebek yağı damlatmalı ve ipek kirpiklerinize uygulamalısınız. Bebek yağı, ipek kirpiklerdeki yapıştırıcıların yumuşamasını sağlar. Bu sayede doğal kirpiklerinize zarar vermeden ipek kirpiklerinizi pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Evde ipek kirpikleri çıkarmak için kullanılabilecek yöntemlerden biri de kabartma tozu kullanmaktır. Kabartma tozu, fazla yapıştırıcı ve ölü deri hücrelerini temizleme özelliği bilinmektedir. Ayrıca kabartma tozunun beyazlatıcı özelliği de, kirpiklerin daha temiz görünmesini sağlar. Bu pratik yöntem için kabartma tozunu suyla karıştırarak, pamuklu bir ped yardımıyla ipek kirpiklerinizi nazikçe temizleyebilirsiniz.

İpek kirpiği çıkarmak için en güvenli yöntem ipek kirpiklerinin yapıldığı yere giderek çıkarmaktır. İpek kirpiği evde de çıkarabilirsiniz, ancak bunu yaparken kirpiklerinize zarar vermemelisiniz. Örneğin, ipek kirpiklerinizi kesinlikle elleriniz ile çekerek çıkartmamalısınız. Bu nedenle de ipek kirpiklerinizi ipek kirpik uzmanı tarafından profesyonel şekilde çıkarılmasını öneririz. Eğer evde çıkartmak istiyorsanız, yukarıda sıraladığımız evde ipek kirpik çıkarma yöntemlerini kullanabilirsiniz.
Ben artık su ile çıkarıyorum. Kendi kirpiklerim de hiç zarar görmüyor, dökülmüyor. Parmaklarımı ıslatıp ipek kirpiklerin diplerine sürüyorum, biraz ovalıyorum ve ıslak bırakıyorum. 1-2 dakika sonra tekrar aynısını yapıyorum ve geliyor kirpikler zorlanmadan.
Ben anlamadim bu işten 1 haftada gozumde kirpik kalmiyor döküldü hep... bide bakiyorum diplerde hep kendi kirpik köklerim var kalkmis boyle kirpikler simdi ben o kadina bide para mi vercem ya
2. ayım demişsin ama anlamadım, 2 ay boyunca kullanmadın mı yani?
Öyle olmaması lazım. İyi bir yere yaptır.
Batma kendi kirpiklerinden kaynaklı olabilir. İpek kirpik kadınların dolgun ve uzun kirpiklere sahip olmak için başvurduğu yöntem. Bakışları ön plana çıkarıp çekicilik verdiği gibi, zararları da yok değil. İpek kirpik dayanma süresi 1-1,5 ay arası. Yaptırdığın yerde sana söylemiş olmalılar. 2. aya girdiysen mutlaka çıkartılması gerekli.
İpek kirpik nasıl çıkarılır?
Videoda da görebileceğin gibi ipek kirpik yapılan uzman tarafından çıkarılmalı. Kendin uğraşırsan kirpiklerine zarar verme ihtimalin çok yüksek. Kirpiklerimiz o kadar da dayanıklı değil aslına bakarsan, bu tür işlemleri zamanında sonlandırmak gerekli. İpek kirpik yapıştırıcısı çok kuvvetli olduğu için, kirpiklerinin dökülmesine sebebiyet verebilirsin.
Eğer tekrar ipek kirpik uygulaması yaptırmak istiyorsan, bir süre kirpiklerini dinlendirmeli ve bakım yapmalısın. Badem yağı kullanmak faydalı olabilir.
Cevap
3Cevap
Ben genelde makyaj suyu ile çıkarıyorum. Makyaj suyunu al güzel bir şekilde çalkala. Ardından ya pamuğa dök ya da peçeteye dök makyaj temizleme suyunu gözünün üzerinde tut zaten hemen yumuşayınca çıkacaktır.
Ellerini ıslat gadası diplerine biraz ıslak elini sür kolaylıkla çıkacaktır.
Git yaptirdigin yerde cikartsinlar. Benim de bazen kirpiklerim batiyor ama dogal oldugu icin kimyasal olmadigi icin sorun olmuyor..
Nereye yaptırdiysaniz uzman kişilerin çıkarması daha doğrudur bence. Aksi taktirde kirpiklerinize zarar verebilirsiniz
Yalana gel iki ay hangi kirpik kalıyor ilk haftadan itibaren dökülüyor
Cikmaz kirpigin dokulur yaptirdigin yere git 75-100 tl arasinda bi fiyata cikariyolar
Biraz vazelin sur pamuga gozunu yavas yavas ovustura ovustura cikart
Sen cikaramazsinki yaptirdigin yere git
yaptirdigin yere cikar yoksa zarar gorebilir
Vazelin sur
Elleri ıslat çıkar
yağlı makyaj temizleme suyuyla çıkıyo
Hımmm
Sökerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?