Evet arkadaşlar göz altı morluklarım ile savaşmaya çalışıyorum. Hangi avokado yağı ve nemlendiricisi çok iyi kullanan var mı? Ayrıca yüzüme güzel bir avokado yağı bakıyorum. Avokado yağı kullananlar öneriniz var mı acaba?Avokado yağı faydaları nelerdir?
Avokado yağı vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. A, B1, B2, B5, D ve E gibi vitaminleri içerir. Birbirinden önemli vitaminlerin yanı sıra potasyum, protein ve doymamış yağ gibi mineralleri içeriyor.
Cilde canlılık kazandırır ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Yüksek oranda E vitamini içeren avokado yağı, yaşlanma karşıtıdır, kırışık oluşumunu engeller. Antibakteriyel ve iltihap önleyici özelliğe sahip olan avokado yağı, cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde akne ve iltihap oluşumunu önler. Göz altındaki ince çizgiler, kırışıklık lekeleri ve kırışıkların en aza inmesine fayda sağlar.
Avokado yağı nemlendirici özelliğine sahip olduğu için birçok nemlendiricinin içeriğinde de bulunur. Cildi nemlendirir, besler ve cildin kolejen üretimini destekler. Ayrıca avokado yağını nemlendirici olarak da her gün kullanabilirsin.
Avokado yağı önerisine gelicek olursam kendi kullandığım Avofarm Avokado yağını tavsiye ederim. Hem cilt hem saç bakım rutinimde uzun süredir kullanıyorum, oldukça memnunum. :)
Avokado yağı faydaları saymakla bitmez bence :) Yüksek miktarda E vitamini içerdiği için cildimize ve saçlarımıza olumlu etkiler veriyor. Bunlardan birkaçını şöyle özetleyebiliriz;
Avokado yağının faydaları 1- Avokado yağı içeriğinde A, B2, D gibi birçok vitamin bulunuyor. Ciltte akne oluşumunu engelliyor.
2- Fareler üzerinde test edilip, yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı görülmüş. Böylelikle aknelerden oluşan yara görünümünü de iyileştiriyor diyebiliriz
3- Cildin nem ihtiyacını karşılıyor ve derinlemesine temizliyor.
En İyi Cevaplar