Makyaj yapan youtuberları izlemeyi seviyorum hatta hiç makyaj yapmayı bilmezken onlar sayesinde bir şeyler öğrendim diyebilirim ama bir sıkıntım var ki o da fondöten kullanmak, onlar sürdükten sonra çok normal görünüyorlar ama ben aynada kendime baktığımda yüzümü çok kötü görüyorum ve hemen fondöteni yüzümden çıkarıyorum asla fondöten kullanamıyorum. Yüzümü makyaja hazırlamak adına birçok şey denedim ama sonuç yine aynı oldu yokmuş gibi bir fondöten sürmek imkansız gibi geliyor bana. Özellikle burun kenarlarım ve üstü fondöteni olduğu gibi geri kusuyor Pütür pütür oluyor derim soyulmuş gibi duruyor Tam olarak görseldeki kadının çenesi gibi oluyor burun çevrem ve üstü Ben de diyorum ki acaba herkeste mi böyle duruyor da ben mi çok takıntılı olduğum için kötü görüyorum
Ben nemlendirici krem kullandığım için benim yüzümden böyle durmuyor. Kuru cilde sahip olduğun için yüzünde böyle durmadı gayet normal. Cilt tipine uygun bir nemlendirici krem kullan ardından fondöten uygula bu şekilde durmayacak.
Makyaj öncesi cildi temizleyip cilt tipine uygun nemlendirici kullanman lazim fondöteni sürmeden. Primer da öneriliyor makyaj bazı olarak ama günlük hayatta hiç kullanmam. Bunlari denedin mi?
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Denedim ama olmadı şu burun çevresinde ne varsa kabullenemiyor fondöteni zaten tek sıkıntım burun kısmı yoksa diğer yerlerle çokta alıp veremediğim yok
Peeling ve farklı bir marka kuru ciltler icin biraz yagli fondöten veya bb-creme deneyebilirsin. Sephora gibi büyük mağzalarda cilt tipine göre birşeyler önerebilirler ama biraz tuzlu olabilir
Benim babam boyacı ben önce alçıyı sonra boyayı vururum, kapatıcı alçı gibi parlak, fondoten boya gibi pürüzlü, kadın suratına duvar muamelesi yapıyorum affedin 🌺
Yüzünde ölü deriler var peeling yapmalısın Hergüm temizlemelisin Her gün nemlendirmelisin 3 günde bir peeling uygun olabilir.
Bunları yaparsan asla böyle bir görüntü oluşmaz
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim canım düzenli cilt bakımı yapan birisi değilim yoğun bir tempoda çalışıyorum ayrıca yüzüm her şeye maruz kalıyor doğrudur yani. Peeling yap falan diye çok öneri aldım ama hiç düzenli yapmadım tabii
Hangi fondeteni kullanıyor sun Kuru cilt fondetenleri kullan affinote brow to glow maç bunlar Kuru cilt fontenleri cildini baya nemlendir benimde böyleydi nemlendire nemlendire düzeldi
Fotoğraf bana ait değil temsili olarak koydum ama ben sürdüğümde de sadece burun çevresi ve üstü böyle oluyor nasıl sürersem süreyim hep böyle bir sonuç alıyorum
Ya o zaman da makyaj eksik gibi oluyor arada yüzümde sivilce çıkıyor sonra sivilce geçiyor ama lekesi kalmış oluyor o da kötü görünüyor işte o günlerde insan şöyle bir fondöten kapatıcı süreyim de yok olsun diyor ama sonuç tabi hüsran hele ki sivilce izleri felaket oluyor ama youtube da kim makyaj yaparsa yapsın mükemmel oluyor anlamış değilim bu işi