Selam bebişim,
Malum kadınların arasında asla bitmeyen bir dert sütyen. Kimisi diyor takılmalı kimisi diyor takılmamalı. Seninde sorunda verdiğin detayda kafanın karışması çok normal, okurken benim bile karıştı desem yeridir. Bende sana aylardır elde ettiğim bilgilerle fikirlerinde ışık olayım istedim. 💖
Sütyen Takmak mı İyidir, Takmamak mı? 🤔
Sütyen takmanın mı sağlıklı olduğu yoksa takmamamın mı tamamıyla bir çelişki söz konusu. İkisininde vücut şekli ve kişisel rahatlığa göre değişen avantajları var. Özellikle büyük göğüse sahip kadınlarımız için sütyen, sırt ve boyun ağrılarını azaltmada faydalı olabiliyor. Sütyen göğüsleri desteklediği bir gerçek ama ben özellikle dışarıda bana daha rahat hareket etmeyi sağladığı için takmayı tercih ediyorum. Ama spor yaparken ya da uzun süre ayakta kalacağım zamanlarda daha balensiz, kancası olmayan sütyenleri tercih ediyorum. Evdeysem de genelde takmamayı tercih ediyorum. Yani aslında tamamen senin rahatlığına bağlı. 💆♀️

Sütyen Takmak Mı İyi Takmamak Mı? Diğer yandan, sürekli sütyen giymek cildin hava almasını engelleyebilir ve ciltte tahrişe, sivilceye sebep olabilir. Memede kas kaybına neden olduğuna dair de çoğu açıklama mevcut ama bu da bence sürekli kullanımdan kaynaklı olabilir. Bu yüzden ara sıra sütyensiz kalmak da sağlıklı olabilir. Tabi ben hiç takmayarak da mutluyum rahatım diyorsan da bence hiçbir problem yok.😊
Sütyen Takmazsam Ne Olur? 🤷♀️
Sütyen takmazsam kesinlikle göğüslerin zamanla sarkar diye düşünebilirsin, ancak bu tabi ki de tamamıyla doğru değil. Sarkma konusu genelde göğüs dokusundan ve genetik faktörlerden geçiyor. Yani bu iki faktör sütyene nazaran göğsünün sarkıp sarkmamasında daha belirleyici. 👙

Sütyen Takmazsam Ne Olur? Eğer sütyen takmazsan göğüslerin doğal bir şekilde hareket edecek bu da bazı kadınlarda olduğu gibi seni de daha rahat hissettirecektir. Aslında önemli olan, nerede ve ne zaman rahat hissedeceğini bilmek.🌿
Evdeyken Sütyen Takmak Zararlı Mı? 🏡
Evdeyken sütyen takmak aslında tamamen kişisel bir tercih meselesi. Evde rahat etmek istiyorsan, sütyen takmamak sana daha konforlu gelebilir. Hem rahat hareket edeceğin gibi de sütyensiz olmak cildinin nefes almasına da olanak sağlar. 🛋️

Evdeyken Sütyen Takmak Zararlı Mı? Ancak bazı kadınlar evde bile destekleyici sütyenler giymeyi tercih ediyor ama bence hafif ve yumuşak sütyenleri tercih edilmesini doğru buluyorum. Ama tabi ki karar bizlerin.🌸
Sütyen Takmak Sarkmayı Önler Mi? 🎀
Geldik o malum soruya. Sütyen öncelikle göğüsleri yukarıda tuttuğundan sarkmayı geciktirebilir fakat tamamen önlemesinin mümkünatı yok. Zamanla yaşla birlikte göğüslerde doğal bir sarkma maalesef ki olabiliyor. Sütyense göğüslerin sürekli destekli kalmasını sağladığından bu süreci yavaşlatabiliyor. 💪

Sütyen Takmak Sarkmayı Önler Mi? Ancak sadece sütyen takmakta zorunlu bir çözüm değil; genetik yapı, kilo değişiklikleri ve yaşam tarzı da göğüslerin şekil almasını en başta etkileyen faktörler çünkü. Sütyen sadece bir destekleyici yani mucize değil. 😉
Sütyen Ne Zaman Kullanılmalı? ⏰
Eee peki ne zaman sütyen kullanacağız dersende; yine tamamen senin konforunla alakalı, diyeceğim. Dışarı çıkarken, spor yaparken ya da uzun süre ayakta kaldığında daha konforlu sütyenleri tercih ederek kullanmak rahatlık sağlayacaktır. Ancak, gece yatarken ya da evdeyken sütyen takmanını daha çok öneririm.💕 Sabah-akşam fark etmez aslında sütyen takma konusunda zorunlu değilsin. Gün boyu sürekli takan biriysen ancak gece için en azından göğüslerin gece boyunca dinlenmeli ve serbest kalmalı. 🌙
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu sıcakta evde sutyen falan takamam hele uyurken hiç takamam 😃
14 15 yaşındayken de takmaaağğ büyümüzler deyip dururdu koca koca karılar. Taktık, büyüdü.
Takma sarkar diyorlar, onların dediğinin tersi çıkıyor hep, demek ki sarkmaz.
Onların hep sarkmış 😂😂46 Yorumla- +1 yıl
Şaka bş yans ama bide çıplak hissetme hissi yokm u ya :D
- +1 yıl
Ben mi fake yim 😳😳
- +1 yıl
Evet fake ben gördüm. Resimlerde çirkin çıkıyor 🤪
- +1 yıl
Ulan resimlerde güzel çıkana fake denir 😂😂
- +1 yıl
Ben ne dersem o 🤨
+1 yılBu sıcaklarda gerek yok
Uzun süre kullanilmazsa sarkma sorunu yaratir
Her an takmakta iyi degil hele sicaklarda cilt sorunlari olur20 Yorumla
evlendikten sonra evde takma göçük olabilir dedikleri gibi çocuk sıkıntı yaşar sarkmasından bu kadar korkma sonuçta eşin seni öyle sevdiyse sorun olacağını sanmam kim eskimiyor ki
10 Yorumla
Moda & Stil konusunda 5,6b cevap paylaştı. Nasıl rahat ediyorsun öyle yap bence.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
Moda & Stil konusunda 460 cevap paylaştı. dünyadaki en güzel şey diye tanımlar çoğu erkek memeler için. sarkma konusunda bilgim var biraz. özet çekecek olursam. akacak kan damarda durmuyor sarkıyor. yani o genetik. 2 tane bezle alttan destek attın basket oynadın diye sarkmaz. vucut o kadar abzorve eder. neticede et yani. sadece süreklilik arz edecek hallerde kaslar zayıflayabilir. gögüslerine bişey baglayıp agırlık antenmanı yapmıyorsan sorun yok. evde takmayabilirsin bence. sarkarsada ihtiyarlıkta sarkıcak ondan kacamazsın. o zamanda zaten diri sert meme olsun modunda olmazsın.
soyle yapsana bi süre misal 3 ay tak 3 ay takma ve yasadıklarını not et. sarkma kısmını da olcebilirsin. bi kalemle.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu konuda bilimsel bir çalışma varsa onu bulmaya çalışın derim.
Ama ben kadın olsaydım takmamayi uygun bulabilirdim. Mantıken şöyle düşünüyorum ; Destek alan kas gurupları zayıflar ve göğüs dokusuna daha az destek verir. Desteksiz halde o bölgedeki kaslar daha hareketli olur ve sarkma süreci uzar. Bir de dekolte bölgesi masajı ile o bölgenin kas dokuları düzenli şekilde çalıştırıldığında extra bir fayda sağlayabilir.
Bir de tabi göğüs dokusunun sütyen olmadan hava alması fayda sağlar.
Sonuç olarak bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar bize daha net ışık tutacaktır.
00 YorumlaBence gündüz ev içinde takmalısın ya hem sarkmaz hem görseli iyi oluyor hem de misafir falan gelir hazır olmuş olursun ama yatarken neden takacaksın ki biraz hava alması gerek bide rahat yatamassın öyle bide zaten arada bı kocan eller o yüzden yatarken takamassın zaten
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. Selam. Ben evde sütyen kullanmıyorum doktorlar da bunu sağlıksız buluyorlar onun yerine sporcu atleri tercih edebilirsin hem daha rahat hemde dik tutuyorlar ama içinin petli olmasına dikkat et yoksa tek başına işe yaramaz.
00 YorumlaBen sevmiyorum yaa evde takılmamalı. Sokakta da desteksiz sütyen kullanılabilir yaa o ne öyle saçma sapan destekler süngerler falan çok itici ve bol gelen sütyenin hatları belli olunca da tüm çekicilik gidiyor.
20 Yorumla
+1 yılEvimiz rahat edelim diye var. Uyurken sütyen kullanmanın zararli oldugunu söyluyolar uzmanlar.
31 Yorumla- +1 yıl
Uzmanların...
eğer sağlığına uygun bir sütyen ise takılabilir ama sarkmasn diye dar alınan sütyen takılmasın bir zahmet :) ha tabi insan istemez takmaz o da onun özgürlüğü
20 Yorumla
+1 yılYorum yapamam malum kullandığım birşey değil fırlatan arkadaşlar varmış firlatsinlar tabiki 😀
12 Yorumla
Soran+1 yılDeme öyle ben takmıyorum genelde diyen erkekler oldu 😃
- +1 yıl
Baskalarindan sorumlu degilim 😀
+1 yılVallahi ben rahatıma bakarım arkadaşım, kendi evimde resmi bir şekilde gezemem
30 Yorumla
+1 yılÜfff hep koca kari lafları
Ben koca memeliyim sutyensiz duramam takmayan takmasın takanda taksın30 YorumlaSağlık açısından sorduysan takma ne kadar az takarsan okadar iyi bununla ilgili bilimsel açıklamalarda var..
20 Yorumla
+1 yıltakma olum boşver rahat rahat takıl. zaten en kral meme de olsa doğurduktan sonra sarkacak kaçarı yok
10 Yorumla
+1 yılBen onları takmıyorum rahat edip etmememe bağlı evdeyken takmamak en iyisi
40 Yorumla- Moda & Stil konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılcanım nasıl isterse öyle yapıyorum ama sütyen kullanıyorum çoğunlukla
20 Yorumla Ben takıyorum alışkanlık olmuş artık ama nasıl istiyorsan öyle yap takmayabilirsinde
30 Yorumlayani sadece mantık yürütüyorum en azından uyurken takılmamalı insan onla nasıl rahat uyur ki benim boxer ı bile çıkartıp atasım geliyor
10 Yorumla
+1 yılsürekli sütyen takıldığında göğüs kaslarının kendini salıp güçsüzleştiğini okumuştum ben evde sporcu sütyeni giyiyorum uyurken çıkaroypeum en rahatı tavsiye ederim
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçükse sarkmıyor. Dışarda bile takmiyom bazen. Yaş 25 sarkan bir şeyy yok
46 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Gecegünü 👍👍👍
- +1 yıl
Küçükten kastın kaç beden ve cup
Cevap sahibi+1 yıl@elitimsikezbanım 80 b cup
+1 yılTakmayın amaaan salın gitsin onların da özgür olmaya hakkı var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen uyurken çıplak yatarim ne sutyeni nede iç çamaşır giyerim ohh ne güzel serinliyor insan
45 Yorumla- +1 yıl
Peki odanda yalnız mı oluyorsun hani çıplak hissetmiyor musun
Cevap sahibi+1 yılKendi odamda yanlizim
- +1 yıl
Sadece odanda mı çıkarıyosun
Cevap sahibi+1 yılEvet
- +1 yıl
Kaç beden peki göğüslerin
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallahi ben yazın üzerime geçirmiyorum kışın üzerinden çıkarmıyorum o kadar
41 Yorumla
+1 yılbir insan niye sütyen takar ki sarkan her türlü sarkıyor o yüzden yaşasın özgürlük💃
20 Yorumla
1 yılBence takilmamali meme ucu içeri girer.. takılmayan sutyenler hep memesi hep daha dolgun olur hemde ucu süper olur
00 Yorumla
+1 yılnasıl istiyorsan öyle yap..
sarkacağı varsa sarkar..10 YorumlaTakma bence evinde bari huzur verin abi kendinize biz atletle duramıyoruz sizinkide can
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgögüsler çok büyük değilse evde nasıl rahat ediyorsan öyle takıl
10 YorumlaTakma benim annemde takmıyo evde anenmin kız arkadaşıda
10 YorumlaModa & Stil konusunda 761 cevap paylaştı. Fransızların araştırmasına göre sütyen sarkıtıyor diye okumuştum ben evde takmıyorum şahsen..
00 YorumlaDantelli olanları evin içinde kullanıyorum hem hafif hem de rahatsız etmiyor 🙃 hiç yok gibi
00 YorumlaSarkıyor ama bazılarının da dik takmaya da gerek yok
00 YorumlaUyurken asla
Evde erkek yoksa takma sana kalmış bir şey
00 Yorumla
1 yılAsla takamam eve girer girmez ilk yaptığım şey sütyeni çıkarmak oluyor
00 Yorumla
1 yılBence takılmamalı onlarında özgürlüğe ihtiyacı var
00 YorumlaGerek yok bence. Zaten normalde de rahatsız etmiyor mu bi süre sonra merak ediyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende yakın zamanda en azından geceleri takmayıp hava almalarını sağlamak gerektiğini duydum sağlık için.
10 Yorumla
+1 yılBen takmıyorum genelde
12 Yorumla
Soran+1 yılSarkıyor mu bari : D
- +1 yıl
Bilmiyorum ki sksjz
Ben eve gelir gelmez fırlatıyorum bir köşeye 🤗
61 Yorumla- +1 yıl
Asadadsa
Yani saglik acisindan bir sorun yaratmicaksa.. Takilmasin.. Hem sana rahat hem kocana 🤭
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılben takmıyorum utanmasam dışarıda da takmam ama ucu belli oluyor. gerçi evde de belli oluyor ailemle yaşadığım için pek sorun olmuyor
00 Yorumla
+1 yılşahsen hiç yapmadığım şey
52 Yorumla- +1 yıl
hele yazın bırak evi dışarıda bile sütyensiz giyilecek elbiseler arıyorum hep :D
- +1 yıl
Ne yalan söyleyeyim ben de hiç takmıyorum :DD
+1 yıltakıyorum, rahatım :)
40 Yorumla
+1 yılBn takmam ama takan vardir
30 YorumlaBenimde aklıma takıldı sarkar mı cidden takmayınca
20 Yorumla
+1 yılsarkma olmaması için takmanızı öneririm.
20 Yorumlakendine bağlı bir şey nasıl rahatsan öyle yap ben tercih etmiyorum
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl rahatsan öyle..
10 Yorumla Takma ya. Vesile olur bazı fantazilere de...
10 YorumlaCanın nasıl isterse öyle yap
10 YorumlaSen nasıl rahat ediyorsan öyle davran
10 Yorumla
+1 yılKamuoyuna sunmana gerek ne istersen yap.
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSerbest bırak istedikleri gibi sallansinlar
10 Yorumla
+1 yılEvdeyken bilmem de uyurken takılmamalı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSarkma falan asparafas. Takmiyorum memnunum.
714 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNerde gordun amuğagoyam?
Cevap sahibi+1 yılUlan bk atma, omrunde meme ellememis gelmis bik bik ediyor.
- +1 yıl
haahahha bak Şu an haykırdım valla limon memelıye bak hasdha hfsd :) :) acıdım lan artık ne kadar kucukse o derece saldırıyor hıncından garıbım mesaj at kısa bısey dıeycegım sımdı onada mana bulur korkma profılden kım oldugumuz bellı degıl o soyleyecegım sey emın ol duzgun bırsey ve sevınecegın bırsey
Cevap sahibi+1 yılVay mk uctur bu abazanlar evvela tartisiyorlar sonra aklinca gaza getiriyorlar. Olm acikca desene ozele gel diye. Her turlu malsiniz ha.
Cevap sahibi+1 yılOff mk ciddi ciddi okuyacagimi mi sandin yani?
Cevap sahibi+1 yılKucuk meme onurdur.
Cevap sahibi+1 yılAvucunu yalarsin. Bk mesaj atarim sana. Hatta su andan sonra senin bildirimini kapatacagim.
Evi at sütyeni de at 🐴
30 YorumlaSerbest bırak eskizleri hep hapis olurmu
20 Yorumla
+1 yılBen sadece işteyken takıyorum
29 Yorumla
Soran+1 yılNe?:D
- +1 yıl
Kız olarak çalışıyorum da işte 😊
Soran+1 yılŞaka mı?
- +1 yıl
Hayır profilimdeki iş kıyafetim
Soran+1 yılKolay gelsin o zaman:D