Yaşım 20 sakallarım böyle çıkıyor. Artık jilet vura vura bir hal oldum. Yasitlarimi görüyorum hayvan gibi sakalları var. Nasıl gürleşir bunlar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaşım 20 sakallarım böyle çıkıyor. Artık jilet vura vura bir hal oldum. Yasitlarimi görüyorum hayvan gibi sakalları var. Nasıl gürleşir bunlar?

Sakallarınızı uzatırken seyrek olduğunu fark ettiniz ve bu durumdan memnun değilseniz seyrek sakal gürleştirmek istiyor olabilirsiniz. Seyrek bir sakalın nedeni genellikle genetik faktörler veya değişken hormon düzeyleri gibi kontrolümüz dışında olan sebeplerdir. Seyrek uzama sorunu, beslenmenizde belirli maddeler ve vitaminler eksik olduğunda da yaşanabilir. Seyrek sakallarını gürleştirmek istiyorsanız:

Sakal bırakmaya çalışırken başlangıçta yüzünüzde orantısız büyüdüğünü ve kontrolden çıktığını hissedeceksiniz. Bu zamanlarda sakalınızı temiz görünmesi için şekillendirmek ve kesmek isteyebilirsiniz. Ancak ilk haftalarda ne kadar zor olursa olsun, sakalınızı tıraş etmeye karşı direnmelisiniz. Sakaldaki kılları rahat bıraktığınızda daha hızlı uzayacağını söyleyebiliriz. Zaman olarak 4-6 haftaya ulaştığınızda istediğiniz bölgeyi, istediğiniz kadar şekillendirmeye ve temizlemeye başlayabilirsiniz. Sakalın ilk haftalarda sertleşecek sadece yumuşayana kadar beklemelisin, sonrasında istediğin gibi temizleyebilirsin.
Erkekler son dönemde sakallarına bakım yaparken sakal serumu kullanmaya özen gösteriyor. Sakal uzatmada etkili bir bakım ritüeli için sakal serumunun içeriğinde farklı yağlar, vitaminler ve mineraller bulundurması sürece destek oluyor. Ayrıca sakal serumlarını tercih ederken formülünde kıl köklerini güçlendiren keratin, biotin ve kafein gibi maddeler bulunmasına dikkat etmenizde önemlidir. Bu içeriklerle hazırlanan serumlar sakallardaki seyrek bölgelerin dolmasına ve daha hacimli bir görünüm yakalanmasına yardımcı olacaktır.
Besleyici maddeler açısından zengin, sağlıklı bir beslenme tarzı, seyrek sakalın dolgunlaşmasına destek olabilir. A vitaminini açısından zengin süt, yumurta, yoğurt ve balık yağı gibi çeşitli gıda ve ek besin maddelerini daha çok tüketebilirsiniz. Bunun yanında daha fazla karalahana, tatlı patates, havuç ve balkabağı tüketmenizin de sakallarınızın gürleşmesine büyük katkısı olacaktır.
Yüzdeki ölü hücreleri çıkarmak için haftada bir peeling veya ovalamayı deneyin. Bu, yeni sakal kıllarının büyümesini teşvik etmeye yardımcı olacaktır. Yüzünüzü temiz tutmaya çalışın, temiz bir y üz ciltte küçük kıl folikülünün büyümesini sağlar. Her sabah ve akşam uygulayacağınız cilt bakımı sakallarınızın gürleşmesine katkı sağlayacak.
Kıl büyümesi söz konusu olduğunda, stres bir katildir ve birçok erkekte saç dökülmesine yol açmaktadır. Seyrek saç ve sakaldan muzdaripseniz öncelikle stresten uzak durmanız gerekiyor.
Su tüketimi hücre yenilenmesinde etkin rol oynar. sakalınızın da daha hızlı ve daha dolgun uzaması için yeterli miktarda suya ihtiyacı vardır. Günde yaklaşık 2-2,5lt bol su tüketmeniz önerilmektedir.

Değerli ve şifalı bitkilerin yağları ile formüle edilen ürünler, kıl yapısını güçlendirerek sağlıklı sakallara kavuşmanıza katkı sağlar. Sakal bakımında kullanılan içerikler arasında jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, sarımsak yağı ve badem yağı gibi bitkiler öne çıkıyor. Söz konusu bitkilerden elde edilen yağlar sayesinde kıl kökleri güçlenerek dış etkilere karşı daha korunaklı hale geliyor.
Sakal serumu kullanırken en önemli detay her konuda olduğu gibi düzenli ve uzun süreli kullanımdır. Ürünlerin içerikleri değişse de ortalama kullanım tavsiyeleri 2-6 ay arasıdır. Her sakal uzatma serumunun her kişide etkili olacağının garantisi verilemez. Sorunların çoğu genetik ve diğer bireysel faktörlere bağlı olduğundan etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.
Sakal, erkeklerde yaşla beraber gürleşmektedir. Sağlıklı bir erkeğin, 16 ve 20 yaş arasında sakal çıkarması normaldir. Erkeklerde sakal gelişimi ortalama 21 yaşına kadar devam eder. Bazen bu süre daha da uzayabilmektedir.
sarımsak yağı, tatlı badem yağı ve ezilmiş sarımsağı karıştır sür çıkmayan yerlere masaj yaparak ama abartma fazla ve en fazla20 dk dursun. bunu mümkünse traştan 1 gün sonra yap ki tahriş olmasın ama traşlı olsun ki köklere gitsin. haftada 1 ya da 2 haftada 1 yapabilirsin. soyulma yapabilir, kızarabilir, bunlar normal
sarımsak yağı mecburi değil, ben + katkısı olur diye söyledim
Zaten sakalın var daha fazlasına gerek yok hem şükret
Sarimsagi havan da dov ve sonra pamuktan uretilmis bir bezin icine koy cikmayan yerlere taa ki o nokta kizarana kadar bastirarak sur.
Arkadasim da ayni senin gibiydi bunu yapti ve cikmayan yerlerde cikmaya basladi.
Bunu uygula zaten goreceksin kisa sure de faydasini emin ol.
Cevap
11Cevap
Bence bunu dert etmemelisin. Tarzına uygun bir saç kesimi bulmaya çalış. Beğendiğin bir sakal modeli varsa o sakalı bırakmayı dene. Eğer sakalın seyrekliğinden dolayı kötü duruyorsa traşlı olmak daha iyi olacaktır bence. Dış görünüş önemlidir ama her şey değildir. Kendine güvenli ol. Eğer özgüvenini zedeleyecek derecede dert ediyorsan sakal ektirebilirsin, her türlü bir çözümü var yani. Sakal seni olduğundan daha değerli yapmayacak. Önemli olman temiz/bakımlı olman ve vücut yapına yüz tipine göre traşını seçmen.
Güzel kardeşim.
Düşünsene köse'sin yani hiç yok ya da şuanda olandan daha daha az o zaman napcan bunada şükür de işine gücüne bak genetikte olabiliyor. Genetikte yoksa oylede kalır
Herkes tavsiye verir, onu bunu şunu sürersin cildine zarar verirsin tras oluyorsan ol gelirse zaten gelecek gelmezsede zorlan getirecek halin yok 😊
Benim tavsiyem önce kilo verin, kilo verince erkeklerde testesteron hormonu artar bu nedenle de sakallar daha gür çıkar. Ses tonunuz kalınlaşır.
Jilet vur dormovate kullan doktor bana onu sakalkiran için yazmıştı
Çıkmaz ters jilet falan bunlar boş işler ya ektir ya da bu şekilde devam et başka türlü gür vs olmaz
Ters tras yaparak yukardan alma asagidan yukarıya doğru tras bittikten sonra da vazalin sur iyice yesin
Kil tüy olayı biraz genetik.
O sakal değişmez daha. Tek çaresi sakal ektirmek
Ah ah ulan eski yılları özledim şimdi yok ozaman papaz gibiydim 😭😂
Yılan yağı iyi gelir diyorlar ama şahsen gördüm diyemem araştır bence
Bak şimdi aklıma geldi benim amcam her sabah ve her akşam saçına ve sakalına zeytin yağı sürerdi ve gerçekten çok gür bir sakalı vardı hala da öyle 3 çocuğu var genetik olmasına rağmen ne sac dökülmesi ne de sakalında Bi sıkıntı yok
Minoxil kullan kardes benm 20.5 yasnda cikti baya etkili
Bakım yağı serumkullanın
Badem yagi kullan
Gurlesemez
Jilet vur
sarımsak bire bir çözümdür.
Sakal rollerlari var işe yarayabilir
Zamanla
Gürleşmez.
Babyface daha iyi:d
Midem bulandı
Benimde senden midem bulandı pislik