Hassas ciltler çabuk kızarma, cilt yüzeyinde tahriş oluşumu, kolay yıpranma ve kırışıklık gibi sorunları en fazla yaşayan ciltler arasında yer alır. Cildinizin güzelleşmesini sağlamak ve bu sorunlar olmadan doğal pembeliğinde bir cilde kavuşabilmek için dikkat etmeniz gerekecektir Alkol içeren cilt bakımı ürünlerinden uzak durmak gereklidir #gadasi soruyor
Ya benim cildim cok hassas. Olabildigince gül suyu gibi katkisiz dogal seyler kullanmaya calisiyorum. Temizleyici olarak bebek ciltleri icin uretilmis " mustela" adinda lavanta kokulu bir jelle yüzümü temizliyorum. Eczanelerden temin edebilirsiniz bu ürünü.
Onlardan biride benim cok ince, hassas ve alerjik bir cildim var herseyi kullanamiyorum genelde dermotologumun onerdigi cilt bakım kremlerini kullanirim suanda yuzumu temizlerken sadece gul suyuyla temizliyorum.
Cildi temiz tutmak bol suyla saf9 suyla yıkamak doğal sabun kullanmak nemlendirmek arkoyla sivilce varsa sivilce kremi sürmek başka ayriyetten limon bal maskesi
benim cildim cok hassas kolay kolay hicbirsey suremem herseyin dogalini kullanirim yoksa yuzum kizariyor ve kasiniyor ve her makyaj yaptigimda ne olur ne olmaz die alerji hapi icerim 😣😣
Cildin mikrobiyotasına önem vermek gerekir. Ülkemizde bu konu daha yeni konuşuluyor. Yes Peel & Fill diye bir ürün var. Kore bu konuda da el atmış. Bence bir araştırıp detaylı olarak hassas cilde özel formüle edilmiş şeyler kullanmalısınız.