Benzamiycn clindoxyl verdi doktorum ama aksine cildim kızarıyor ve sivilcelerin yenileri bile çıkıyor cildim de sadece alnımda yaşıyorum bu sorunu alın daha dikkat çekici olduğundan geçmesini istiyorum. Sizinde başınıza geldiyse ve geçirebilmişseniz bana da tavsiye vermenizi isterim, hangi ilaçları , hangi maskeleri , hangi ürünleri kullandınız? Benim cildim yağlı ve sürekli temiz tutuyorum ama yine de çıkıyor?
Açılın ben yıllardır sivilce problemi yaşayan biriyim. Bak o dediğin ilaçların hepsini kullandım. Benim kullanmadığım piyasada sivilce kremi hap vs yok. Doğal tarifler vs her şeyi denedim. İnsanlar yüzüme bakamıyordu yolda yanımdan geçenler yanlarındakini dürtüp şu kızın yüzüne bak diyorlardı o derece yani. Çok şükür Allaha atlattım inşallah tekrar çıkmazsa benden mutlusu yok kendime güvenim geldi. Sivilcelerimden o bilindik hap olan
Roaccutane sayesinde kurtuldum tavsiye ederim ama sivilcelerşn her yerde yoksa o çıkan bölgelerden saçını uzak tut saçın yağlandıkça cildine nüfus ettikçe sivilce çıkıyor
Roaccutanedan bahsediyorsan çok ağır bir hap artık sivilcelerin son evresinde veriliyor yani hiç bir şey fayda etmezse son çare o. Kullanımı gerçekten zor 7ay civarı kullandım ben yan etkileri çok fazla dudaklarım kuruyup kanıyordu, gözlere zarar verebiliyor, karaciğere çok etki ediyor. Her ay kan vererek kullanılıyor eğer düşünürsen sana daha açık bahsedebilirim. Ama dediğim gibi ağır bir hap abartılacak kadar bir şey yoksa hiç girme o topa
Benim sivilcelerim bir dönem çıkıp bir dönem Yok oluyor bu dönem benim yurtdışına çıkmama denk geldi o yüzden bunları geçirmek istiyorum yoksa cildim pürüzsüz
O zaman kullanma bence çünkü zaten bu tedavi 7 ay civarı sürüyor. Bide ben gül suyunun çok faydasını gördüm bu bahsettiğim ilaca başlamadan önce ki dönemlerde günde 2 kere falan pamukla yüzüme gül suyu sürdüm gerçekten gözle görülür bir etki yarattı tabi ki ciltten cilde değişir belki sana o etkiyi yapmaz ama denemekten zarar gelmez gerçekten tavsiye ederim
Yüzümü sürekli yıka ve havlu peçeteyle kurula normal havlular tekrar tekrar yüzüne sürdüğünde böyle çoğaltır. Diş macunu sarımsak ve sabun sürüp bekletmek de geçiriyor ama sen ilaç kullanmalısın. Doktorunu değiştirmeyi düşündün mü canim? Bende bir zamanlar böyleydim de..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
değiştirdim ilaçlar yan etki yapıyor pek sivilceli bir cildim yoktu ara sıra böyle oluyor ama bu uzun sürdü
Ben de zamanında çok kullandım. Kızarması, bu ilaçların yoğun kimyasal içerikleri yüzünden cildini hassaslaştirdigi içindir. En son pes edip ben ilaçları bırakmıştım açıkçası şu an iyi durumdayim çok şükür
Geçmez. Mümkün değil. Ben ne paralar döktüm aklın hayalin durur. O yüzden sana tek bir önerim olacak. Öncelikle kadın doğum doktoruna gidip kendinden polikistik over olup olmadığına baktır. 10 kadından 1 inde görülüyor. Çok sivilce yapıyor. Bunu kontrol ettirmen çok önemli. Daha sonra cildiyeciye gidip roacutane tedavisine başlamak istediğini söyle. Tabi eğer bahsettiğim kistten sende yoksa
Bunu sadece yüzümün %1 ini bile görmemiş bir insan olarak söylemen çok saçma 😂 Emin ol senden güzelim ailesel sorunlarından stres yaptığımdan sivilceler çıktı? Bunlar geçince benim seni eleştirecek hala birşeylerim olabilecekken senin neyin olacak?
En İyi Cevaplar