Ağda veya bantı çekerken aşağıdan tutup yukarıya doğru kaldırmalısınız. Kılları kökünden ve kopmadan alır böylece.
Epilasyon aleti kullananlar;
Makineyi aşağıdan yukarıya kılların çıkış yönünün tersine kullanmalısınız. Eğer yukarıdan aşağıya kullanırsanız koparır ve jilet ile eş değer olur. Makineyi asla ileri geri hareket ettirmeyin, yani sürtme işlemi yapmayın. Makineyi tek yöne doğru kullanin sürekli aşağıdan yukarıya rutininde.
Cımbız kullananlar;
Kaslarınızı kendiniz alıyor ya da başka bir şey için cımbız kullanıyorsanız, kılları çıkış yönüne doğru çekmelisiniz. Sağ kaşınızı alırken sağa, sol kaşınızı alırken sola çekmeli.
Jilet kullananlar;
Kadınlar için özel üretilmiş jiletler tercih etmelisiniz. Jilet kullanırken, kılı kökünden koparmak gibi bir amaç olmadığından jileti yukarıdan aşağıya, kılların çıkış yönüne doğru tıraş etmeli. Yukarıdan aşağı kullanmak sadece cildinizi tahriş eder. Epilasyon aletinde olduğu gibi jilet kullanırken de asla ileri geri sürtünme hareketi yapılmamalı, tek yöne rutin olarak haraket edilmeli.
●Peki Batık ile Nasıl Nasıl Mücadele Edilir?
Peeling yapın;
Ölü derilerden kurtulmanın en etkili yoludur. Mısır unu ve bir cilt kremini karıştırarak basit bir peeling malzemesi elde edebilirsiniz. Bir rutin belirleyin ve duştan önce peeling yapın cildinize. Mısır unu ayrıca kıl azalttığı savunulan doğal bir tüy azaltıcıdır.
Cildinizi tahriş etmeden ponza taşı kullanın;
Fazla sert hareketler yapmadan sadece ölü derilerden kurtulmak ve deri altında killardan kurtulmak için kullanılır.
Tüy azaltıcı krem kullanın;
Kıl alma işleminden sonra tüyleri zayıflatmak için cildinize uygun bir krem seçin.
Cildinize nefes aldırın;
Kıllar daha kendini gösterdiği gibi hemen elinize aletinizi almayın. Arada bir izin verin biraz uzasınlar. Cildiniz biraz nefes alsın, biraz dinlensin! Kılları kısa almak ayrıca kararmalara sebep olur.
Temizliğe dikkat edin!
Batık oluşumu en çok epilasyon aleti ve jilet kullanımında oluşur. Yukarıda batık oluşumunu engelleyen doğru kullanım şekillerini yazdım, biri de bunun temizlik kısmı var. Epilatörünüzü her kullanımdan sonra mutlaka temizleyin, başka kimsenin kullanmasına izin vermeyin. Jilet kullanıyorsanız da sık sık değiştirin.
Alma yönteminizi arada bir değiştirin!
Sürekli aynı yöntemi uygulamayın, yılda bir defa bile olsa farkli bir yöntem kullanın.
●Batık, deri altında uzayan kıldır. Şişlik ve iltihap halinde kendini gösterirse mutlaka bir doktora görünün!
"Kıllar daha kendini gösterdigi gibi hemen elinize aletinizi almayin. Arada bir izin verin biraz uzasınlar. Cildiniz biraz nefes alsın, biraz dinlensin! Kılları kısa almak ayrıca kararmalara sebep olur." Lütfen aldırmayın nefes falan, boğulsunlar gerekirse.
Bence için teşekkür ederiz. Bu konuda bilgilisin eline sağlık. Hepsini okudum gerçekten dikkat edilmesi gereken şeyler var bir yanlış ile kıl batığı kıl dönmesi olabiliyor. Kadınların sıkca karşılaştığı bir durum bencenin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Farklı alma şekillerini karıştıra biliyorlar, örneğin epilasyon gibi ağda gibi sanıp aynı şekilde alabiliyorlar. Sen bunları ayırarak doğru biçimde almayı anlatmışsın. Çok güzel bence. :)
En İyi Cevaplar