Türkiye'de Büyükşehirleri düşünerek hatta ilk 6 ili düşünerek cevap veriniz?
Cevabın nedir?
+1 yılİzmir'in seçmeni milliyetçi muhafazakar ve özgürlükçüdür.
Çok partili döneme geçildiğinde Demokrat Parti en yüksek oyu İzmir'den almıştır.
1960 darbesinden sonra Süleyman Demirel en yüksek oyu İzmir'den almıştır. AP'nin Efsane belediye başkanı Asfalt Osman'ın ünü sınırları aşmıştır.
1980 darbesinden sonraki ilk seçimlerde Özal'ın ANAP'ı en yüksek oyu İzmir'den almıştır.
İzmir halkı darbelere karşı olan, demokrasiye inanan milliyetçi muhafazakar bir halktır ve özgürlüğüne düşkündür.
Hiç bir partinin fanatik taraftarı olmamışlardır. Özgürlüğe, hakka, hukuka ve demokrasiye en fazla sahip çıkacağını düşündüğü partiye oy verir. Eğer inanırlarsa hiç belli olmaz bu sefer Akşener'e de oy verebilirler.
İzmir'in kadınları ezik değildir.
İzmir'de sosyal ve siyasi hayatı kadınlar belirler.
Ve kadınlar asla unutmazlar.
Ninelerimizden çocukken dinlediğimiz işgal yılları kuşaktan kuşağa anlatılır. Unutulmaz.
İzmir'e "Gavur İzmir'li" denilmesini de unutmadılar, unutmazlar.
İzmir düşman işgali altındayken Mustafa Kemal'in annesi İzmir karşıyakadaydı. Kemal paşa yaverini gizlice İzmir'e gönderip anasını Ankara'ya aldırmaya kalktığında Zübeyde hanım yavere "Mustafa'ya söyle ben onu İzmir'de bekliyorum" demiştir.
Atatürk için vatanı kurtarmak anasını kurtarmakla bir olmuştur.
İzmir'li kadınlar böylesine dirayetli böylesine dik duruşlu böylesine hayırlı bir evlat yetiştiren kadını hiç bir zaman unutmamıştır.
Mezarı karşıyaka'dadır. Çok dindar bir kadın olduğu için mezar taşı istememiştir. Vasiyeti gereği mezar taşı yoktur. Yerine Yamanlar dağından kopup düşen bir taş konulmuştur.
Türkiye'de herkes Atatürk'ü sever ama Karşıyakalı kadınlar için Mustafa bizim mahallenin çocuğu, Zübeyde ananın oğlu olarak bir başka sevilir. Ona denilecek en ufak bir lafı kendi oğluna yapılmış addeder ve asla affetmez asla unutmaz.
Mesele budur.
Yani mesele şu parti ya da bu parti değildir.14 Yorumla- +1 yıl
İyi güzel anlattın yalnız, Piriştinadan sonra İzmir'e yapılmış bir hizmet var mı? Şuanki yerel yönetimler için ayrılan bütçe performansla ölçülmüyor. verilen vaadler vardı burs vereceğiz dediler. Verilmedi ! Belediye, Her 100metrekare için Karayollarının verdiği ücreti kesip öyle veriyor vatandaşa.. Çiğli Belediye Başkanı mahkemelik oldu yedikleri paradan ötürü. Çiğli Kaymakamı ihraç edildi. Eşrefpaşa hastanesi belediyenin akşama kadar kal bakalım kaç iş geliyor ve aldıkları maaşlara inanamadım... Daha çok sayabilirim. İzmirliler akıllıdır ama herkes kendine akıllı.
- +1 yıl
Seneye yerel seçimlerde İzmirliler tüm bunları değerlendirir ve oyunu ona göre verir hiç endişen olmasın.
Hangi partinin adayına oy verirler bilemem ama vaktiyle kendilerine "gavur izmirli" diyenleri, Atatürk'e dil uzatanları asla unutmazlar ve onlara ağızlarıyla kuş bile tutsalar oy vermezler. Huyları böyle. Yapacak bir şey yok. - +1 yıl
İzmir e ilk gavuru diyen tarihten biri var. Ve bence neden gavur deniliyor önce onu bilmek lazım.
- +1 yıl
Evet biliyorum. Bu ifade Timur'a aittir. İzmir Bizans'ın elinde bir şehir idi. Tam 3 asır bir türlü feth edilemiyordu. Moğol imparatoru Timur "gavur izmiri" feth ederek müslümanlaştırdı ve 20 yıl sonra da ikinci Murat İzmir'i Osmanlı topraklarına kattı. O zamandan beri İzmir bir Müslüman şehridir.
II. Murat'ın oğlu da gavur bizansın elinden İstanbul'u aldı.
Demem o ki tarihten mazeret aramak nafiledir.
En İyi Cevaplar
+1 yılİstanbul yarı yarıya ankarada öyle İzmir chp li bursa akp li antalya chp li adana milletçi tahminimce iyi parti verecek sıralama nüfusa göre yazdım
00 Yorumla
+1 yılCumhuriyete ve değerlerine sahip çıktıkları için. Konyada yaşayan kayseride oturan işgali bilmediğinden bağımsızlık ne demektir bir izmirli gibi bilemez. O yüzden akp anap dyp gibi toplama konjektür partilerine, emperyalizm desteğiyle iktidarı korumaya kalkana oy vermezler.
Özal, Demirel, erdoğan üçlüsü izmire yatırım yapmamış ve destek olmamıştır ama izmirli de vergisini ödeyip alması gereken hizmeti vermeyen ahlaksızlara biat etmemiştir35 Yorumla- +1 yıl
Ben de hizmet etmem neden hizmet edeyim adamlar yerel yönetimler için aldıkları paylardan yapsınlar...
- +1 yıl
Yerel yönetimlerin hizmeti bile yok.
- +1 yıl
bu sence ahlaklı bir durum mu? o zaman İzmirli de vergi vermesin.
- +1 yıl
Canım benim önce hizmeti yapacak olanlar yapmalı. Zaten izmirde yapılanları devlet yapıyor... Bir metro yapacaklardı 15 senede yaptılar. Fahrettin Altay'ı hatırlıyor musun? O taraftaki trafik nasıl şu an biliyor musun? Sürekli adamlar kaldırım yeniliyor işçiler Tokatlı. Çiçek böcekle uğraşıyorlar. Kendi semtlerini kalkındırmak için park, cafe yapıyorlar. Çiğli belediye başkanı yedikleri paralardan ötürü mahkemelik. Çiğli Kaymakamını sürgün ettiler.
- +1 yıl
Adamlar tavuk, keçi besliyor dilekçe verip şikayet ediyoruz. Çevre kirliliğini göz ardı ediyorlar... Neden şikayetlerimiz sonuçsuz kalıyor? Şehirde tavuk, keçi mi beslenir ben böyle bir şey görmedim.
Kuvayyi Milliye şehridir İzmir. Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, ülkeyi kuran ve kurtaran CHP'ye vermeyecek de, AKP'ye mi verecek? :)
411 Yorumla- +1 yıl
Chp kurulalı üzerinden asır geçecek. Deniz Baykal zamanında parti bana aittir dediğinde Atatürkün kuruculuğunu silip atmıştı? Tabi sen bunu bilmezsin.
- +1 yıl
Baykala kadar gelmeye de gerek yok inönü paralardaki atatürk resmini bile kaldırıp kendi resmini koyduran bir siyasetçi neredeydi o zaman Kuvai milliye şehrinin insanlar niye çıkıp birşey demediler
- +1 yıl
Daha dün haberlerde izledim merak etme a haber değildi... Sen de gündemi takip et.
- +1 yıl
@lord-Vaako Atatürk ne dedi zaten İsmet Paşanın izinden gidin ama onu başa getirmeyin:)
- +1 yıl
@lord-Vaako Yorumumda ne işin var abicim? Hadi yorumuma gelir, bildiklerini anlatır gidersin de; oradan buradan okuduklarınla gelip uyduruk kaydırık sözler edersen duvara toslar, öylece kalırsın. Madem bilmiyorsun, sus Allah aşkına. Ülkeyi kuran ve kurtaran partinin iki genel başkanından birini ötekine karşıtlayacağım diye çırpınmayın, en azından benim yorumumun altında yapmayın bunu.
İnönü'nün yasalar çıkararak paralardan Atatürk'ün resmini kaldırttığını iddia edenler hakkında ne düşünüyorsunuz? ↗
@khaleesi91Ben neden merak edeyim, iddia edip ispat edemeyen sensin. Sorum halen geçerli. - +1 yıl
Yahu zamanında gericilere kan kusturan İsmet Paşa'yı Türk ordusunu kurmakla görevlendirip TBMM'nin ilk genelkurmay başkanı yapan, 15 yıllık CB'di döneminde 12 yılı kesintisiz İsmet Paşa'yı başbakan ve parti genel başkanvekili ilan eden, yetmedi vasiyetinde dahi İsmet İnönü'nün oğluna miras bırakan ve eğitimine destek olunmasını emreden Atatürk, bu sözü nerede söylemiş?
- +1 yıl
Bana inönüyü savunacak kadar cahil bir adamsın
- +1 yıl
Allah kurtarsın kardeş chp kafasıyla yaşamak zor
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
34Cevap
+1 yılBüyük şehirlerde aydın insan daha fazladır. İzmir'de çok daha fazladır.
Gavur İzmir diyen şerefsizlere inat İzmir Türktür, İzmir Atatürk'tür.
İzmir'e gavur diyenin soyunu araştır, asıl gavur o şerefsizlerdir.80 Yorumla
+1 yılSanırım İzmir'de yaşıyorsun. İnan bana o şehri hak etmiyorsun sen Konya'da olmalısın.
Soruna gelince İzmir'i dağlarında çiçekler açar da ondan ❤70 Yorumla
+1 yılİzmir'in büyük çoğunluğu okuyup araştırdığı için Atatürk'ün yolundan gitmenin ne denli gurur verici bir şey olduğunu biliyorlar.
73 Yorumla- +1 yıl
Ben Atatürkçüyüm ama onlar Atatürkçü değiller. İzmir İşgalinin olduğu zamanlarda İngilizler ve Yunanlılaın getirdikleri Rumlar ve Rmların torunlarının çok fazla olduğunu da biliyor muydun? Bu kişiler biz göçmen ve Türküz deyip ciddi anlamda zengin kişilerdir.
- +1 yıl
Atatürkçü olup olmadıklarını nasıl görüyorsun? Seneler önce gelmiş bir Yunan kesim, seneler boyu orada yaşadıktan sonra milli duyguları değişemez mi?
- +1 yıl
Sen başka bir ülkeye gitsen asimile olacaksın demek ki.
cahil olmadıkları için ve makarna sevmediğimiz için :/
68 Yorumla- +1 yıl
Hangi semttesin? Yapılan yerel çalışmalar ve projeleri destekliyor musun?
- +1 yıl
O zaman sallamasaydın keşke:)
- +1 yıl
Ben cahil değilim izmirdeyim ve Atatürkçüyüm Türküm kamucuyum chpye oy verecek elimi keser atarım.
- +1 yıl
Hdpnin yanında olana vercek halim yok Chpye asla oy vermem.
- +1 yıl
Bende Bayburtluyum ülkenin en küçük ili ve kendi memleketindeyim söylesene bu izmirliler nasıl insanlar dostmular düşmanmılar heleki bi Bayburtluya karşı
Menemen olayi yunan zulmu karsisinda Ataturkun izledigi politikalar ve kurucusunun Ataturk oldugu bir siyasi partiye olan
vefa borcu41 Yorumla- +1 yıl
Diğer iller bu olayları bilmiyor mu?
İzmir değil batı bölgeler desek daha doğru olur çünkü batıdaki illerde CHP yuksekk
06 Yorumla- +1 yıl
Hayır Chpnin etkin olduğu tek yer İzmirdir.
- +1 yıl
Sana şu şekilde sorayım madem etkin diyorsun... Ben büyükşehir bazında sordum sen bana diğer şehirlerden bahsettin neyse.. Neden sadece batı kıyılarında etkin?
- +1 yıl
Ben kamu araştırması da yaptım tezimi de siyaset ve yerel çalışmalar üzerine yaptım. İzmir çok farklı...
+1 yılchp din düşmanlarının oluşturduğu kurana başörtüsüne sarığa şalvara savaş açanların partisi izmirliler gibi
213 Yorumla- +1 yıl
@cicimxs Evet benim eniştem göçmen trakyalı tüm asıllı :)
- +1 yıl
Rum asıllı
- +1 yıl
@cicimxs Allah aşkın bilmeden sallanmayın İzmir işgali sırasında bizler savaştayken ingilizler ve Yunanlılar Rumları yerleşik yaptı... Akademik kaynaklar da ki tarih kitaplarını oku eğer bilmiyorsan gerçek bir Tarihçiysen zaten ırkçı olursun.
- +1 yıl
@cicimxs senin dediğin köylüler zamanında CHP ne diye sormuşlar sizinkiler Cenabı Hakkın Partisi diye kandırmış onları kıstas olarak alamazsın
- +1 yıl
@cicimxs ben izmirde artık çıldırmak üzereyim yiyip bitirdiler izmiri ne bir çalışma var ne bir şey verilen vaadlerin üzeri bile örtüldü. Son kozlarını da oynuyorlar artık.
- +1 yıl
@cicimxs ahaha senin görmüş olabileceğini düşünmedim zaten kemikleşmiş chp oyu sizin köylüler babadan dededen gördüklerini devam ettiriyolar
- +1 yıl
keşke tüm chpliler at gözlüğünü bir kenara bırakıp olaylara objektif bakabilse
- +1 yıl
Keşke CHP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı o zaman kimse böyle konuşamazdı CHP ye daha çok önem verilirdi suç Parti'nin değil sayın Kılıçdaroğlunda olsa gerek sayın Kılıçdaroğlu bi düzgün yönetse ülke ona yönelir ben sayın Kılıçdaroğlunun yerinde olsam bu huyumdan vazgeçer Erdoğan gibi olurdum neden bu adam teröre destek veriyor ben anlamıyorum
Deniz kenti laik insan kenti, Kendini kurtaranı unutmamış bir kent!
30 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılgörüşleri okuyorum abartılar hakaretler İzmir kusursuz sanki. solcu insanların cok olmasından dolayı chp ye veriliyor. biraz rahat insanlar oldugu için. burası öyle mesela herkesin elinde bira aklında chp :D
30 Yorumla
+1 yılGüya atatürk yunanları İzmir'in denizine dökmüş o yüzden de dönemin partısi CHP olduğu için bir sempatileri var ama tarihini bilen yok tabi
00 Yorumla
+1 yılÇünkü makarna ile yandaşlik ile kandırılmıyorlar, fetöcü değiller, dinle satılmıyorlar, cahil değiller.
216 YorumlaPeki İzmirin gerçek yerleşiklerin kim olduğunu biliyor musun?
- +1 yıl
Önemi var mı istanbulun gerçek yerleşikleri kim biliyormusun?
- +1 yıl
Önemi tabi ki çok... Çünkü İzmirdekilerin çoğu Türk asıllı değil :)
- +1 yıl
Bir protesto mitinginde görebilirsiniz göçmen asılları.
- +1 yıl
İstanbul da değil sen ırkçımısın demekki akp din ve mezhep ırkçısı.
- +1 yıl
Ne oldu sustun? Chpliler atatürk der sizin gibi önce hoca deyip sonra fetö demez ve kandırılmaz. Chp ne mi yaptı türkiye yi kurdu hatayı aldı kıbrsı aldı , ülkeyi parsel parsel satmadi.
- +1 yıl
Hayır benim dedelerim savaşırken neden İngiliz ve yunanlılar boş olan evlere rumları getirip yerleşik yapıyor? Şu an rum torunları göçmeniz ve Türküz diyorlar... Neden bu rumlar sadece batıda etkin?
- +1 yıl
Onlar rum değil balkan göçmeni.
İstanbul da ermenilere ait o zaman farkındaysan biz 1071 de geldik onların vatanini aldık vatan bildik.
Biraz evrensel düşüncen olsun. Irkçılıka bu yol gitmez. Sen akp kadrolarının etnik köklerini araştırdın mı , kaç akp li türl söyle bana? - +1 yıl
Düşüncem evrensel ve izmirde birkaç semtte kalan insanlar ve zenginler diyeyim sen öyle anla Rumlar.
- +1 yıl
4 miyon suriyeliyi kim yerleştirdi?
- +1 yıl
O zaman avrupa da 6 milyon türk göçmeni vursun öldürsün
- +1 yıl
Sana birşey diyeyimi şu an İstanbul İzmir den daha çok chp li millet akın akın muharrem ince ye geliyor
- +1 yıl
Her seçim öncesi chpye güveniyorsunuz ama sonuç değişmeyecek. Kardeşim ben partiyi geçtim. izmirde olsan keşke yani artık sinir oluyorum. Yerel yönetimlerde çalışma yok adamlar kendilerinden olanları yerleştirmiş örgüt gibiler çiçek böcekle uğraşıyorlar verilen vaadler yapılmıyor projeler performansla bağlılık göstermiyor burs vereceğiz dediler lise ve ünv öğrencilerine o çıkan bursları kendileri yedi. İzmie kokuyor , şehrin ortasında tavuk , keçi beslenir mi?
- +1 yıl
Bu sefer chp yokko millet ittifakı var , sen mhp ile giden akp ye sor kürtlerden nasil oy alacak bu sefer unutma 7 haziran olmasin yine zaten mhp lilerin çoguda vermeyecek akp kürtlersiz hiçtir onlar kazandırıyordu hep. Türklükmü senden daha Türk biriyim ama ırkçı değilim
- +1 yıl
Mhp ile mi kazandı şimdiye kadar? Bence 10 yılı iyi düşün :)
- +1 yıl
1 baraj olayi vardi kemik zaten %30 oyu var baraj alti kalani da aliyordu 38 ya da 42 oluyordu 2. İse kürtler kürtlerden aldigi oy. İttifak var yani oylar artik eskisi gibi akp ye kaayacak
+1 yılAslinda izmirin kokeni demokrat parti sonradan boyle oldu.
00 Yorumla
+1 yıleğitimli bilgili ahlaklı insanların çoğunluğu chp ye oy veriyor.. demekki izmirde böyle insanlar fazla..
40 Yorumlacahil kesim oldugu için. siyasetten hiç anlamadıkları için ve cogu atatürk düşmanı oldugu için veriyor
20 Yorumla
+1 yılMustafa kemal Atatürkü daha çok seviyorlar otomatikmen onun kurduğu partiye oy veriyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
O kurulan parti aynı kalır mı?
- +1 yıl
Kalmadı belli değilmi
+1 yılbir bildikleri var referandum da bile büyük şehirleri akp kaybetti diğer doğu illerinde de oy çaldıkşarından kazandılar
00 Yorumla
+1 yılİzmir insanı aydındır. Cumhuriyete bağlıdır, makarnaya kömüre kanmaz.
20 Yorumla
+1 yılCahil oldukları için. Oysaki Mustafa Kemal Atatürk ün Chp ile Hiç bir Alakası yok.
10 Yorumlaya bir şehrin halkına gavur dersen oda diğer partiye oy verir
118 Yorumlaİlk gavuru kim dedi v neden denildi bence bunu bilmek lazım. Üzerine alınanlar gidip başka bir partiye oy vermiş olmasın.
- +1 yıl
gavur değiller mi
- +1 yıl
İzmir İşgali esnasında Yunanlılar ve İngilizler in yaptıkları şey ne biliyor musun? Bizim dedelerimiz savaşırken boş olan evlere bu iki ülkenin getirdikleri Rumlar... Ve şu an torunları biz Türküz ama göçmeniz diyorlar. Sence bu hak mı?
- +1 yıl
Adamlar bunu kendileri anlatıyor.
- +1 yıl
Birkaç kişi değil canım
- +1 yıl
Bulunduğum semt veya semtlerdeki zenginler nasıl zengin olduklarını anlattıklarında keşke sen de olsaydın kardeşim... İzmirde değilsen sana örnek verebileceğim şeyleri anlamazsın. Yerel bir çalışma yok verilen vaadler yapılmıyor ben Türküm kamu kurum ve kuruluşları farklı ırk dolu. neyse anlamazsın bilmiyorsun.
- +1 yıl
izmirliler yunanlıları denize döktü de İzmir de sirtaki oynayanlar yunan seviciler kimin dölü
- +1 yıl
@lord-Vaako onlar her zaman izmirdeydi zaten... İlk İzmir e gavur diyen kişiyi tanıyor musun? Tarihten zaten o söz Rumlar için söylenildi. Ama eğer izmirde yaşıyor olsaydın şu söylediklerimi nereye başlayacağımı iyi anlardın... Ne çalışma var ne de verilen vaadler yerine geliyor. Projeler yapılmıyor , İzmir kokuyor. şikayet ediyoruz geri dönüş yapılmıyor. İnsanlar evlerinin önünde tavuk , keçi beslemeye başladı 😂 şehrin ortasında düşünebiliyor musun?
- +1 yıl
değişim sizin elinizde
- +1 yıl
en zor şey cahile laf anlatmaktır uynaın artık izmirde neden bakım olmuyor hükümet kendi belediyelerine para yardımı yapıyor İzmir başka partiye oy veriyor diye oray para vermiyor İzmir beldeiyse kendi bütçesi ile herşeyi çözmeye çalışıyor bu ülkede bir siyasi partiye oy verilmiyor diye herkes terorsit herkes kötü denemez açın gözlerini ülkede nekadar para kimlerin hesabına akmış yapılan köprüler yolalr ne akdar cebe indirlimiş
- +1 yıl
eskişehir belediyesi de chp nin ona da para verilmezdi o zaman eskişehir nasıl gelişti
- +1 yıl
ona göre de geliri var eskişehirin üni. dışında ne geliri var izmire gelen turistin sanayinin haddi hesabı yok uyan artık biraz gözünü aç kaç yaşında adamsın
- +1 yıl
İzmire yatırım yapan kimse yok Chp bile bir hizmet vermiyor.
- +1 yıl
yatırım yapmalarına gerek yok ki baksana seçmeni gayet mutlu niye paraları cebe atmak varken harcasınlar
Medeniyet seviyesi yüksek.
İzmir devlet olsaydı avp üyesi olurdu55 Yorumlaİstanbul, Ankara , Antalya bu şehirler düşük seviyedeler mi?
- +1 yıl
İzmirdeyim ve İzmiri beğeniyor musun? Yapılan yerel çalışmaları özellikle?
- +1 yıl
benim yorumlarım neden silinmiş
- +1 yıl
@lord-Vaako şikayet edilmiştir.
+1 yılİzmir'in halkı yobaz olmadığı için ve aydınlık görüşü olduğu için CHP ye oy verir
00 Yorumla
+1 yılsabit fikirli olmaktan olabilir her partide bu tarz insanlar var
00 Yorumlahdp ile el ele kol kola oldugu icin olabilir
31 Yorumla- +1 yıl
Evet o parti maalesef öyle ve hala idrak edemeyenleri anlayamıyorum.
İstanbul , Ankara , antalya da eklenecek bunlara yakın zamanda
00 YorumlaKurtuluş Savaşı'nın Başladığı Şehir İzmir AKP yemi vericek
00 Yorumlaatatürkçü bir yerdir İzmir ...
12 Yorumla- +1 yıl
Atatürkün arkasına sığınanlar olmasın?
+1 yılKendini kültürlü sanan cahil kesim
10 Yorumla
+1 yılEğitim ve öngörü demokrasiye ve atatürk e bağlı
36 Yorumla- +1 yıl
Atatürkün ardına sığınanlar daha fazla
- +1 yıl
Sığınanlar var tabiki ama dini kullanıp hırsızlık taciz ve rantiyeciler var onları ne yapcan
- +1 yıl
Bu konu. Akşama kadar uzar... Ama sana söyleyeceğim şeyler izmirin gelişememesiyle ilgiliydi :(
- +1 yıl
Destek yok merkezle farklılar değişecek göreceksin
- +1 yıl
Yerel yönetimler için farklı bütçe hazırlanır. Bu bütçeyi zaten performans için alıyorlar demek ki cebe indiriyorlar yapılan bir şey yok.
- +1 yıl
Aynı parti olmayınca sürekli yokuş yapılıyor verdiği para bile çok sınırlı her kes neyin ne olduğunu biliyor kredi notundan belli İzmir büyükşehir belediyesi a a a kredi notu hükümetinki ne malesef ne itibar bıraktılar nede güven
Şu an o şehirlerde İzmir gibi oldu @khaleesi91
03 Yorumla- +1 yıl
İzmir gibi oldu derken? İzmirde bir çalışma yok oralarda da mı yok:D
okumuş, bilinç li toplum gerçeği görüyor
12 Yorumla- +1 yıl
Diğer iller okumamış mı:)
+1 yılĆok normal. Eģilim öyle... ☺😊
00 YorumlaAkillilar o yuzden 😉
00 Yorumla
+1 yılçünkü bence dinine bağlılık çok daha az olduğundan
04 YorumlaDin farklılığı diyorsun. Biraz yaklaştın:)
- +1 yıl
yani izmirde bir buçuk yıl kaldım ve gördüğüm buydu
- +1 yıl
Kalmayanlar görmeyenler bilmiyor evet
- +1 yıl
Kesinlikle
Gelişmek istemediklerinden üçkuyu metrosu bitti mi
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ki İzmirde yaşamıyorum 🤔
00 YorumlaGâvur Izmır oldukları için
00 YorumlaCahil kesim.
20 Yorumla