Bir bilginiz var mı?
Bomboş mu yaşıyorsunuz?
Neyi temsil ettiğini gerçekten bilen var mı merak ediyorum?
Bomboş mu yaşıyorsunuz?
Neyi temsil ettiğini gerçekten bilen var mı merak ediyorum?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gargat ağacı, Yahudiler ve HDP
Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir, biliyor musunuz?
Ben bilmiyordum doğrusu. Yeni öğrendim.
Son seçimlerde HDP Konya milletvekili adayı olan dostum Hüseyin sayesinde öğrendim.
Önce sizi meraktan kurtarayım. Sorunun cevabı, Gargat ağacı.
Benim gibi siz de, "O da ne?" diyorsanız, anlatayım.
"Gargat ağacı Nisan-Mayıs aylarında beyaz çiçekler açan etli yapraklı bir ağaçtır. Yenilebilir meyveleri vardır. En çok bozkırlarda çöllerde görülür. İsrail'in bulunduğu coğrafyada Gargat ağacına çok sık rastlanır. Dünyada bu bitkinin görüldüğü diğer yerler Pakistan, Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Kuzey Afrika'dır."
Gargat ağacı meselesini gündeme Osman Özsoy diye biri getirmiş. Fatih Üniversitesi'nde Prof. Dr. imiş, AKP-Cemaat işbirliğinin mutlu günlerinde yıldızı pırıl pırıl parlamış, televizyonlarda, gazetelerde şan şöhret kazanmış. Şimdi işsizmiş. Ta 2009'da Haber7'de önemli bir yazı yazmış, ama nasıl olduysa benim gözümüzden kaçmış.
Demiş ki, "Tarım konusunda Yahudilerin birçok araştırmaya imza attığını biliyoruz. İsrail’in tarım sektörü, doğal kaynak azlığının üstesinden gelme üzerine kurulan yoğun bir sistemdir, özellikle su azlığı ve topraklarının yarısının çöl olması. İsrail firmaları sulamada, su tasarrufunda diğer ülkelere hizmet sağlamaktadır. İsrail tarıma bu kadar önem verirken, Yahudiler neden İsral'in her yanına Gargat ağacı dikiyor?"
Sorunun cevabı bir hadis-i şeriften kaynaklanıyormuş:
“Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c. c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır.' diyecek. Sadece 'Gargat Ağacı' bunu söylemeyecek, çünkü o Yahudi ağacıdır. (Kitab¬ul Fiten H. 2239)
Pkk yazıyor.
Öyle görmüştüm şeklinde. Başka ne var?
Gülen cemaatininde aynı ağacı var.
Bomboş yaşıyormuşum, bu gereksizlerin anlamlı ağacının manasını bilmemekle.
Boş insanlarla mı muhabbet eder oldun?
Bilemedim cevabı eig hakkım değil.
PKK aneni mı yaptı arkadan😄
neyi temsil ettigini bilmeyince bos mu yasiyoruz
hdp nin sembolunu arastiracak kadar bos vaktim olmadi
sen soyle bakalim neymis ne degilmis
@jöh_qeldi hadi ordan akp, de IŞİD terör örgütüdür biji HDP ✌️✌️
Dogru hatirliyorsam yahudilerin kutsal agaci olmasi gerek
Cevap
32Cevap
HDP demek PKK demek
HDP'nin ağacının ne anlama geldiğini bilmiyorum ve aslında bakarsan umurumda da değil. Ancak insanlara suikast düzenleyen, kralları saraylarında öldüren ve Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nu epey uğraştıran Batınî örgütünün bayrağının rengi kırmızı, beyaz ve yeşildir. Bugün de PKK'nın bayrağı aynı renkleri taşır.
Baktım az önce İsrail her yere bu ağaçtan dikiyor hatta bir hadiste de geçiyor. Gargat ağacı imiş.
Kuranda gecer yahudilerin kiyamet alameti olan Müslümanlarla çıkaracağı savasta ardina saklanacaklari agactir.
hadi ya cidden mi? sağdan soldan zırvalıkları duyup kendini aydınlandın mı sanıyorsun? hdp nin ne olduğu zaten bellidir ağaç mağaç tarzı benzetmelere gerek yok. terör örgütü P*KK partisidir
bunlar cahillerin yaptığı şeyler genelde. apaç yapraklarından pk-k sembolü cıkarmak falan. hdp nin ne oldugu belli aten
pkk bayragi demis arkadasin teki kardes kafan mi qüzel peceteye bayrak denirmi biz onla tuvalette g*tumuzu siliyoz onlar bayrak diyor
İsraili temsil eden gargat agacina benziyor diye bilgim var
Or*spu çocukları olduğunu biliyorum. Bu yeter bence 😂
Gokten sapur supur gerizekali yagiyor pkk diyorlar 😂
Vaktini o kadar değersiz bir şeye harcayacak kadar düşmedim
O parti umrumda değil sembolünün anlamı da hiç umrumda değil
HDP ve temsil ettiği düşünce hakkında keşke herkes daha fazla malumat sahibi olsaydı
https://i.hizliresim.com/m2oAy2.jpg bilmiycek ne var terörist
bacım oğlu sizden daha iyi terörist mı var akp işidir terörist domuzlar gerilla ananızı beliyor 😄✌️😄✌️
O ağacın anlamını bilmemek bomboş yaşamaksa ömür boyu bomboş olmak istiyorum
isterse çok derin mana taşısın. pek umursamıyorum. bilgimin olması gerekmiyor bu konu da.
Ne kadar pkkli varsa hepsine sokacak o agaci Türk askeri
Kesin Yahudi ağacıdır, bir o yafta kalmıştı onu da yaptınız helal
Armut ağacı. Kitlesi olan ayılara hitap ediyor yani
Banane hdp den gebersin hepsi sembolleri alakadar etmez beni gebersinler topu
tevratta geçen yahudi ağacı
geldim öp 😂😘
Yahudilerin kutsal ağacı galiba
yine iftira atiyirlar hdp'ye.. o agaç MEŞE agacidir.. kurdistanda bolca vardir diye
Allah PKK Gerillayı HDP, yi korusun Allah'ınıza kurban biji serok apo ✌️✌️
bir ara pkk ya benzetilmişti onu mu kasdedion
Ülkeye dikmek istedikleri incir ağacı mı
Önemi olan yaptıkları, simgenin bir önemi yok
Sen boş bir kitabın fiyatını sorar mısın?
Pkk lı itler simgesi umrumda degil
İhanetin ağacı.
Ananı amcığı 👌👌
hdpnin agacı yahudilik
Bir dikili ağacı miz bile yok mu demek istiyorlar
Ben parti falan tutmam ama bu dediğin hdp. Ne oldugu belli işte o yüzden merak edilecek yanını görmüyorum.
Aydinlatirmisiniz hanfendi
Evet icinde pkk yazisi gizli
Banane hdp'den gebersin hepsi
Üstüne oturup oh diyosun
Yahudi ağacı mıydı
Çokta fifimde yani
bize ne o ağaçtan
O topluluğun üyesi olmadıktan sonra...
Bunlar gereksiz bilgiye giriyor.
Demiş gibi oldun :D
Üç tane ünlem ile demiş oldun :D
Sen döyle zeka küpü