+1 yılmhp'nin bayrağı osmanlı bayrağı bir kere dalga mı geçiyorsunuz :D insanların beyniyle alay etmek böyle bir soruyu sormak. atatürk osmanlı devletini kendi deyimiyle ''ihtilal yoluyla'' göndermiş birisi.
chp atatürkçülüğe daha yakın bir partidir. fakat 1923 sonrası atatürkçülüğe yakındır. 1923 öncesi atatürkçülüğe en yakın parti ise hdp'dir. ne alaka diyeceksin birşey bilmediğin için doğal olarak...
1923 öncesi atatürk gayrimüslimlere alevilere laik devlet vaadiyle eşitlik umutları dağıtan ilk mecliste bölgeden kürdistan diye bahseden yönetim anlayışımız gereği özerklikler oluşacaktır bu da kardeşliğimizi pekiştirecektir diyen bir atatürk vardı...
mhp'nin atatürkle alakası yok osmanlıcı alevi düşmanı bir parti üstelik gerçek bir osmanlıcı bile değil. osmanlıda varolan ve tüm padişahların belgelerde kürt toprakları diye ele aldığı yerlerin kürdistan olmadığını iddia ederek kendi savunduğu ceddine yalancı diyen bir parti01 Yorumla- +1 yıl
Sana uzun uzun tarih bilgisi verirdim kürt sana Mhpnin zaman içerisindeki değişimini ve Atatürk'ün neden Osmanlı devletini yıkıp Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu da anlatırdım hatta sana Atatürkçü olmak için Osmanlı karşıtı olunmayacağını da uzun uzun anlatırdım ama partizan hain bir kürtle Mhp, Atatürk ve Atatürkçülük hakkında tartışmaya gerek görmüyorum. kürt olduğun için bu paylaşımdan uzaklaştırıldın.
En İyi Cevaplar
10 yıl öncesine kadar chp Atatürkçü mhp ümmetçiydi
şimdi chp hdp yalakalığına soyundu mhp nin içindeki çakma milliyetçiler ve ümmetçiler akp ye kaydı chp gevşek bir parti olurken mhp Atatürkçü ve gerçek milliyetçi bir parti oldu bana göre27 Yorumla- +1 yıl
Seni Atatürkçü biri olarak hatırlıyorum, Vatan Partisi hakkında ne düşünüyorsun?
- +1 yıl
Ben de Mhp ve Vatan Partisi arasında kaldım ve tıpkı senin gibi güvenemiyorum. Hangi partiye oy vermeliyim sana göre?
- +1 yıl
Bende mhpyi düşünüyorum.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek.
+1 yılikiside değil hdple sıkışan chp mi atatürkçü? yoksa araplar tyarafından asimile edilmiş osmanlıca gibi saçma bir dilin kendi dilleri olduğunu savunan mhp mi? mhp ninde chp ninde kafası çooook karışık ne yaptıklarını kendileride bilmiyor osman paşa şu iki partiden birinin başına geçmeli kesinlikle önderimizin partisi chp nin başına geçmeli şirazeden çıktı o parti
19 Yorumla- +1 yıl
*hdp ile el sıkışan... olacaktı
- +1 yıl
Mhp osmanlıcaya karşı çıktı abla
- +1 yıl
Hepar bağımsız olarak mı girecek seçime?
- +1 yıl
hepar seçimden çekilde tıpkı diğer partiler gibi anlaştılar zaar... valla nerde bir mhpli görsem aşırı arap düşkünüü aşırı müslüman aşırı agresif... hiçbiride atatürkçü değil dediğim gibi osman paşa bu partilerden birinin özellikle chp nin başına geçmeli yoksa adam gibi muhalefet bile yok ortada doğruya doğru...
- +1 yıl
Seçimden neden çekildi ki. Atatürkçü bir kesimde bağımsız aday olsa meclise girebilirdi.
- +1 yıl
ilk başta bende şaşırdım e sinirlendim ama emine ülker tarhanda çekilmiş yani kanımca krtik bir surum olduğu için oylar bölünmesin istediler
- +1 yıl
Mhpye mi oy vereceksin?
- +1 yıl
gerçekten hiçbir fikrim yok
- +1 yıl
şu an
Tabi ki MHP. Chp'nin Atatürkle ne alakası var. Chp'liler Atamızın adını kullanarak göz boyuyorlar bir de utanmadan teröristlerle el ele verip mitinglere falan da katılıyorlar. Halk gözünü açsın.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bununla ilgili bir söz bile var türkeşin sözü ''Chp ilk kurulduğu zaman ki gibi kalsaydı eğer biz zaten mhp yi açma gereği duymazdık.'' herşey cok acık. chp nin içinde hdpli adamlar var pkk yandaşı açıklamaları var bu parti mi Atatürkün partisi simdi hass.. ordan atatürkün partisi yok artık o ilk kurulduğundaydı.
14 Yorumla- +1 yıl
Ben de kılıçdaroğlu, sezgin Tanrıkulu, gürsel tekin, ve benzeri vekiller gitmediği müddetçe chpye oy vermeyeceğim.
- +1 yıl
Vatan Partisi ve Mhp arasında kaldım.
+1 yılYav salak salak konuşmaktan bıkmadınız. Mhp islam doktrini ile milliyetçiliğin karışımıyla çalışır.
Chp'de doktrin yoktur. Doktrinler hareketi dondurur. Özellikle islam doktrini hiç yoktur. Olmaması da gerekir.
Milliyetçilik meselesinde ise böyle söz gösteriyorsan kaynak vereceksin. Düzgün ve güvenilir yerlerden kaynak ver hepsine. Böyle saçma sapan şeyleri uydurup uydurup yazmakla olmaz. Al bir tane de ben sana yazayım hatta.
'Dünya ve ulusların kaderi, MHP ülkücü hareketi sayesinde kurtulacaktır.' Albert Einstein.
Ayrıca Atatürk milliyetçiliği o senin dediğin gibi Türkçü Turancı şekilde değildir. Anayasada tanımlandığı gibidir. Öyle saçma sapan ırk muhabbetlerine girmekten bıkmadınız. Önce bir Atatürk'ü öğrenin.18 Yorumla- +1 yıl
Git önce sen öğren Atatürk'ü. Uydurma sözler paylaşmıyoruz biz git oku adamın sözlerini. Kendine Türk milliyetçisi diyen bir adamın Atatürk milliyetçiliği yaptığını söylüyorsunuz ya sizin kadar cahil yok.
- +1 yıl
Ya bir uza. Hayatında 2 kitaptan fazlasını okumamış 19 yaşındaki çocuk bana Mustafa Kemal'i öğretecek. Kendine Türkçüyüm deyip islamcı mhpye oy isteyecek. Hadi l*n oradan. Daha kaynak göstermekten aciz adamsın sen.
- +1 yıl
Benim okuduğum kitapların listesini okuyamazsın sen. Git nutuk oku orada Türk gençliğine verdiği öğütleri göreceksin Atatürk'ün söylediği her söz için ben sana kaynak veremem. Sanki kendisi çok yaşlı gibi bana çocuk diyor moloz. Mhp'nin islamcılık yaptığını düşünüyorsan ne ilmin ne de beynin vardır.
- +1 yıl
Yazsana ya. Lütfen yaz da utandır beni. 10 tane var mıdır? Veya 20?
Lord Kinross'un, Andrew Mago'nun, Klaus Kreiser'in Atatürk hakkında kitaplarını okumamışsındır yüksek ihtimal. Peki yakup kadri veya şevket süreyya aydemir'i de okudun mu?
Adlarını bile duymamışsındır daha birçoğunun. Ben Mhp'nin bizzat içinde bulundum zamanında. Neyin ne olduğunu da senden iyi biliyorum. - +1 yıl
Neymiş mhp'nin olayı? Anlat bakayım bana.
- +1 yıl
yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ama chp de iyi bir halt değil terör örgütü yanlısı bir partiyle el sıkışan adamlara asla güvenemem... miliyetçi ama arapların dinine tapar milliyetçi ama osmanlıcaya ecdadımızın dili der milliyetçi ama ecdadını osmanlı dan ibaret sanar türklerin bundan önceki tarihini siler atar...
- +1 yıl
Mhp kötünün iyisi. Ben de islamiywetten önceki Türk devletlerini daha çok seviyorum.
- +1 yıl
@rumuzyok07 bakın ben chp genel başkanı değilim ama bu işin bana asimilasyondan başka bir çaresini söyleyin.
Çarpışmaya devam mı edelim? Siz bu konuda ölümü riske alabiliyor musunuz? Veya ailenizden herhangi bir kişinin ölümünü sağlıklı karşılayabilir misin?
Chp, pkk'ya yaklaşmıyor. Siyasi kanadı yoluyla bu insanları asimile etmeye çalışıyor. Bu insanları kendi bünyesine alıp yavaş yavaş eritiyor. Atatürk de böylr yapmıştır. O bahsedilen dersim ve koçgiri isyanlarından önce isyan elebaşlarına, isyanı bitirmek şartıyla mebusluk teklif edilmiştir. Ama kabul edilmeyince buralar vurulmuştur. Bazı isyanlar ise hiç çıkmadan tamamen bu kanalla bitirilmiştir.
Eğer silah sıkılmaya devam ederse bu iş bir 40 sene belki daha uzun gider. Sonunda ise 2 yol çıkar. Ya kürdistan kurulur toprak kaybederiz ya da ermenilere yapılan tehcir politikası kürtlere yapılır ve dünya kamuoyunda çok zor bir duruma düşeriz.
Yani ortaya bunu beğenmyorum, şu olmasın diye değil çözümle çıkın.
+1 yılAhahah güncellemede adım geçmiş. Şeref duydum efendim. :D :D
04 Yorumla- +1 yıl
o yorumdan sonra duyma zıçtın zıvadın resmen :D
- +1 yıl
Benim de görüşüm bu. Ne sen benim görüşüme karışabilirsin, ne de ben senin görüşüne karışabilirim. :) Hem şunun şurasında 6 gün kalmış. Hangi parti daha milliyetçi, sonuçlar gösterecektir. :)
- +1 yıl
O ne alaka? Sadece milliyetçiler mi oy kullanıyor :D
- +1 yıl
Boş ver bence hiç tartışmayalım. Seninle sonuca varılmaz. :)
+1 yıl09 Yorumla- +1 yıl
evet dersimli kemal geldi çok güzel sahip çıktı o eserine. Senin zilanda koçgiride ezdiğinin torunlarıyla birlikte şu an kol kolalar
- +1 yıl
He He Öyledir
- +1 yıl
Akapelilerden bir farkınız yok.
- +1 yıl
Alparslan türkeşin Oğlu Bile Kaçmış Mhpden Bu Hala Neyin Derdinde..
- +1 yıl
Bahçelinin gölgesinde kaldığı; para için gitti akpye. Asıl neyin derdindesin. Yobaz, kör dediğiniz akapelilerden hiçbir farkınız kalmamış en az onlar kadar körsünüz.
- +1 yıl
Valla kör olan sizsiniz.. Mhpnin oy alamıcağını bile bile mhpye veriyosunuz. Şunu unutma akpyi yıkabilecek tek parti chpdir... Püskevitlerle borularla olmuyo bu işler..
- +1 yıl
Chp'nin hdp'den farkı olsa Chpye oy verirdik. Akp düşmanlığı çok şükür bizi henüz kör edemedi.
- +1 yıl
Hdpye oy verenler akpli ve mhplilerdir.. Chpye çamur atmaya devam edin siz.. Herkes bilir neyin ne olduğunu
- +1 yıl
Mhpliler mi? Tabi zaten hdp barajı geçince demirtaşla el sıkışıp "birlikte iyi salladık" diyenler de mhplilerdi.
+1 yıliyide Atatürk milliyetçiliği ile mhp milliyetçiliği farklıdır ki...
00 YorumlaChp ve bu böyle de devam edecek...
03 Yorumla- +1 yıl
Hdp ile mi devam edecek?
- +1 yıl
Genel Başkanınızı ve hdp için mücadele ederiz diyen gürsel tekini ve ailecek hdpye oy verdik diyen diğer genelbaşkan yardımcısını görüyoruz.
+1 yılmustafa kemal tekbir mi cekiyordu?
124 Yorumla- +1 yıl
Ben tekbir getiriyr diye bir şey demedim Mhp'nin Chpden daha Atatürkçü olduğunu söyledim. Peki sen cevapla Gazi Mustafa Kemal şu an kılıçdaroğlu ve kurmaylarının yaptığı gibi hainlerle el elemi miydi yoksa dersimde, zilan deresinde, koçgiride ağrı isyanlarında yaptığı gibi onları ezdi mi?
- +1 yıl
mhp gibi islamci olmadigi da kesin bunu söylüyorum, yoksa cikip gökten indigi sanilan kitaplarla ülke yönetilemez diyip laikligi getirmez islam türk devleti kurardi.
- +1 yıl
Tabi her yeniliğe gavur icadı deyip karşı çıkan o dönemin insanlarıyla da çok ileriye götürürdü ülkeyi. Atatürk islamla savaşmadı İslamı kullanıp bu ülkenin gelişmesine mani olanlarla savaştı. Ayrıca tek başına iktidar olsa Mhp'nin şeriat getireceğini, laikliği tehdit edeceğini zannetmiyorum. Mhp artık şeriatçı değil zaten akapeliler de sürekli bunu eleştiriyor.
- +1 yıl
"gökten indigi sanilan kitap" gayet aciklayici bir cümle mustafa kemal bu cümleyle zaten özetliyor durumu, padisahlarin dönemin hatalarindan bahsetmiyor.
ayrica şu an chp baya bir yol katetti ayni hatada israrci olmak aptallarin isidir.
ne mhp ne de chp mustafa kemalin yolunda ilerlemiyor orasi net. - +1 yıl
Ben zaten Mhp'nin Atatürkçülüğe chpye nazaran daha yakın olduğunu söyledim zira Atatürkte Türkçü-Turancı biriydi ve belki farketmemiş olabilirsin ama Mhpde artık dine Türkeş zamanındaki değeri vermiyor. Buradan çıkartılacak sonuç Mhp'nin daha Atatürkçü olduğudur.
- +1 yıl
irkcilik acisindan mhp laiklik acisindan chp daha yakindir dolayisiyla esit uzakliktalar.
- +1 yıl
chp laiklik açısından yakın olsa da kürt hainleriyle el ele gezerek bu avantajını kaybetti, Mhp ise laiklik konusunda büyük ilerleme kaydederek tam Atatürkçü bir parti oldu.
- +1 yıl
hayir mhp islamciligi chp laikligi savunur. öyle kösede durup koalisyona hayir erken secime hayir diyerek vatan perver olunmuyor.
- +1 yıl
Mhp hdp ile bir araya gelmez akpnin de hdpden bir farkı yok. osloda dolmabahçede gezdikleri gibi hdp ile bir araya gelsinler Mhp onlar için fazla vatansever bir parti. Beni sürekli aynı şeyi söylemeye mecbur bırakma Mhp artık islamcı şeriatçı değil. Laiklik yolunca büyük ilerleme katettiler.
- +1 yıl
ozaman hükümeti meclisi kapatsin tr anarsizme gecsin herseye hayir ile nasil hükümet kurulacak secebekler belli? tek basina akp iktidar olsa mhpnin daha cok isine geliyordu ki demekki herseye hayir dedi ((:
- +1 yıl
hükümet kurulamadi ve akp secim hükümeti olarak hala at kosturuyorsa bu tek basina mhpnin sucu ama mhp dedigin zaten akpnin arka bahcesi dolayisiyla masal anlatmayin bir zahmet.
- +1 yıl
he ya he. Siz mhpye oy verdiniz de zaten Mhp'nin siyasi duruşunu eleştiriyorsunuz. Adam seçim günü dedi 3 parti de aynı b*k ne halleri varsa görsünler diye. Mhp gibi bir partinin hdp ile koalisyon kurmasını istemek hem akılsızlık hem de onursuzluktur. Asıl akp ile koalisyon kursa arka bahçesi olurdu. Mhp sizin çizginize gelmeyecek siz mhpnin çizgisine geleceksiniz. Atatürkçü olmak hainle iş birliği yapmayı gerektirmez.
- +1 yıl
dünki parti yillardir var olan parti ile ayni rakamda mv cikarabiliyorsa durdugunuz cizgi yanlistir, ve zaten mhp secime girip herseye hayir diyerek bunu kanitladi dolayisiyla önce bir dogru cizgide durun sonra cizginize davet edin ne istedigi belirsiz ergen troller gibi hayir hayir hayir ile siyaset yapilmaz, bir de utanmadan tr felakete sürüklenmeden bir an önce hükümetin kurulmasi tr icin hayirli olacak diyor kiminle kuracak hükümeti peki? sgbjhfhk.
- +1 yıl
ayrica yarin secimden sonra akp ve hdp koalisyon kurarsa ne olacak siz mhplilere göre ikisi de vatan haini? e sizin genel baskan herseye hayir diyerek ipi tamamen vatan hainlerine birakarak mi vatan perver oluyor? o kadar seviyorduysa vatanin o ipin bir ucunu da kendisi tutup dizginleseydi vatan hainlerini?
- +1 yıl
O dünkü parti dediğin kökü koçgiriden de geriye dayanan hain kürtlerin partisidir. pkknın partisidir hdp kapatılsa bile yerine başka bir parti kurulur ve aynı milletvekilini çıkartır. Akp asla hdp ile koalisyon kurmaz neden mi? Vatan haini olmadığı için değil gerçek yüzünü seçmenine göstermek istemediği için. Zaten koaliyonu akape kurmadı mhp ile. Mhpnin şartlarına hayır dedi. chp ile de kurmak işine gelmedi.
- +1 yıl
ben mhpnin akp ile kurmadigi hükümetten bahsetmiyorum, geciceksin akp secmenini o kesim belirli zaten herseye hülog.
yukarda da gayet acik yazdim anlayana. ipi birilerine birakip meydanlarda vötön höönlörö diye bögürerek vatansever olunmaz.
gerci hükümetin basindayken öcalana asamayip meydanlarda ip atan genel baskandan ne beklersin vatan sevgisi de sovdan ibaret oldugu icin koalisyano da hayir der, secime de hayir der ipi akpnim eline birakip bilali yargilaticaaasu diye de bögürür adamsa kurardi hükümeti, su an bilalin yargilanmasina baslanmis olurdu.(: - +1 yıl
Biir kere o apo olayından cahil olduğunu anlıyorum sana sadece aponun asılmayacağı antlaşma imzalandığında Mhp'nin mecliste olmadığını söylemekten öte bir açıklama yapmayı gerekli görmüyorum. 2. olarak mhp istese de chp ile koalisyon kuramazdı zira milletvekili sayıları yetmiyor ve dahası kılıçdaroğlunun hükümet kurma yetkisi yoktu. Olmayan yetkiyle mhp hükümet kuramadı demeyin. Olmayan yetkiyle Mhpnin hükümete yanaşmadığını söyleyenlere hdp yerine chpye oy versinler belki mv sayıları 276'a varır.
- +1 yıl
bana demeyeceksin cahil diye bahceli ve secmenine diyeceksin asamayacagi bir adam icin meydanlarda ip atip asicam demek cahilligin daniskasidir tam da bundan dolayi "sov" yapiyor diyorum bilale anlatir gibi anlatalim illa?
kaldiki 1. parti ile hükümet kurulamadiginda azinlik partileriyle kurulur hdp her türlüsüne varim chp ve mhp hükümeti kursun biz disardan destekleyelim dedi sizin sovanist höyör diye trip atti.
isteseniz de istemeseniz de hdp mecliste ister troll ergeniniz koalisyona evet der ister sap gibi kenarda bögürürür yapacak birsey yok - +1 yıl
Mhp hdp ile kurmayacak. Ayrıca kılıçdaroğluna hükümet kurma yetkisi vermedi rte. Eğer mhp hdp ile bir araya gelirse bütün mhpliler ölümüne akpli olur. ve bir daha akp inmez.
- +1 yıl
e ben de zaten mhp akpnin arka bahcesidir diyorum sen de su an bu yorumunla onaylamis oldun.
- +1 yıl
gazo goz anlamakta akplileri geçtiniz. İlla arka bahçesi olmamakla birlikte hdpye karılık yapmak her türlü akpye kocalık yapmaktan iyidir.
- +1 yıl
hdpye karilik yapmak akpye kocalik yapmaktan iyidir derken? sfvhhgbn.
- +1 yıl
ağır fail oldum D:SADASDASDSADsa
tam tersi işte :D - +1 yıl
zahdsfbjhshjk.
+1 yılKomüniz goruldugu yerde ezilmelidir?
021 Yorumla- +1 yıl
Liberal ekonomiyi benimsemiş olan Atatürk'ün bu sözü sana çok mu abes geldi?
- +1 yıl
Evet ben sosyalistim cunku..
- +1 yıl
Sosyalizm ve komünizm farklı diye biliyorum öyle değil mi?
- +1 yıl
Çok bir farki yok. Kömunizm aslinda baya yakin biz Devrimcilere sadece biraz ütopya..
- +1 yıl
Ben sosyalizmin ekonomik anlayışını benimsiyorum ama "yaşasın halk kardeşliği" gibi şeyleri benimsemiyorum.
- +1 yıl
sosyalist milliyetçiyim bir yerde
- +1 yıl
Olabilir bu sonucta senin kendi gorusun ama Sosyalizm Liberalizm den daha mantikli geliyor bana..
- +1 yıl
Faşist olmada anarşist desinler bosver
- +1 yıl
Bana da daha mantıklı geliyor yalan yok. Liberalizm de hakeden kazanır sosyalizmde büyün halk kazanır. Teorikte liberalizm daha adil ama liberallik de bazen sınırını aşıp kapitalizme dönüşebiliyor şu an ki Türkiye git gide kapitalistleşiyor mesela.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle..
Ama soyle dusun liberalizm de torpil olabilecegini dusun mesela aslinda haketmiyor ama torpil var bence bu sosyalizm de daha azalir cunku butun millet kazanir. - +1 yıl
ahahahaha aklımdan geçeni yazdın resmen ya varol :D Kardeşim seni de sosyalist milliyetçiliğe davet ediyorum :D
- +1 yıl
hahahaha :D
Sosyalist Devrim Candır :D - +1 yıl
Ama lütfen sen de sosyalizm komünizm ayağına pkklılara kananlardan olma.
- +1 yıl
Yok yok hayir benim bir abim vardi @Devrimciche hesabi kapatti simdi ama en iyi sekilde anlatti her seyi bana simdilik zaten oy kullanmamaktan yanayim..
- +1 yıl
ahahahah bu da pkklı. Bununla çok kavga ettim ben. İnanma buna. Buda devrimcilerin arasında sızmış bir hain.
- +1 yıl
Pkk ki degil bana o dedi oy vermemek en iyisi diye bana her seyi o anlatti sacmaliyosun
- +1 yıl
Bana inanmamanı anlıyorum ama gerçekten bununla bu mevzu üzerinde kavga ettim. Neyse oyunu kullan bence ne olursa olsun kullan. Ve sakın hdp ve pkkya yaklaşma onlar sosyalisy, komünist değil. Onlar kürt ırkçısı ama çaktırmıyorlar.
- +1 yıl
Evet abim demisti bu dediklerini oyumu kimseye kullanmicam sagcisi solcusu hepsi cikarci
- +1 yıl
Bence kullanmalısın. bağımsızlara vr bari
- +1 yıl
Hayir :))
- +1 yıl
peki sen bilirsin.
+1 yılChp için apo ile Atatürk arasında fark var mı?
02 Yorumla- +1 yıl
La sen ne diyorsun ya
- +1 yıl
Sen google a apo Atatürk yaz gör
@MarkoPaşa890 sence? :D
03 Yorumla- +1 yıl
sen ne diyon değişik?
- +1 yıl
Şöyle... Hemen açıklık getireyim. MHP şu an da AKP'nin eskordu. Türkeş Milliyetçi bir adamdı, kabul ama Bahçeli sözde milliyetçi.
CHP'ye gelecek olursak. Kılıçdaroğlu gerek kişiliği, gerekse izlediği siyasetle Milliyetçiliği daha iyi yansıtıyor. ;)
Kesinlikle CHP 👍
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne