Bu kadar üst üste, benzer olması tuhaf değil mi. Bugün yine bi okulda başka okuldan bir kız öğrencilere saldırmış
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Özel güvenlik şirketlerinin yaptırdığı provokasyonlar. MEB e ait 75 bin okulda "sözde" güvenlik sağlayıp, rant elde etmek. Bar pavyon haraç çetesi gibi okullara çökmeye çalışıyorlar. TCBMM verdikleri önergenin kabulü ve halka baskı amacıyla yapılıyor. Bir sonraki hamle, "güvenlikçilerin kontrolünde" uyuşturucu satışı. Bu işin içinde eski askerlerin de olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlar da sosyal medyadan sürekli, okullara özel güvenlik yerleştirilmesi için propaganda yapıyorlar. Rant çok büyük.
Okul saldırısı yapan öğrencilerin çoğunun ailesi emekli polis asker ve ya onlarla bağlantılı kişiler. İş sadece bununla da kalmıyor. Bu kişilerin bir kısmı MEB okullarına özel güvenlikçi koyulması için propaganda yapan derneklerin üyesi.
Twitter'da bu hesaplara "saldırıları siz mi yaptırıyorsunuz?" şeklinde bir soru sordum. onlarca farklı hesaptan bana karşı saldırıya geçtiler. tehdit ve hakaretler yağdırdılar. Bunun üzerine Emniyet ve İç işleri bakanlığını etiketleyerek " bu kişilerin şüpheli olduğunu" paylaşmaya başladım. Hemen tüm o yazdıklarını silmeye başladılar. Özetle, kesinlikle bu organize bir provokasyon, diyebilirim.
Olabilir, dümdüz bi psikopat işi değil bu. Hadi biri oldu ikisi oldu. Bu kaçıncı yani, hele ki bu kadar dar zaman aralığında.
Özel güvenlik şirketlerinin yapısı ve hacmi çok büyük. Bazı şirketler 20-30 bin güvenlikçi çalıştırıyor. Birçoğu yabancı ortaklı. Genellikle eski polis ve askerleri işe alıyorlar. Bu şirketlerin sahipleri kayıt dışı olarak eski polis ve asker derneklerinin üyeleri ile bağlantıda. Büyük rüşvetler karşılığı internet ve çevresindeki zayıf halka aileleri ve öğrencileri etki altına alıp, öğrencilerin bu olayları gerçekleştirmesi için teşvik ediyor ve suça zemin hazırlıyorlar. Yani arada birçok aracı kullanarak bu öğrencilere ulaşıyorlar. Aynı zamanda TCBMM ye bir milletvekili aracılığı ile MEB e bağlı okullara özel güvenlikçi koyulması için önerge hazırladılar ve henüz meclis oylamasına sunulmadı. Amaç bunu meclisten geçirtip, bu rantı kendi aralarında paylaşmak. Sonra da hedef aldıkları okullarda, kendi seçtikleri güvenlikçilerin organize ettiği uyuşturucu satışını organize etmek. Çünkü bu şirketleri bazılarının ortakları, kaynağı belli olmayan büyük paralara sahipler. Diğer bir ifade ile uyuşturucu satıcısı mafyalar.
Ben de konuşulayım çabasında hepsi, aslında bıraksalar bunu yapanları bir linç etseler var ya bir daha kimse böyle bir şey yapmaya kalkışmaz
Bana biraz bundan öte gibi geliyor. Yani ilk bi tane filan hadi psikolojisi dedik bişi dedik ama bu kadar ardarda olması, sanki birileri bu çocuklara o emri veriyor kafasına sokuyor gibi
Devlet de bunları biliyor ve bilerek olmasına izin veriyor gibi
Mevcut düzende neden bunu istesin? Oy kaybetmek için mi?
Vardır altında birileri her olayda olduğu gibi
Muhtemelen. Normal bi psikoloji bozuklugu gibi durmuyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gündemi sarsan böylesi üzücü vakalar haklı olarak hepimizde derin bir tedirginlik yaratıyor. Ancak yaşananları planlı bir organizasyondan ziyade; gençlerin maruz kaldığı derin psikososyal sorunlar, akran zorbalığı ve dijital mecraların olumsuz etkileriyle açıklamak daha doğru olur. Olayların arka planını çok yönlü incelemek son derece kritik 🌍.
Sence gençlerin bu noktaya gelmesinde en çok hangi faktörler etkili oluyor? 🤝✍️