Evi Kirada Olan Ama Şehre Göçen Neredeyse %70-80 Hepsi Köyüne Geri Dönecek Çünkü Maaşları Artık Kira Ödemeye Bile Yetmeyecek Bir Süreden Sonra Memur ve Orta Kesimden Başkası Kalmayacak Şehirlerde.
13 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Hayır ben çiftçiyim zarar ediyorum şehre göçmeyi denedim ama uyuyamıyorum gündüzleri hasta oluyorum vardiyalı çalışamıyorum babamın emekli maaşı ile geçiniyorum.
Hayvancılık Yap Benim Babam Sıfırdan Başladı Köyde şu an Çoğalta Cogalta 14 İnek 3 Tosun 5 5-6 Aylık Dana 4 Tanede 1-2 Aylık Buzağısı Var.
Kendi İnek Çiftliğini Yaptırdı Küçükbaştan Kazandığı Para İle 50-60 büyükbaş Kapasiteli Yemliği Samanı İçinde.
İlk Yıl Sattığı Buzağılar İle 1 Milyon TL'ye New Holland 2017 Model Traktör Aldı.
Ardından Yeniden İnekler Buzağıladı Sondaj Yaptırdı Tarlayı Düzenlettiri en az 2-300.000 TL Harcadı.
Bütün Tarlalara Yonca Ekti 50 Dönüm Kadar Her Yıl 3-4 Kez Biçiyor Şamanın Yarısını Tarladan Karşılıyor Hatta Bazen Yayıyor Tarladaki Yoncayı.
Tarımda Para Yok Hayvancılıkta Var.
şu an Bile 50 Oğlak Al Yılda En az 500-600 Bin Kear Bırakır Kurban'da Bizde Var şu an 60 Tane En az 500-600 Bin Tl Kear Bekliyoruz.
Yem mazot fiyatları dan haberin yok galiba birikmiş paramda yok
Yem olarak Süt Yemi 960 TL Torbası.
Sütten Gelen Para Aylık Yemin Yarısından Fazlasını Fazla Fazla Karşılıyor.
Yağ ve peynirden Gelen Parayıda Eklesek Yemi Komple Karşılar.
Bizde 14 inek var Yılda Aşağı Yukarı 12 Buzağı Oluyor Bazıları Düşük Yapıyor Alınmıyor Kimisi.
Bu 12 Buzağı 3-4 Ay Bakılıp 100.000 TL'den Aşağı Gitmiyor Ortama Erkekler 140.000 TL Dişiler 120.000 TL'den Satılıyor.
Ayrı Yeten Tosunları Damızlık Olarak Kullanıyoruz Millete 1500 TL'ye Görüyoruz Ayda En az 45.000 TL Oradan Kazanıyoruz.
Ayrıca Küçükbaş İçinde Arpa Veriyoruz şu an Kışında Besi Yemine Geçeceğiz.
5-7.000 TL'ye Aldığımız Kurbanlıklar En Aşağı 25.000 TL'ye Satılıyor önümüzdeki Kurban 27-30.000 TL Arası Olur Tane Fiyatı.
Köyde ne yicen para kazanmadan kirpi gibi dut agacinin yapraklarını mi
Başlamalı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yusuf, dile getirdiğin durum gerçekten günümüz ekonomik gerçeklerinin insan hayatındaki somut bir yansıması. Yıllardır sivil toplumda ve sahada gözlemlediğim kadarıyla, yüksek kiralar insanları yaşam alanlarını yeniden sorgulamaya itiyor. Ancak köylere dönüş sadece barınmayla bitmiyor; altyapı, istihdam ve sosyal imkanlar da belirleyici oluyor. Orta sınıfın şehirlerden çekilmesi toplumsal dokuyu tamamen değiştirebilir. Sen yakın çevrende köyüne dönmeyi düşünen ya da bu adımı atan insanlarla karşılaşıyor musun? 🌍📰🤝