Uzmanlar yorumlarında şu an piyasada kira fiyat artışlarının çok farklı bir boyuta gelmesi özellikle yeni kiracıların ev bulurken çok yüksek kiradan kiralaması söz konusu. Son bir yılda incelediğimizde hukuk mahkemelerinde on davadan dördünün kiracı ev sahibi anlaşmazlığına dönüşmesi buna bir çözüm arama noktasında bakanlığı harekete geçirdi. Bir durulmaya sebep verecektir ama ev sahiplerinin bu işe nasıl bakacağını merak ediyoruz. Kiracı açısından önemli bir adım. TÜFE'ye göre hesaplandığında kira artışı son ay yüzde 39 kusur olarak açıklanmıştı. Bu oran yüzde 39’un altında bir oran oldu. Peki sizce bu durum eski kiracıları korurken yeni kiracılara bir zam yağmuru olarak mı yansıdı?
Hayır, yeni kiracıların evleri daha yüksek kiralamasına neden olacak!
Evet ama sadece eski kiracılar için yeni kiracılar için daha büyük sorun!
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kira artış oranı çözüm mü, yoksa yeni sorunların başlangıcı mı?
Bugun 6 bin olan kiralik ev, 9-10 bine çıkacak Mevcut kiracili evlerde kiracı- ev sahibi arasında husumet, dolayısı ile kavga, dövüş, mahkeme dosyaları artacak Seçimde vatandaş Tayyip beyin partisine okkali bir tokat çakacak.
Sanayiciye, toprak ağasina, iş dünyasına ancak laf söyleyen Tayyip bey, beceriksiz ekonomi yönetimini kotarmak için her zaman yaptigini yapip, elini yine vatandaşın cebine haksizca atıverdi. Ben artık değil bunlara boy vermek, bunlara oy vereni , isterse yakın akrabam olsun, evimin eşiğinden dahi içeri almıyorum.
hic gittiginiz, gordugunuz, yasadiginiz yerlerdeki ev fiyatlarinin daha gelismis yerlerden yuksek oldugu dikkatinizi cekmedi mi? ornegin sacma sapan geri kalmis bir ilcedeki fiyatlarin buyuksehirlerden fazla olmasi?
yillardir boyle bir durum var zaten anadoluda karasal ilcenin birinde 1 kafe var diyelim, onun oldugu caddedeki evlerin fiyatlari milyonlar ediyor ilcenin bagli oldugu kentin denize sifir yeni yapilan evleri de ayni fiyat
her seyin devlet tekelinde olmasi ne kadar kotuyse, hicbir denetimin olmamasi da o kadar kotudur liberalizm ancak devlet mekanizmasi tarafindan denetlenirse serbest piyasa kontrol altinda tutulabilir, yani kolektif bir sekilde calismalari onemlidir
rekabet kurumu ancak veterinerlik alt ucretlerini belirlesin kiralara, emlak piyasasina bakmak yerine sokakta yarali bir hayvani goturuyorsunuz yasa geregi 800 tl’den asagi tedavi edemiyorlar tirnak kesimi olmus 100 tl
O zaman da yasa dışı merdiven altı anlaşmalar yapılır. Rakamlar daha da fırlar. Sen Koç ailesine diyebiliyor musun sattığı arabanın, beyaz eşyanın.. vs tavan fiyati şu olacak diye? Herşeye yüzde 200-300 zamlar gelirken ev kira bedellerine gerçek enflasyon altinda arttirim beklemek herseyden önce haksızlıktır. Senim maaşını da dondursun o zaman hükümet, hiç zam yapmasın.
Ranttan, yandas mutahiti zengin etmekten vazgeçip sadece vatandaşın menfaati düşünülse aslında çözümler mevcut. Sorun, yüksek hırsızlık hırsı ve vatandaşın bunu anlayamadan kötü seçimler yapması.