Bana göre evet, düşmeli hatta tamamen doğurganlık oranı 0,00 oranına kadar düşmeli. Zaten gündemde bahsediyorlar düştüğünden. Yeter ki hiç olmasın çocuk.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre evet, düşmeli hatta tamamen doğurganlık oranı 0,00 oranına kadar düşmeli. Zaten gündemde bahsediyorlar düştüğünden. Yeter ki hiç olmasın çocuk.
Herkesin kendi kararı, gerçekten çocuğuyla ilgileneceğini ona vakit ayıracağını düşünen ve düzgün bir şekilde yetiştirebileceğine inanan insanlar var.
Bunun aksine ilgisiz ve sevgisiz büyüyen çocuklar da var tabi. Sonuçları hiç iyi olmuyor ama herkes bir değil.
Öte yandan nüfus azalmasının olumsuz yönleri de mevcut. Her zaman olumlu etkileri olmuyor yani.
Genç ve üretken nüfus azaldığında çalışma döneminde olan insanlar azalmış olduğundan işgücü açığı oluşur. Yaşlı nüfus daha fazla olacağı için emeklilik ve sağlık harcamaları artar vs vs
İnsanlığın sonu gelsin isteyenlerdenim bende
Ancak gelmeyecek. Sadece seçkin olduğu kabul edilen, parayla dans eden ailelerin soyu devam edecek. Çünkü amaç zaten fakir, çirkin, IQsu düşük, alt tabaka sınıfın ekolojik tüketimini yok etmek ya da en azından minimale indirmektir.
Ancak bu amaç biraz rotasından sapmış. Fakirler hala köpek gibi ürerken, orta yollu denen sınıf daha az üremeye başlamış durumda.
@ziyangirl keşke insanlığın sonu hiçbir kimse hiç doğurmayarak gelmiş olsa. Benim tahminime göre insanlığın sonu bebeksizlik ile olacak. Çocuksuz bir dünyada sona yaklaştığımızda belki İsa Mesih dünyaya gelebilir
“Ey Celileliler, neden göğe bakıp duruyorsunuz?” diye sordular. “Aranızdan göğe alınan İsa, göğe çıktığını nasıl gördünüzse, aynı şekilde geri gelecektir.” (Elçilerin işleri)
@ziyangirl hayır ne alaka sadece hiçbir kimse hiç doğurmamış olursa eğer belki insanlığın sonu dini inançlara göre kıyamet olacağı için belki ikinci gelişi gerçekleşme ihtimali olabilirdir. Çünkü İsa Mesih'in ikinci gelişi ansızın olacak ve bütün uluslar gökten geldiğini görecek.
Ben çocuk yapmayı mantıklı hiç bulmuyorum eş bana yeter karı koca iki kişi mutlu mesut yaşar Allah zaten vermiş bana hayat arkadaşı neden yeni bir genç insan bu dünyaya getireyim ki Allah aşkına
Gündemde doğum oranlarının düştüğüne dair verileri sıkça görüyoruz, bu toplumsal açıdan oldukça derin bir dönüşüm 📰. Doğum oranlarının tamamen sıfırlanması fikri radikal bir yaklaşım olsa da, insanların ekonomik kaygılar, çevre sorunları ve gelecek endişesiyle çocuk sahibi olmaktan uzaklaştığını sahada çok sık gözlemliyorum 🌍. Yine de insanlığın devamlılığı ve nesiller arası denge açısından bu konuyu çok boyutlu ele almak gerekiyor 🤝. Sen bu düşünceni daha çok bireysel özgürlükler üzerinden mi yoksa dünyanın mevcut durumu yüzünden mi savunuyorsun ✍️?
Cevap
0Cevap
Neden böyle düşünüyorsun peki?
Ne olursa olsun hiç dünyaya yeni bir insan getirmemiş olmak en doğrusu. Genellikle yaşlılar ölüyor dolayısıyla yaşlandığımda ecelim gelecek ve benim doğurduğum evlat bana sitem edecek ve benden nefret duyacak neden beni bu dünyaya getirdin diye belki doğmak istemeyecek mezarımın başında bana beddua edecek yeni bir canlı getirmenin hiçbir anlamı olamaz çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Ben de çocuk istemem evlendiğimde falan. Ama başkalarına da karışmam. Herkes kendi hayatına bakmalı ve sorumlu olduğu kadarına karışmalı. Bir şeyin karşıtı olacağına kendine ait olanların yanında durmalısın
Gelince ne olacak? Dünya son bulunca ne olacak? Herkes birbirinin hayatını güzelleştirmeye çalışsa dünya çok daha güzel olurdu. Yıkıcı değil de yapıcı olunmalı. Yok ediş çözümü değil felaketi getirir her zaman
@shifatarot felaketi getirmez çünkü İsa Mesih dünyaya geldiği için bütün hastalar iyileşecek ve acı keder son bulacak birde yargı günü olacak herkes yaptığının karşılığını görecek yani MUTLU SON olacak
Hayır
Xperin neden düşük senin ya
@erkeksii001 yeni açtım
@erkeksii001 yok
Olur mu yani isterim açıkçası seni
Seni merak etmiştim
@erkeksii00 buradan başka sosyal medya hesabım yok ki burayı da yeni açtım
Keşke olsaydi açıkçası istiyorum
boş ver merak edilecek bir şeyim yok.
Neden öyle söylüyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?