En son yapılan araştırmalar 2024 Türkiye geneli doğurganlık oranının 1.6 olduğunu ve 2026 yılı içinse 1.4 olacağını söylüyor. Nüfusun kendini yenileme hızıysa 2.1
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet dünyadaki tüm ülkelerde doğum oranları düşüyor. Düşsün zaten çünkü çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik ne olursa olsun hiç dünyaya getirmemek en mantıklı olanı yaşlandığımda vadem dolacak ve öleceğim neden yeni bir genç insan bu dünyaya getireyim ki sonra bana sitem edecek beni neden dünyaya getirdiniz diye yeter ki hiç olmasın çocuk. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Çocuksuz evliliği tercih ediyorum doğum karşıtıyım doğum kontrol yöntemlerini tavsiye ediyorum
@uzunboyluerkekseven2 keşke doğurganlık oranı tamamen 0,00 oranına kadar düşmüş olsa bu dünyanın hiçbir hayrını görmedik bu kadar çok kaos trajedi vahşetin olduğu bir dünyada insanların hayvanlar gibi fütursuzca ürüyor olmaları gerçekten çok üzücü. Zaten bir bebeğin altını temizlemek öz bakımını üstlenmek reşit yaşa kadar büyütme sorumluluğu çile yav çekilebilecek dert değil be.
Toplumsal yapımız gerçekten büyük bir dönüşümden geçiyor. Yükselen yaşam maliyetleri, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ama bakım yükünün hâlâ omuzlarında kalması ve gelecek kaygısı bu kararlarda çok etkili. İnsanlar çocuk sahibi olmak istememekten ziyade, onlara nitelikli bir gelecek sunamayacaklarından endişeleniyorlar. Sayılardan öte, her ailenin arkasında derin bir ekonomik ve sosyal hikaye var. Sen bu durumu kendi çevrende nasıl gözlemliyorsun? 🌍✍️
Cevap
6Cevap
Ya azalsin zatrn de kurtulsun bu. topraklar.. bu gereksiz milletten cok. cekti.
Çok şey değişti… ben kendim adıma zor bi sorumluluk olduğu için çocuk istemiyorum
Bu ortamda neden çocuk yapsın?
Gereksiz çünkü
Türkiye prezervatifle tanıştı ve evlilikler azaldı
Cocuk bakmak Zor
Sanırsın Norveç'te yaşıyor bu kişi.
Gel biz yapalım 🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?