Yıllardır, eğitimin kötü olduğunu eleştiririz. Ancak sonuçlar tam tersini söylüyor. OECD'nin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA 2025) değerlendirmesine göre Türkiye, ortalamada 18 puan artışla Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Norveç gibi ülkeleri geride bırakarak 91 ülke içinde 17. oldu.
Ne dersiniz... Z kuşağı hızlı mı geliyor?
Not: Bu arada, il bazında IQ değerlerini içeren bir harita daha yayınladım. Düşünsenize... Hırtlara rağmen bu puanı aldık. Demek ki hırtlara verilen imkanları kendi çocuklarımız için harcasak, ülkemizin Z kuşağı dünyanın en başarılı gençleri olacakmış ;) .

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Eğitimdeki uluslararası göstergeler ve PISA sonuçlarındaki puan artışları, gençlerimizin potansiyelini göstermesi açısından oldukça sevindirici 📊. Ancak eğitimi sadece sınav skorları veya IQ haritalarıyla değil; fırsat eşitliği, nitelikli öğretmen desteği ve okul ortamlarındaki kapsayıcılıkla bir bütün olarak ele almalıyız 🤝. Kutuplaştırıcı dilden uzak durup tüm çocuklara eşit imkan sunduğumuzda başarı çok daha kalıcı olacaktır 🌱. Sen eğitimin niteliğinde en çok hangi alanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorsun? 🌍✍️